Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 6536 tot 6540
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Superbeleggers zetten in op grondstof die nog niet verhandeld wordt op de beurs

Als u deze site leest is de kans groot dat u wat geld heeft geïnvesteerd in aandelen, vastgoed, obligaties en edelmetalen. Maar hoeveel van uw portefeuille zit in water, misschien wel de belangrijkste grondstof die er is?

Het is een belangrijke vraag, zeker als je weet dat steeds meer superbeleggers inzetten op deze grondstof.

De goudkever Jim Rickards bijvoorbeeld Tweet geregeld over hoe water het transparante goud wordt. Al moeten we toegeven dat hij misschien bevooroordeeld is, aangezien zijn zoon manager is van een waterfonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Europese Unie WEIGERT kosten van de anti-Russische sancties vrij te geven

Opmerkelijk bericht in de Franse krant Le Monde deze week: de EU zou weigeren de concrete verliescijfers voor de Europese agro-industrie naar aanleiding van de economische sancties tegen Rusland vrij te geven.

Volgens Le Monde zou de schade mogelijk in de miljarden lopen. Voor Frankrijk alleen al betekenden de sancties dat 740.000 ton varkensvlees niet meer naar Rusland kon worden uitgevoerd.

Daardoor zijn de prijzen voor varkensvlees artificieel geïmplodeerd. Een ramp voor de Europese varkensboer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

'Centrale banken staan klaar om in te grijpen bij Brexit'

Centrale banken staan klaar om in te grijpen als de Britten ervoor kiezen om uit de Europese Unie te stappen.

Dit vertelt Ignazio Visco, bestuurder bij de Europese Centrale Bank (ECB), in gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica, schrijft Reuters. De ECB werkt hierbij onder andere samen met de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk.  

"We houden de risico’s elke dag in de gaten en alle centrale banken, niet alleen de Europese Centrale Bank, staan klaar om in te grijpen met de conventionele instrumenten die ze hebben", aldus Visco.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Nederland in top vijf ranglijst innovatieve landen

Nederland is een van de vijf innovatiefste landen ter wereld. Dat blijkt uit de Global Innovation Index 2015 die zaterdag is gepubliceerd. De lijst is samengesteld op basis van 79 criteria.

Zwitserland staat bovenaan, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland en de Verenigde Staten. Ons land is daarmee een plaatsje naar boven opgeschoven; in 2014 stond Nederland nog op de vijfde plaats.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Waarom je meer geld verdient als je knap bent

Het blijkt helaas waar te zijn: mooie mensen verdienen gemiddeld een heel pak meer dan 'gemiddeld' uitziende mannen en vrouwen. Arbeidsmarktexpert Jan Denys van Randstad verwondert zich over het fenomeen: "Het onderscheid op basis van uiterlijk is de meest onderschatte discriminatie op de werkvloer."