Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 6541 tot 6545
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Een nieuw EU-triumviraat staat op, maar het heeft geen ideeën

Duitsland, Frankrijk en Italië kunnen na het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie voorlopig niet aantonen nieuwe ideeën te hebben om uit een politieke impasse te raken. Dat zegt Nicolas Barotte, politiek redacteur bij de Franse krant Le Figaro.

Volgens Barotte proberen het triumviraat van Angela Merkel, François Hollande en Matteo Renzi vooral tijd te winnen om een Europese crisis te vermijden.

“Uiteindelijk zullen de Europese leiders echter een vergelijk moeten vinden tussen hun uiteenlopende standpunten, wat tot nu toe bijna nooit is gelukt,” werpt Nicolas Barotte op. “Alleen al tegenover het vertrek van Groot-Brittannië worden afwijkende visies opgetekend.”

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Aandelen Goudmijnen stijgen 132%

De aandelen van de goudmijnen zijn in de eerste 6 maanden van 2016 met 132% gemiddeld gestegen. De grootste stijger is.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Grote bankencrisis dreigt in Italie

Eerder dit jaar waarschuwden we op Marketupdate al voor het zorgwekkende aantal slechte leningen binnen de Italiaanse bankensector. Deze tikkende tijdbom van €360 miljard kon toen nog onder het tapijt gemoffeld worden met een klein noodfonds van €5 miljard, maar nu wankelt de bankensector opnieuw...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Londen keek nooit om naar de rest van het Verenigd Koninkrijk

De beslissing van Groot-Brittannië om zich van de Europese Unie af te scheuren, kan in grote mate een sociaal-geografische scheiding worden genoemd. Dat benadrukt de Franse econoom Pierre Veltz in een opiniestuk in de krant Les Echos.

De Britse beslissing weerspiegelt volgens Veltz in grote mate de tegenstelling tussen de grote metropool en de rest van het land.

“In Londen heeft tussen 60 procent en 70 procent van de bevolking gestemd om in de Europese Unie te blijven,” merkt Pierre Veltz op. “In de rest van het land heeft daarentegen 60 procent voor een afscheuring gekozen. In Manchester, Liverpool, Leeds en Newcastle werd alleen in de stadscentra een voorkeur voor een verdere deelname aan de Europese Unie opgetekend.”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Kredietstatus Verenigd Koninkrijk verlaagd

Verschillende kredietbeoordelaars hebben de kredietstatus van het Verenigd Koninkrijk vanwege de Brexit verlaagd. Standard & Poor’s verlaagde de kredietscore met twee stappen, van AAA+ naar AA, terwijl Fitch deze met één stap verlaagde van AA+ naar AA. Ook heeft Fitch haar ‘outlook’ voor het Verenigd Koninkrijk op negatief gezet, wat betekent dat een verdere afwaardering later dit jaar niet uitgesloten is.