Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 6546 tot 6550
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Frankrijk zet strategische olievoorraad in vanwege blokkades

Frankrijk heeft als reactie op de blokkades van raffinaderijen en brandstofopslagplaatsen zijn strategische olievoorraden ingezet om de problemen voor de economie te verminderen.

''Ja, een bescheiden hoeveelheid is aan de reserves onttrokken. Dat is goedgekeurd door de regering, de enige instantie die dat kan doen'', bevestigt Catherine Enck, woordvoerster van de Franse organisatie voor de olie-industrie (UFIP).

UFIP-directeur Francis Duseux verklapte woensdag dat de bedrijfstak sinds maandag gebruikmaakt van deze mogelijkheid om de vakbondsacties het hoofd te bieden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

PBOC zet yuan op laagste punt in 5 jaar

De centrale bank van China, de People’s Bank of China (PBOC), heeft de yuan lager gezet ten opzichte van de dollar. De “fix” stond gisteren nog op 6,5468 maar werd vandaag bijgesteld naar 6,5693. De yuan staat daarmee ten opzichte van de dollar op het laagste niveau sinds maart 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Beleggers: Pas op voor dit fenomeen!

Waarschijnlijk zijn er nergens zo veel verschillende meningen en visies als op de beurs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

ABN Amro verlaagt hypotheekrente naar onder de 1 procent

De hypotheekrente duikt onder de 1 procent. ABN Amro verlaagt zijn tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar vrijdag naar 0,99 procent. 

De geldverstrekker is naar eigen zeggen de eerste bank in Nederland die dat doet, bevestigde het financiële concern woensdag na berichtgeving van het AD.

Het gaat om een forse renteverlaging. Nu rekent ABN Amro voor dit product nog een rente van 1,7 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Panama Papers: Ook politie wist van Panamaroute Dexia

Ook de centrale antifraudedienst van de politie kreeg al in 2011 aanwijzingen over de "Panamaroute" die Dexia via zijn Luxemburgse bank organiseerde. Dat blijkt uit het interne onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie naar een aanwijzing die de BBI zelf al in 2009 kreeg, schrijft De Tijd, die samen met Le Soir, MO* en Knack het Belgische luik van de Panama Papers onderzocht.