EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
30
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6546 tot 6550
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Hoeveel geld bezitten politieke partijen?

Er moet bespaard worden, zowat overal, op alles en bij iedereen. Alleen, politieke partijen blijven ondertussen wel goed bij kas zitten. Wat staat er op de officiële bankrekeningen van de Vlaamse en Europese politieke partijen? We geven een overzicht.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

‘Zwarte armoede’ op recordhoogte in Italië

In Italië leefden vorig jaar 4,6 miljoen mensen in absolute armoede. Daarmee heeft de armoede in het land het hoogste niveau bereikt sinds midden vorig decennium met de metingen van start werd gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

De cijfers geven aan dat vorig jaar 7,6 procent van de Italiaanse bevolking met absolute armoede werd geconfronteerd, tegenover 6,8 procent het jaar voordien. Waarnemers waarschuwen dat de toenemende armoede ook bijzonder slecht nieuws is voor de Italiaanse premier Matteo Renzi, die tweeënhalf jaar geleden aan de macht kwam en een nieuwe economische groei beloofde.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Vastgoedkoopjes in Zuid-Europa

De economische en financiële crisis heeft in heel wat landen voor aanzienlijke correcties op de vastgoedmarkten gezorgd. Nederland kende een zware daling van (segmenten in) de woningmarkt. Ook Amerika kreeg een subprime crisis in de vastgoedsector voor de kiezen.

In Zuid-Europa, door de eurocrisis en de daarop volgende interne devaluaties, zijn ook heel wat prijzen gekelderd. Bekend is vooral de Spaanse vastgoedmarkt, die in de jaren 2000 een grote zeepbel werd en vanaf 2007-2008 uit elkaar spatte.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Is de Vergrijzingscommissie te optimistisch? Ja!

In België blijven we ons suf discussiëren over de vergrijzing. Er zijn linkse politici en economen die blijven geloven dat het met de vergrijzingskost wel zal meevallen.

In België blijven we ons suf discussiëren over de vergrijzing. Er zijn linkse politici en economen die blijven geloven dat het met de vergrijzingskost wel zal meevallen.

De Vergrijzingscommissie, gelinkt aan het Federaal Planbureau, slaat ondertussen alarm. De sociale uitgaven zullen verder toenemen. Tegen 2039 komt er een begrotingstekort van 12 miljard euro.

Door de ouderdomsgolf zal tegen 2039 de overheid maar liefst 28,3% van het BBP aan sociale uitgaven moeten uitgeven. De Studiecommissie houdt rekening met de maatregelen die de regering Michel doorvoert.

Dit bewijst dat de genomen beleidslijnen nog lang niet zullen volstaan om de extra facturen betaalbaar te houden. Door de vergrijzing nemen de uitgaven van de overheid op minstens twee terreinen toe:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Britten zijn doodsbang voor de toekomst!

Toen op vrijdag 24 juni vroeg in de ochtend bekend werd dat de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie gestemd had, werd het koninkrijk duidelijk verdeeld in twee kampen. Zeker toen bekend werd dat juist de jongeren voorstanders waren van een langer verblijf binnen de Europese gemeenschap, terwijl voornamelijk de ouderen deze gedachten dwarsboomden.

We zijn inmiddels een maand verder en steeds meer Britten lijken zich te beseffen dat de Brexit grote invloed kan gaan hebben op hun eigen financiële situatie. De Brexit gaat volgens de meeste economen leiden tot een economische recessie in het Verenigd Koninkrijk en voornamelijk de eerste jaren zouden loodzwaar kunnen gaan worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs