Nieuws / Artikelen met het woord

57635 artikelen gevonden. Artikel 6546 tot 6550
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

'Centrale banken staan klaar om in te grijpen bij Brexit'

Centrale banken staan klaar om in te grijpen als de Britten ervoor kiezen om uit de Europese Unie te stappen.

Dit vertelt Ignazio Visco, bestuurder bij de Europese Centrale Bank (ECB), in gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica, schrijft Reuters. De ECB werkt hierbij onder andere samen met de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk.  

"We houden de risico’s elke dag in de gaten en alle centrale banken, niet alleen de Europese Centrale Bank, staan klaar om in te grijpen met de conventionele instrumenten die ze hebben", aldus Visco.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Nederland in top vijf ranglijst innovatieve landen

Nederland is een van de vijf innovatiefste landen ter wereld. Dat blijkt uit de Global Innovation Index 2015 die zaterdag is gepubliceerd. De lijst is samengesteld op basis van 79 criteria.

Zwitserland staat bovenaan, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland en de Verenigde Staten. Ons land is daarmee een plaatsje naar boven opgeschoven; in 2014 stond Nederland nog op de vijfde plaats.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Waarom je meer geld verdient als je knap bent

Het blijkt helaas waar te zijn: mooie mensen verdienen gemiddeld een heel pak meer dan 'gemiddeld' uitziende mannen en vrouwen. Arbeidsmarktexpert Jan Denys van Randstad verwondert zich over het fenomeen: "Het onderscheid op basis van uiterlijk is de meest onderschatte discriminatie op de werkvloer."

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

IMF stelt dat Britse economie met 5 procent kan slinken bij Brexit

De Britse economie zal in 2019 met 5 procent zijn geslonken, mocht het land besluiten uit de Europese Unie te stappen.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat zaterdag een analyse publiceert over "de effecten van een Brexit op de op vijf na grootste economie in de wereld".

In het meest ongunstige scenario zal de Britse economie over drie jaar met 5,5 procent zijn geslonken, berekende het IMF. Op de korte termijn kan een Brexit schadelijk zijn voor de investeringen, de consumptie en de werkgelegenheid in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Hackers kraken virtuele munt

Hackers hebben een van de organisaties achter de virtuele munt 'ether' gekraakt. Dat laat de Decentralized Autonomous Organization weten. De instelling zegt niet hoeveel geld er is weggesluisd, maar volgens de New York Times gaat het mogelijk om 50 miljoen dollar, omgerekend 44 miljoen euro.