Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 656 tot 660
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

De toekomst van Syrie

Het politieke Westen verkeert in een crisis. Niet omdat het door anderen wordt aangevallen, maar omdat het sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie zijn wereldheerschappij enorm heeft versterkt en nu merkt dat deze macht weer flink vermindert. Het westen kent geen echt partnerschap doch alleen maar afhankelijkheid. Zelfs de zogenaamde partners van de VS zijn niet meer dan vazallen. En het is niet de president die de politiek bepaalt, hij is slechts de uitvoerder.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 2 september 2017

Grote banken gaan voor blockchaintechnologie

Zes grootbanken, waaronder Barclays, Credit Suisse en HSBC, gaan in op een voorstel van de Zwitserse bank UBS om een nieuwe digitale munt te creëren, gebaseerd op de blockchaintechnologie. Volgens analisten staan we aan de vooravond van een revolutie inzake de manier waarop aandelen, obligaties en andere beleggingen wordt verhandeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 2 september 2017

EU anti-terreurcoördinator de Kerchove: ‘50.000 geradicaliseerden in de EU”

“Wat in Barcelona is gebeurd, gebeurt straks opnieuw. Er zijn 50.000 geradicaliseerden in Europa.” Dat zegt de Belg Gilles de Kerchove, in een uitgebreid interview met de Spaanse krant El Mundo. de Kerchove is niet de eerste de beste, want hij is al bijna 10 jaar lang coördinator van het EU-antiterreurbeleid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 september 2017

Na VS en China nu Rusland in de strijd tegen digitale valuta

De Moscow Stock Exchange is van plan op korte termijn digitale valuta op de beurs te gaan verhandelen.

Ook zal zij derivaten alsook op cryptocurrencies gebaseerde ETF’s aan gaan bieden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 2 september 2017

Brexit: Britse onderhandelaars kunnen twee lessen leren van Griekenland

Groot-Brittannië moet in de onderhandelingen over zijn scheiding met de Europese Unie goed kijken naar het lot dat Griekenland te beurt is gevallen. Ook Griekenland heeft, met minister van financiën Yanis Varoufakis in de hoofdrol, immers geprobeerd het spel hard te spelen in de hoop dat de Europese Unie uiteindelijk zou buigen.