Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 6551 tot 6555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Saoedi-Arabië probeert Iran op hopeloze manier tegen te houden van alleenheerschappij

Waar de relatie tussen Saoedi-Arabië al niet te best was dreigt er nu opnieuw een hoofdstuk geschreven te worden tussen de Arabieren en de Perzen. Nu de onderdrukte heerschappij van Iran langzaam terug normaliseert ziet Saoedi-Arabië in een snel tempo zijn macht verminderen. Het probeert dan ook ten allen koste dit tegen te houden waarbij het geen middelen schuwt. Als laatste middel probeert het nu de buurlanden op te zetten tegen Iran.

Na het tekenen van de nucleaire overeenkomst krijgt Iran terug de kans om de relaties met het Westen en de wereldeconomie te normaliseren. Het land grijpt deze kans dan ook met beide handen aan waardoor zowel de economische als de militaire macht van het land in de regio snel stijgt. Koninkrijk Saoedi-Arabië probeert dan ook om via de buurlanden toch Iran te blokkeren wat op bepaalde vlakken alvast lijkt te lukken. Zodoende is de kans op stabiliteit in het Midden-Oosten opnieuw een stap verder weg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Gas in Nederland duurder dan gemiddeld in Europese Unie

Nederlandse huishoudens betalen een hogere prijs voor aardgas dan gemiddeld in de Europese Unie. Elektriciteit is in Nederland wel relatief goedkoop.

In de laatste zes maanden van 2015 betaalden Nederlandse consumenten ruim 75 eurocent per kubieke meter aardgas, blijkt vrijdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld genomen waren huishoudens binnen de EU voor dezelfde hoeveelheid gas 69,1 eurocent kwijt.

Slechts in vier EU-landen waren huishoudens eind vorig jaar duurder uit dan in Nederland. Het gaat om Zweden, Portugal, Spanje en Italië. In Roemenië was gas het goedkoopst.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Bang voor het oprakende aardgas

Vroeger toe ik een kind was, maakten volwassenen kinderen wel eens bang om je gehoorzaam te houden. Bang voor God, die alles ziet. Bang voor Sinterklaas en Zwarte Piet, die je meenemen naar Spanje in de zak.

Tegenwoordig worden vooral de volwassen mensen bang gemaakt om ze gehoorzaam te houden. Bang voor terroristen, bang voor AIDS, beng voor Alzheimer, bang voor kanker en bang voor internetfraudeurs. We worden voortdurend voor van alles gewaarschuwd… maar nooit voor het opraken van de fossiele brandstoffen, zoals ons Nederlandse aardgas.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Gorbatsjov staat achter annexatie van de Krim, nu mag hij Oekraïne niet in

Michail Gorbatsjov is niet welkom in Oekraïne. De regering in Kiev staat hem de komende vijf jaar niet toe naar het land te komen omdat de voormalige president van de Sovjet-Unie achter de annexatie van de Krim door Rusland staat.

De Nationale Veiligheidsraad in Kiev nam het besluit tot de ban donderdag. De inmiddels 85-jarige Gorbatsjov weigerde commentaar op het besluit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Op je 35e op pensioen? Deze 7 tips kunnen je helpen

We schreven hier laatst nog over het verhaal van Peter Adeney, een Amerikaan die op zijn 30e besloot om op pensioen te gaan, gewoon … omdat hij het financieel kon. Natuurlijk is 30 bijzonder scherp, zo vroeg op pensioen gaan is niet voor iedereen weggelegd. Daarom willen we jullie nog 5 jaar extra geven. Deze 7 tips kunnen je helpen om op je 35e op pensioen te gaan en van het leven te genieten.

Je moet echter niet denken dat vroeg op pensioen gaan gemakkelijk is. Je moet daarvoor eerst goed geld verdienen én niet te veel geld uitgeven zodat je kan sparen/investeren. We zetten je alvast op weg met 7 goede bedoelingen, het is aan jou om er ook werk van te maken.