Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 6561 tot 6565
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Geen zittend gat? Dit zijn de ideale jobs voor jou

Toekomstvoorspelling! In het jaar 2026 werkt niemand van ons nog zittend aan een bureau, maar werken we allemaal staand of op een loopband. Wetenschappers zijn er immers al lang achter dat al dat zitten verschrikkelijk slecht voor ons is. Maar als je ook nu al aan je conditie wil werken, moet je misschien een van deze jobs overwegen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Marketupdate in gesprek met Edin Mujagic

Marketupdate sprak onlangs met econoom Edin Mujagic over zijn nieuwe boek ‘Boeiend en geboeid: Een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816′. Voor dit boek dook Mujagic in de monetaire geschiedenis van Nederland sinds de oprichting van de Nederlandsche Bank in 1814.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

‘Londen wordt het fiscale paradijs van Europa’

Het regent analyses over de gevolgen van de ‘Brexit’. Een van de meest interessante is van de hand van de Franse journaliste Anne Michel, die voor de krant Le Monde schrijft. Ze verwijst naar een uitspraak van de Franse minister van Economie Emmanuel Macron, die tijdens een bezoek aan de Londense City in april van dit jaar de Britten had gevraagd ‘of ze wel het ‘Jersey’ of ‘Hong Kong’ van Europa wilden worden?’ Dat stond volgens hem te gebeuren in het geval van een ‘Brexit’. 

‘Die kans wordt nu echt reëel,’ schrijft Michel, ‘want de City zal zich niet zo maar in de marge laten drukken.’

Niet voor niets is de Britse financiële sector de grootste ter wereld en goed voor 10% van het Britse bbp, vergeleken met 8% in de VS, 5% in Frankrijk en 4% in Duitsland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Verenigd Koninkrijk verliest AAA-status door Brexit

Het Verenigd Koninkrijk geniet niet langer het hoogst mogelijke vertrouwen van kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P). 

De firma liet maandag weten dat het rapportcijfer voor Brits langlopend schuldpapier niet één maar zelfs twee stappen omlaag gaat, van AAA naar AA.

De verlaging is ingegeven door de keuze van het Britse volk in een referendum om de Europese Unie te verlaten. Die stap leidt tot zoveel onzekerheid, dat S&P de kans op een verdere verlaging in de nabije toekomst groot acht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Ijslanders houden Kronen aan. Geen interesse in Euro.

Ijsland heeft een tweetal maanden geleden haar kandidatuur om lid te worden van de Europese Unie, ingetrokken.

Al jaren is het duidelijk dat het Noordelijke eiland geen zin heeft in EU-lidmaatschap. Sinds kort heeft ze dit ook officieel duidelijk gemaakt.

Ijsland behoort, net als Noorwegen en Zwitserland, tot de EFTA. Dit is de economische en Europese vrijhandelsruimte.