Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 6561 tot 6565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Lage rente komt niet door de ECB

De hypotheek- en spaarrentes zijn al een tijdlang stevig aan het dalen. Dat hangt samen met het beleid van de Europese Centrale Bank specifiek en centrale banken in zijn algemeenheid. De ECB houdt de rente in de eurozone laag en pompt indirect miljarden in de bankensector.

Die lage rente is volgens beleggingsexperts van vermogensbeheerders Fidelity, Deutsche Asset Management en Schroders niet de schuld van de ECB, maar is een gevolg van spaaroverschotten en vergrijzing. Phil Poole – hoofd internationaal onderzoek van Deutsche Asset Management – zegt dat de lage rente een consequentie van de respons op een probleem is. Hij pleit net als Schroders’ hoofdeconoom Keith Wade voor structurele hervormingen. Schroders:

“Overheden kunnen beter hun beschikbare gereedschappen gebruiken dan de ECB als zondebok gebruiken”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Waarom echte valutatraders worden gemist

Ulrich Leuchtmann, analist bij Commerzbank, had nooit gedacht dat hij valutatraders ging missen. Vandaag moet hij schromelijk toegeven dat dit het geval is. Hij heeft daar verschillende redenen voor.

Niemand hield van hen, van die valutatraders met veel te grote ego’s en met te veel gel in hun haar, laat Leuchtmann in een nota optekenen die de Financial Times heeft ingekeken. “Wij, analisten, hadden alle aspecten van de financiële markten en de economie bestudeerd, terwijl zij die achtergrond niet hadden. Toch behandelden ze ons als het vuil van de straat en waanden ze zich beter. We haatten hen,” schrijft Leuchtmann ongezouten neer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Nederlandse hypotheekrente vanaf morgen onder 1 procent

De hypotheekrente bereikt morgen een historisch laagterecord in Nederland. ABN Amro verlaagt dan als eerste bank de hypotheekrente onder de 1 procent. De bank duikt met de rente voor 2 jaars vast naar 0,99 procent. Huidige rente voor deze hypotheek met NHG staat nu nog op 1,7 procent.

De enorme verlaging bij ABN Amro volgt enkele dagen na het bericht dat de vier grootbanken hun traditionele meerderheid op de hypotheekmarkt terug hebben, ten koste van pensioenfondsen en verzekeraars. ABN Amro, ING en Rabobank pakten in het eerste kwartaal hun marktaandeel terug van pensioenfondsen en verzekeraars. De hypotheekomzet die zij maakten, steeg van 46 procent van het totaal naar bijna 50 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Olieprijzen verder omhoog vanwege geslonken Amerikaanse olievoorraden

De olieprijzen gingen donderdagochtend verder omhoog. De prijs van Brent, maatgevend voor onder meer olie uit Europa en het Midden-Oosten, kwam daarbij voor het eerst sinds november vorig jaar hoger uit dan 50 dollar per vat.

Brent was met 50,10 dollar bijna 1 procent duurder dan een dag eerder. De prijs van Amerikaanse olie ging met 0,7 procent omhoog, naar 49,90 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

10 redenen waarom rijke mensen het slechter hebben dan jij

Rijk zijn is moeilijker dan je denkt. Je rolt waarschijnlijk al met je ogen als je dat leest, maar toch heeft rijk zijn ook zijn nadelen. Verwende kinderen, mensen die om geld komen vragen, rechtszaken, … het is maar een kleine greep uit de negatieve gevolgen zeggen de miljonairs van deze wereld.

Dit zijn de 10 minst leuke gevolgen van rijkdom: