Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6571 tot 6575
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Rusland koopt ruim 15 ton goud

De Centrale Bank van Rusland heeft in april werderom een flinke hoveelheid goud ingekocht. Aleen al dit jaar kocht Rusland....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Staatsschuld Spanje verdrievoudigd sinds 2007

De staatsschuld van Spanje is vandaag de dag drie keer zo hoog als in 2007. In het eerste kwartaal van dit jaar was de schuld voor het eerst in honderd jaar tijd zelfs weer groter dan de omvang van de economie, gemeten naar het bruto binnenlands product. Zelfs ten tijde van de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) was de schuld niet zo groot als nu.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Mainstream financiële partijen positief over goud

JP Morgan heeft vorige week een opmerkelijk omslag gemaakt in zijn visie op goud. In januari was de bank nog negatief over het edelmetaal, en voorzag een gemiddelde prijs van $1.104 voor dit jaar. Eigenlijk een voortzetting van de negatieve spiraal die al jaren gaande was. Afgelopen vrijdag maakte JP Morgan echter een opmerkelijke koerswijziging bekend.

Ineens ziet de bank de goudprijs stijgen tot $1.400 tegen het einde van dit jaar. Blijkbaar is de realisatie ingeslagen dat negatieve rente alomtegenwoordig is, en dat dit destructief is voor de waarde van geld of obligaties. Goud is in het verleden altijd neergesabeld omdat er zogenaamd geen ‘yield’ op zit (het geeft de bezitter ervan geen rente of dividend). Nu het bezit van geld stuit op negatieve rente, is deze eigenschap ineens een voordeel, en zal er volgens JP Morgan toe leiden dat mensen goud gaan zien als veilige haven. Je bent nooit te oud om te leren, zeggen wij dan. Ook centrale banken zullen hierdoor reserves steeds meer gaan inruilen voor goud.

Obligatiehouder Pimco stelt zelfs een hypothetisch argument voor om middels een sterke opwaardering van de goudprijs de economie te stimuleren. De Fed zou dan privé goud opkopen tegen een prijs van zeg $5.000. Hierdoor komt het geld terecht in Main Street, en niet in Wall Street zoals nu het geval is bij alle recente QE programma’s.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

‘Rijke eurolanden moeten met hoger begrotingstekort economie stimuleren’

De rigide fiscale regels in de Europese Unie en het gebrek aan een gezamenlijk fiscaal beleid, maken het lastig om de economie van de eurozone vooruit te helpen.

Dat stelt de Tilburgse econoom Harrie Verbon in een video-interview met discussieforum Me Judice.

Verbon gaan in op de discussie over het lage-rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), waar veel verzet tegen is in Nederland en Duitsland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

'Recordaantal buitenlandse investeringen in Nederland'

Het aantal buitenlandse investeringen in Nederland is vorig jaar tot recordhoogte gestegen. Volgens accountants- en advieskantoor EY was bij elkaar opgeteld sprake van 219 investeringsprojecten.

Dat zijn er 47 procent meer dan in 2014.

Het gaat vooral om buitenlandse bedrijven die logistieke centra, sales- en marketingactiviteiten, hoofdkantoren of onderzoeksafdelingen openden in ons land. Net als eerdere jaren kwamen de meeste investeerders uit de Verenigde Staten. Verder waren er veel Chinese bedrijven bij.