Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6576 tot 6580
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Populariteit zilver stijgt

Goud en zilver deden het de afgelopen jaren niet zo goed, in 2011-2012 ging het de edelmetalen voor de wind maar sindsdien hebben ze alle glans verloren. Tot voor kort, want vanaf begin dit jaar is het tij gekeerd voor de grondstoffen. Voornamelijk zilver presteert bijzonder goed, de trend naar hogere sferen is duidelijk aanwezig.

De leegloop uit goud en zilver is helemaal voorbij, sinds begin dit jaar heeft de uitstroom plaatsgemaakt voor een massale instroom van vermogensbeheerders en investeerders. Het zilver in ETF’s is wederom fors gestegen en zit dicht bij een nieuwe recordhoogte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Amerikaanse inflatie keert terug! Is dit het beste moment voor goud?

Historisch gezien zijn dit gunstige tijden voor goud. De rentes zijn laag en er is veel onzekerheid over de wereldeconomie en aandelenmarkten. Daarnaast begint ook een oude vriend van het edelmetaal zijn staart te roeren: inflatie.

Goudstukken krijgen weldra een kans om zichzelf te bewijzen als hefboom tegen het inflatoire geweld.

Vanwege de trage economische groei, een voorzichtige Federal Reserve (Fed) en een wildgroei aan negatieve rentes over de gehele wereld, zullen reële rentes de aankomende tijd waarschijnlijk laag blijven. Tegelijkertijd begint in Amerika zowel de lonen als inflatie aan te trekken, terwijl een zwakkere dollar duurdere grondstoffen in de hand werken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Beleid Japanse centrale bank onveranderd

De Japanse centrale bank heeft donderdag zijn monetaire beleid ongewijzigd gelaten. Bankgouverneur Haruhiko Kuroda en zijn collega’s willen meer tijd om de effecten van negatieve rentes te beoordelen.

Ook de onzekere omstandigheden op de wereldwijde financiële markten, onder meer vanwege het naderende referendum over een Brexit in het Verenigd Koninkrijk, was voor de centrale bank een reden om geen nieuwe of extra stappen te zetten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Kris Peeters: "Brexit zal België pijn doen"

Economieminister Kris Peeters (CD&V) maakt zich zorgen over de Brexit. "Als het zover komt, wordt België harder getroffen dan andere Europese landen." Dat zegt hij vandaag in De Tijd en De Morgen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Britse pond kan 11% dalen bij Brexit

Het Britse pond staat al enige tijd onder druk door de mogelijkheid van een Brexit, maar volgens analisten van Goldman Sachs kan de waarde van de munt nog 11% onderuit gaan ten opzichte van alle belangrijke valuta, indien de Britten op 23 juni daadwerkelijk voor een vertrek uit de EU stemmen.