Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6581 tot 6585
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Beleggen: bitcoin beweegt minder heftig en wordt concurrent van goud

Beleggers kiezen steeds vaker voor de bitcoin boven goud als veilige haven, nu de digitale munt stabieler wordt.

Goud wordt vaak gezien als een veilige belegging in tijden van onrust. Maar onder goudliefhebbers ontstaan er nu twijfels. Is het edelmetaal nog wel zo’n goed middel om je spaargeld te beschermen tegen een nieuwe financiële crisis?

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Arne Petimezas: ECB kan via achterdeur helikoptergeld inzetten, obligatiebelegger betaalt prijs

De Europese Centrale Bank kan via de achterdeur een vorm van helikoptergeld introduceren om de inflatie en de economische groei van de eurozone aan te jagen. Obligatiebeleggers betalen dan wel een flinke prijs, signaleert analist Arne Petimezas van AFS Group.

De Europese Centrale Bank (ECB) is sinds de monetaire verruiming van afgelopen maart de spreekwoordelijke kat uit de boom aan het kijken. Afgelopen maart verruimde de ECB het monetaire beleid voor de negende keer sinds het aantreden van president Mario Draghi in 2011.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Is er paniek in de goudmarkt?

Wie tegenwoordig opzoek gaat naar de actie in de aandelenmarkten, die komt van een kale reis thuis. De koersen komen amper van hun plek, met bijzonder kleine weekverschillen. Als we niet beter wisten, zouden we denken dat het reeds zomer is. Maar niet getreurd, er is tegenwoordig een segment dat opnieuw in de kijker staat: de goudmarkt!

In de voorbije dagen laaide er weer verhitte discussies op. Dit edelmetaal blijft de gemoederen beroeren. Toch opmerkelijk, dat zo veel beleggers zich druk maken over een ‘nutteloos metaal’.

Bovenstaande grafiek, van de HUI-index, laat zien dat we eerder al een daling van 10% ondergingen. Maar dan zonder dat hier veel gehoor aan gegeven werd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Sparen voor later of … nu leven?

Het is een eeuwige discussie, sparen voor later of nu genieten van het leven. Beide ideeën hebben hun voor- en nadelen. Maar wat is nu het beste? Er kan namelijk niemand in de toekomst kijken. Moet je nu echt altijd leven als een monnik?

YOLO! Het is tegenwoordig het meest gebruikte argument om niet te sparen voor later. Er zijn spijtig genoeg voorbeelden genoeg van mensen die (veel) te jong sterven. Maar men vergeet daarbij dat er voor iedere persoon die te vroeg sterft ook een persoon is die in armoede zijn of haar oude dagen doorbrengt. Ook dat is geen prettig vooruitzicht.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Referenda lossen niets op

Een referendum over belangrijke politieke onderwerpen is geen synoniem van een grotere democratie en levert bovendien meestal slechtere resultaten op. Dat schrijft het Britse magazine The Economist.

Het tijdschrift vraagt dan ook een kritischer houding tegenover de volksraadpleging, die minder gemakkelijk toegestaan zou mogen worden.

“Een referendum zou de burger meer bij de politiek moeten betrekken en zou de overheid moeten aanzetten sneller op de wensen van de bevolking in te gaan,” aldus The Economist.