Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6581 tot 6585
Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Goud profiteert van angst Brexit en uitspraken FED

De goudprijs brak gisteren door de $1300 en steeg door naar $1315. In zeer klorte tijd daalde de prijs $30 omdat het.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Hier komt de maatschappij zonder cash geld

Het was een leuke tocht die 4.000 jaar heeft geduurd, maar het is bijna genoeg geweest. De dagen dat je vingers stinken naar geld lijken geteld. Stinkend rijk wordt nu letterlijk een spreekwoord. De wereld is op weg naar een maatschappij zonder cash geld.

Technologie is de grootste vijand van cash geld. Overheden pikken graag in op deze trend omdat ze op die manier meer macht kunnen verkrijgen. De laatste jaren werden honderden digitale munten gelanceerd waarvan Bitcoin en Ethereum momenteel de bekendste zijn. Verschillende centrale banken en overheden zijn zelfs bezig met hun eigen digitale munt te ontwerpen.

We kunnen er niet aan ontkomen

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Beleggers zien de Zwitserse Frank als goud: een veilige haven

Beleggers die een Brexit vrezen slaan niet alleen goud in. Ook de Zwitserse frank is in trek als veilige haven.

Hierdoor gedraagt de munt zich in feite meer als een edelmetaal zoals goud dan als een betaalmiddel. En daar zijn de Zwitsers niet blij mee.

De centrale bank van het land heeft de handen vol aan het op peil houden van de koers, maar houdt in afwachting van de uitkomst van het Brexit-referendum de rente nog onveranderd laag. Het belangrijkste rentetarief blijft nog even 0,75 procent negatief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Het geheime plan rond China en goud

China wil wat de Verenigde Staten heeft, en het is niet goud. China is ook voorstander van een fiat geldstysteem. Het wil alleen dat de yuan belangrijk genoeg is in de wereldhandel en –financiën dat het macht heeft over andere landen, zoals de VS dat doet met zijn dollar.

Maar om zijn voet naast de Verenigde Staten te kunnen zetten, moet er het een en ander veranderen. China moet een stem krijgen binnen het IMF en zijn munt moet opgenomen worden in de SDR’s van het IMF. Dit werd vorig jaar bereikt. Om het plan verder uit te rollen heeft China vooral goud nodig … veel goud.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Er komt ook een nieuw briefje van vijftig

Na het vijfje, het tientje en het briefje van twintig, krijgt nu ook het bankbiljet van 50 euro een nieuw ontwerp. Hoe het nieuwe biljet er precies uit komt te zien, wordt op 5 juli onthuld. In het voorjaar van 2017 wordt het in omloop gebracht.

Dat maakte de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekend. Het briefje van vijftig is het meest gebruikte eurobiljet. Er zijn er meer dan 8 miljard van in omloop, wat neerkomt op zo’n 45 procent van het totale aantal biljetten.