Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6586 tot 6590
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Referenda lossen niets op

Een referendum over belangrijke politieke onderwerpen is geen synoniem van een grotere democratie en levert bovendien meestal slechtere resultaten op. Dat schrijft het Britse magazine The Economist.

Het tijdschrift vraagt dan ook een kritischer houding tegenover de volksraadpleging, die minder gemakkelijk toegestaan zou mogen worden.

“Een referendum zou de burger meer bij de politiek moeten betrekken en zou de overheid moeten aanzetten sneller op de wensen van de bevolking in te gaan,” aldus The Economist.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Bitcoin wint aan populariteit bij goldbugs

Bitcoin is aan populariteit aan het winnen bij goudbeleggers die de stabiliteit van papieren geld in vraag stellen of hun spaargeld willen beschermen tegen de volgende financiële crisis.

Uit een recent onderzoek door CoinDesk bij 3500 bitcoingebruikers kwam naar buiten dat een vijfde de virtuele munt aanhoudt omdat ze niet willen dat banken of de overheid hun geld kunnen ‘controleren’. Dat was de tweede belangrijkste reden na het aanhouden van de bitcoin als belegging, schrijft de Wall Street Journal.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

‘Amerikaanse bedrijfswereld zit niet langer in zaken, maar vooral in financiën’

5 techbedrijven zitten op een schatkist die samen 500 miljard dollar bedraagt. Het gaat om Apple, Google, Microsoft, Cisco en Oracle. Dat blijkt uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s.

Samen bezitten deze 5 bedrijven 30% van alle cash die in de VS in het bezit is van niet-financiële instellingen. De 50 grootste niet-financiële Amerikaanse bedrijven zitten samen op een berg cash van 1.100 miljard dollar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Rusland koopt ruim 15 ton goud

De Centrale Bank van Rusland heeft in april werderom een flinke hoveelheid goud ingekocht. Aleen al dit jaar kocht Rusland....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Staatsschuld Spanje verdrievoudigd sinds 2007

De staatsschuld van Spanje is vandaag de dag drie keer zo hoog als in 2007. In het eerste kwartaal van dit jaar was de schuld voor het eerst in honderd jaar tijd zelfs weer groter dan de omvang van de economie, gemeten naar het bruto binnenlands product. Zelfs ten tijde van de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) was de schuld niet zo groot als nu.