Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 6586 tot 6590
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Opnieuw Russische toeristen naar Turkije

Een vliegtuig met toeristen uit Rusland is zaterdag geland op de luchthaven van het Oost-Turkse Antalya. 

De 189 passagiers zijn de voorhoede van een nieuwe golf toeristen uit Rusland, na een boycot van Turkije die acht maanden duurde. Turkse media meldden zaterdag met uitroeptekens dat ,,het eerste konvooi Russen vanuit Moskou in Atalya is aangekomen''.

Moskou en Ankara kregen eind vorig jaar slaande ruzie als gevolg van spanningen ontstaan door het steunen van verschillende partijen in de burgeroorlog in Syrië en door het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig door Turkse F-16's in november.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2016

IS komt met eigen munt: de gouden dinar

Islamitische Staat heeft een eigen munt geïntroduceerd. De gouden dinar, naar een zevende-eeuws voorbeeld uit het kalifaat van Uthman, is volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten in de provincie Dair as-Saur uitgegeven. De munt is 4,5 gram zwaar en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 175 euro.

Het is de bedoeling dat olie, een van de belangrijkste inkomensbronnen van de terreurorganisatie, voortaan wordt afgerekend in dinars. Veel handelaren hebben zich volgens het Observatorium al op de markt begeven om de nieuwe valuta te bemachtigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2016

Virtuele munten als alternatieve belegging?

Zijn virtuele munten een goed alternatief voor “echt” geld ter diversificatie van je beleggingsportefeuille of laat je ze beter links liggen? De forse koersstijgingen doen vele beleggers alvast watertanden. Toch waarschuwt de Belgische financiële toezichthouder, de FSMA, nogmaals voor de risico’s en gevaren die gepaard gaan met het virtuele geld.

Voorstanders van virtuele munten, waarvan de Bitcoin ongetwijfeld de meest bekende is, laten geen moment onbenut om de voordelen in de kijker te plaatsen. Deze zijn dan ook niet helemaal te verwaarlozen en hebben wel degelijk hun waarde. Zo worden Bitcoin niet uitgegeven door centrale banken en kan deze dus niet door hen worden beïnvloedt als deel van het monetair beleid. Geld bijdrukken en op die manier meer inflatie creëren is bij de virtuele munten niet aan de orde. De Bitcoin is overigens een globale munt, niet gelinkt aan enig land, en dus internationaal verhandelbaar.

Transacties met virtuele munten zijn eveneens razendsnel en met enkele muisklikken uitgevoerd tussen de diverse partijen. Bij deze transacties is overigens geen derde partij, vaak een bank, nodig en is daarom volledig gratis wat bij traditionele bemiddelaars vaak anders is. Tot slot is een veel genoemd voordeel de anonimiteit en privacy die met de verhandeling van virtuele munten gepaard gaat. Dit brengt echter ook kritiek met zich mee als zouden virtuele munten een populaire manier zijn om zwart geld wit te wassen wat ons naadloos brengt bij de nadelen en gevaren van virtuele munten waar de FSMA in een recent persbericht nogmaals de nadruk op legde.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2016

Koersdoel Zilver omhoog bij UBS

UBS heeft het koersdoel van zilver voor 2016 en 2017 verhoogd. De bank gaat ervan uit dat de zilverprijs....

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2016

Wilders: ik heb wel een plan bij een Nexit

PVV-leider Geert Wilders zegt wel een plan te hebben als het komt tot een Nexit. Hij kondigt vast aan dat als het volgend jaar komt tot een Nexit, hij niet “de week erna op het strand [gaat] liggen en doen alsof er niets is ­gebeurd.”

Dat zegt Wilders in een interview met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Daarin gaat hij ook in op de situatie die is ontstaan na de Brexit, waarna prominente voorstanders van een Brexit opstapten. Boris Johnson besloot geen premier te willen worden, Nigel Farage stapte op als leider van zijn partij UKIP.