Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 6586 tot 6590
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Nieuw: Queens Beast 2 troy ounce zilveren munt

De Britse Royal Mint heeft met de Queens Beast een nieuwe zilveren munt met een gewicht van 2 troy ounce op de markt gebracht. De munt is twee keer zo dik als de normale beleggingsmunten en is daarmee een interessante verschijning. De gekartelde rand en de dikte geven de munt een robuuste uitstraling.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Grafiek: Zo hoog is de werkloosheid in de VS

Het laatste banencijfer uit de Verenigde Staten was in één woord samen te vatten als een teleurstelling, maar dat kan ook gezegd worden van het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt sinds het uitbreken van de financiële crisis. Dat komt omdat mensen die langdurig werkloos zijn en die niet meer actief naar werk zoeken volgens de statistieken niet meer als ‘werkloos’ beschouwd worden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Zwitserland leent voor 50 jaar goedkoper dan VS voor een maand

Zwitserland betaalt minder geld voor een lening met een looptijd van vijftig jaar dan wat de VS betaalt om voor voor een maand geld te lenen. Een opmerkelijke ontwikkeling, als je bedenkt dat de Verenigde Staten nog steeds de grootste economie ter wereld is. Beleggers zoeken naar een veilige haven en lenen hun geld daarom liever uit aan Zwitserland dan aan de VS.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Allianz: Bubbel in Duitse staatsobligaties dreigt

Verzekeraar Allianz voorziet een bubbel in Duitse staatsobligaties en wil daarom meer bedrijfsobligaties gaan kopen. Dat zegt Andreas Gruber, de man die verantwoordelijke is voor het beheer van de beleggingsportefeuille van de Duitse verzekeraar, in een interview.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Traditioneel beleggen werkt niet meer

De wereld van vermogensbeheer staat de grootste uitdaging in decennia, want met een traditionele beleggingsportefeuille van aandelen en obligaties valt amper nog rendement te behalen. De rente op staatsobligaties is historisch laag en veel gevallen zelfs negatief, terwijl aandelen de afgelopen tien tot vijftien jaar per saldo ook niet veel in waarde zijn toegenomen. Beleggers die zich op de lange termijn richten komen niet meer weg met de oude beleggingsmodellen die jarenlang goede resultaten opleverden.