Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 661 tot 665
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

Beleggers staan weer in de rij om Griekenland geld te lenen

Minder dan tien jaar na de grote Griekse schuldencrisis staan beleggers weer in de rij om geld uit te lenen. Vorige week haalde de Griekse regering een bedrag van €3 miljard op met de uitgifte van 5-jaars obligaties, terwijl beleggers zich voor in totaal €6,5 miljard hadden ingeschreven. De vraag was dus meer dan twee keer zo groot als het aanbod, terwijl het Griekse schuldpapier tijdens de Europese schuldencrisis nog zo goed als onverkoopbaar was.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

Greenspan: Obligatiemarkt is de grootste bubbel

Beleggers die wachten op een correctie van de aandelenmarkt kunnen beter naar de obligatiemarkt kijken, omdat daar de echte bubbel zit. Dat zegt Greenspan in een interview met Bloomberg. Hij verwacht dat de rente binnenkort weer zal stijgen, waardoor de waarderingen van zowel aandelen als obligaties sterk zullen dalen. Ook voorziet hij een periode van stagflatie door het uitblijven van sterke economische groei en het oplopen van de inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

China meer en meer in conflict met buurlanden omwille van grondstoffen en energie

De opkomst van grootmacht China gaat niet enkel gepaard met conflicten met andere bestaande grootmachten maar creëert ook de nodige spanningen in de eigen regio. Onder meer de drang naar energie en grondstoffen zorgt voor problemen met diverse buurlanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

Chinese vraag naar goud opnieuw gestegen

De Chinezen laten weer van zich horen op de goudmarkt. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten de Chinezen maar liefst 51 procent meer goud dan dezelfde periode van vorig jaar. Volgens analisten en marktkenners wordt er naar veilige beleggingen gezocht omwille van de verhoogde financiële en geopolitieke risico’s.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

Rusland: militaire vliegtuigen krijgen ‘moordlasers’

Rusland werkt aan een nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen die over lasers beschikken die aanvalsapparatuur van vijandige vliegtuigen kunnen uitschakelen.