Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6601 tot 6605
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

'Groei wereldhandel blijft komende jaren klein'

De wereldhandel zal voorlopig niet meer het hoge niveau halen van begin deze eeuw. De matige vooruitzichten voor de wereldeconomie en de toename van protectionisme zijn de voornaamste oorzaken.  

Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van ING. De wereldwijde handel zal de komende jaren niet boven de groei van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) blijven. Volgens de bank groeit de wereldeconomie dit jaar 2,3 procent, oplopend tot 2,9 procent in 2018.

"Daarmee blijft de handel als aanjager van de economische groei voorlopig in een lage versnelling steken", aldus het rapport. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

20-ers moeten 3 essentiële dingen onthouden willen ze rijk worden

Er zijn 2 manieren om écht véél geld over te houden op het einde van de maand: zo weinig mogelijk uitgeven of zo veel mogelijk verdienen. Met de combinatie van beide, wordt het pas echt belachelijk gemakkelijk om snel rijk te worden. In dit artikel leggen we de nadruk op je inkomsten.

Wanneer je wat ouder bent, denk je altijd ‘Had ik maar wat meer moeite gedaan toen ik nog jong was’. Jongeren beseffen te weinig dat ze de gouden jaren om op een eenvoudige manier rijk te worden aan zich voorbij laten gaan.

Zorg dat jij niet in deze val loopt. Dit zijn 3 dingen die jongeren moeten doen willen ze eenvoudig rijk worden, je zal jezelf later dankbaar zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

De invloed van een Brexit op goud en zilver

Je leest en hoort de laatste tijd maar 2 onderwerpen in de media: het EK voetbal en de stemming in Groot-Brittannië over hun clubkaart van de Europese Unie. Wat je (nog) niet leest, is de impact die een Brexit kan hebben op de goud- en zilverprijs.

Het is niet dat de Britten niet met Europa willen samenwerken, de Britten willen een economische samenwerking maar geen politieke dominantie vanuit Brussel. Ze willen het gevoel hebben vrij te zijn in samenwerking met een handelsakkoord. Dit is wat men dacht mee in te stemmen in 1975.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Meer Russisch-Europese samenwerking op komst

In maart 2016 is de oliemarkt voorgoed veranderd. ENI, de Italiaanse gas- en oliereus, pompte het eerste rendabele vat olie uit de bodem van de Barentsee, in de poolcirkel.

Daarmee is bewezen dat de Noordpool, de grootste oliereserve ter wereld, rendabel kan ontgonnen worden.

Het Goliat-olieveld is een joint-venture tussen Statoil en ENI. De Italianen hebben met 65% van de aandelen de facto de touwtjes in handen.

Het succes van de samenwerking tussen de Noren en de Italianen is ook de Russen niet ontgaan. Igor Sechin, de voorzitter van Russische oliegigant Rosneft, wil de bestaande samenwerking met ENI uitbreiden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Belgische schuldgraad daalt voor het eerst in acht jaar

De Belgische schuldgraad bedroeg vorig jaar 106,1 procent van het bbp, tegenover 106,6 procent in 2014. Het gaat om de eerste daling van de schuldgraad in acht jaar tijd, zo blijkt uit het jaarverslag van het Agentschap van de Schuld. De lage rentes waar België aan kan lenen, hebben dit jaar voor vier miljard euro aan besparingen opgebracht.