Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 6601 tot 6605
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Juni maakt steeds meer kans op een ‘rate hike’

Tijdens de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve is gebleken dat er nog behoorlijk wat meningsverschillen zijn omtrent de volgende rentestap. Afgelopen woensdag kwamen de beleidsmakers bij elkaar om te bespreken wat er tijdens de komende FOMC in juni zal gebeuren.

Uit vorige rapporten over de werkgelegenheid kunnen we afleiden dat de Amerikaanse economie stevig aan het herstellen is. Een sterke arbeidsmarkt is één van de criteria om de rente te kunnen verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Wat doet een renteverhoging met de goudprijs?

De goud- en zilverprijs zijn bezig aan een enorm goed beursjaar. Beide edelmetalen wisten sinds de start van dit jaar al met enkele procenten in waarde te stijgen en de goudprijs noteert op dit moment ongeveer 20% hoger dan aan het einde van vorig jaar het geval was.

Toch hebben beide edelmetalen de afgelopen week wat waarde moeten inleveren. Deze daling werd veroorzaakt door het gepubliceerde FOMC rapport. In dit rapport was te lezen dat een renteverhoging in juni nog steeds een serieuze optie is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

21-jarige studente verbrast 3 miljoen euro door foutje van de bank

Een Maleisische studente heeft in Australië zo’n 4,6 miljoen dollar (circa 2,9 miljoen euro) uitgegeven nadat ze ontdekte dat ze onbeperkt rood kon staan bij haar bank.

Dat berichtte The Sydney Morning Herald zondag. De vrouw dacht naar eigen zeggen dat het geld afkomstig was van haar rijke ouders.

De studente gebruikte het geld onder meer om kleren, schoenen en handtassen aan te schaffen. De bank bevroor haar rekening vorig jaar, nadat de vrouw in een dag tijd 1,15 miljoen dollar had weggesluisd. Toen bleek dat ze door een fout onbeperkt geld kon opnemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Na conflicten omwille van het zwarte goud nu eerste conflicten over het witte goud begonnen?

De revolutie van de elektrische auto’s staat voor de deur. Waar de olie-exporterende landen dit als een ware nachtmerrie zien is dit aan de andere kant een zegen voor enkele andere landen. Chili staat hierbij in pole-position met zijn enorme lithium voorraden die noodzakelijk zijn voor de productie van de batterijen. Ondanks deze mooie kans voor de komende decennia lijkt de overheid deze gehele toekomst weg te smijten door enkele politieke en financiële discussies.

Na het intrekken van de licentie door de Chileens overheid voor het exploiteren van één van werelds grootste voorraden ter wereld is Soc. Quimica & Minera de Chile SA noodgedwongen overgegaan tot het afbouwen van de investeringen in Chili waarbij het nu volop investeert in een lithium project in de Andes te Argentinië. Daarnaast probeert het een project van Albemarle Corp. in Chili te blokkeren. De redenen hiervoor zijn zowel financieel als politiek gemotiveerd waarbij SQM gecontroleerd wordt door Julio Ponce, de voormalige echtgenoot van de dochter van dictator Pinochet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Bitcoin-concurrent Ethereum steeg dit jaar al 1.300 procent in waarde

De opmars van Ethereum lijkt niet te stuiten. De cryptomunt steeg dit jaar al met 1.300 procent in waarde en is op zijn bekendere concurrent Bitcoin na de waardevolste digitale munt ter wereld.

De waarde van één zogenoemde cryptomunt ether is sinds het begin van het jaar gestegen van ongeveer 1 dollar naar meer dan 14 dollar. Dat komt neer op toename van ruim 1.300 procent.