EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6606 tot 6610
Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2016

Werkloosheid op laagste punt in anderhalf decennium

Eind juni werden in België nog 373.410 werklozen geteld. Dat betekende een daling met 8,9 procent tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

De Belgische werkloosheid heeft daarmee het laagste niveau in bijna vijftien jaar bereikt. Volgens Kris Peeters, federaal minister van werk, bewijzen de cijfers dat de Belgische economische motor aanslaat.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2016

Het is niet fijn om Japanner te zijn

Er is geen inflatie in Japan, huishoudelijke bestedingen dalen, de productie daalt. Het is volgens macro-econoom Kees de Kort kortom ‘niet fijn om Japanner te zijn'.

Er is geen inflatie in Japan, huishoudelijke bestedingen dalen, de productie daalt. Het is volgens macro-econoom Kees de Kort kortom ‘niet fijn om Japanner te zijn'.

'Grosso modo gebeurt er heel weinig meer, ondanks dat ze er wel wat aan doen', zegt De Kort. De Japanse centrale bank gaat nu mandjes aandelen kopen, maar of dat gaat helpen? De Kort: 'Ze doen het zonder enig idee van wat, waar en hoezo. Het geld is er dus wel, maar het rolt niet in de economie. De mensen die geld krijgen, zijn beleggers. Die pompen het een beetje heen en weer op de economische markten, maar die gaan het niet besteden in de economie.'

Conclusie? De Kort:

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2016

Olieprijs zakt terug richting $40

De olieprijs is sinds begin juni met bijna 20% gedaald en staat op het moment van schrijven weer onder de $41 per vat. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de herstelrally die in februari begon, toen een vat ruwe olie minder dan $30 opleverde. De reden voor de prijsdaling is een verdere toename van de bovengrondse olievoorraden en het vooruitzicht van een verdere stijging van de productie in verschillende olieproducerende landen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2016

Chinese ‘gold rush’ gaat voort

China lijkt steeds meer en meer bezeten te zijn van goud. De goudmijnen van de grootste goudproducent ter wereld draaien op volle toeren, ze zijn verantwoordelijk voor 14 procent van de wereldwijde goudproductie, maar zelfs dat kan de Chinese vraag naar goud niet evenaren. Er wordt daarom toenadering gezocht tot Rusland om de grote binnenlandse goudhonger te stillen.

Ontzettend veel goud produceren en toch niet aan de binnenlandse vraag kunnen voldoen, met dat probleem heeft China te kampen omdat investeerders en beleggers zich massaal op het gele edelmetaal storten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2016

Duitsland heer en meester over Europa na vertrek UK

Nu de Brexit enigszins begint door de dringen in de financiële wereld komen ook de aankomende kosten tevoorschijn. Terwijl de Britse politici ontkennen dat een Brexit gevolgen zal hebben voor de tewerkstelling zijn diverse grote bedrijven, in het bijzonder in The City, volop bezig met de verhuis voor te bereiden.

Consultingbedrijf Synechron Inc. berekende op vraag van enkele grote bedrijven de kostprijs van een dergelijke verhuis en kwam hierbij als resultaat tot een 50000 Britse Pond (circa 60000EUR). Deze kost is inclusief verhuis, aanwerving nieuwe personeelsleden, ondersteunende diensten en uitbouw van nieuwe kantoren in steden zoals Dublin, Parijs, Amsterdam of Frankfurt.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs