Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6611 tot 6615
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Zwitserland leent voor 50 jaar goedkoper dan VS voor een maand

Zwitserland betaalt minder geld voor een lening met een looptijd van vijftig jaar dan wat de VS betaalt om voor voor een maand geld te lenen. Een opmerkelijke ontwikkeling, als je bedenkt dat de Verenigde Staten nog steeds de grootste economie ter wereld is. Beleggers zoeken naar een veilige haven en lenen hun geld daarom liever uit aan Zwitserland dan aan de VS.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Allianz: Bubbel in Duitse staatsobligaties dreigt

Verzekeraar Allianz voorziet een bubbel in Duitse staatsobligaties en wil daarom meer bedrijfsobligaties gaan kopen. Dat zegt Andreas Gruber, de man die verantwoordelijke is voor het beheer van de beleggingsportefeuille van de Duitse verzekeraar, in een interview.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Traditioneel beleggen werkt niet meer

De wereld van vermogensbeheer staat de grootste uitdaging in decennia, want met een traditionele beleggingsportefeuille van aandelen en obligaties valt amper nog rendement te behalen. De rente op staatsobligaties is historisch laag en veel gevallen zelfs negatief, terwijl aandelen de afgelopen tien tot vijftien jaar per saldo ook niet veel in waarde zijn toegenomen. Beleggers die zich op de lange termijn richten komen niet meer weg met de oude beleggingsmodellen die jarenlang goede resultaten opleverden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Een belegger had wat ‘geluk’ met een winst van 1.300% afgelopen weekend

Dit maak je ook niet iedere dag mee. Een belegger of handelaar heeft ontzettend veel ‘geluk’ gehad afgelopen weekend. Op vrijdag kocht hij 500 (=50.000 aandelen) call-opties LinkedIn augustus $160 voor $2,26. Maandag werd bekend dat Microsoft het sociale netwerk voor professionals zal overnemen voor $196 per aandeel.

Toeval, geluk of toch een beetje voorkennis? Wie zal het zeggen? Feit is wel dat er iemand met een gigantische winst gaat lopen.

Gezien het volume van deze call optie op maandag, deed deze belegger zijn 500 call-opties opnieuw van de hand maar deze keer aan $33.89. Dit is een winst van 1.300% op een weekend waarmee de belegger een slordige $1,5 miljoen rijker werd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

IMF spoort China aan haast te maken met hervormingen

China moet meer haast maken met hervormingen van de economie. Daarvoor waarschuwen beleidsmakers bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Volgens hen wordt China enerzijds geconfronteerd met toegenomen risico's en kampt het anderzijds met kleinere buffers om klappen op te vangen.

Vice-directeur David Lipton van het IMF wijst op de vooruitzichten voor het land op de middellange termijn, die door meer onzekerheid worden omgeven.