Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 6616 tot 6620
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

De EU wil haast maken met Brexit, maar Britten nemen liever de tijd

De zes landen die aan de wieg van de Europese Unie stonden, hebben er zaterdag bij Groot-Brittannië op aangedrongen zo snel mogelijk te beginnen met de onderhandelingen over het verlaten van de unie.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, België en Luxemburg zijn in Berlijn bijeen om over de zorgelijke situatie te praten. Dit zestal was in 1957 betrokken bij de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, de voorloper van de Europese Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Londense banken verhuizen activiteiten naar vasteland

De stemmen zijn nog maar net geteld of de Londense financiële instelling zijn al bezig met hun verhuis naar het Europese vasteland. Komt de voorspelling uit dat de Brexit het VK economisch zuur zal opbreken?

Nu het VK de EU lijkt te verlaten kunnen de Britse financiële instellingen hun toegang tot de eengemaakte markt verliezen.

Waar banken tot nu toe genoeg hadden aan één banklicentie om in heel de EU te opereren, zal die Britse licentie binnenkort misschien niet meer volstaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

‘Groot-Brittannië is een begrip in de wereld buiten Europa, de EU is dat niet’

Europa ontwaakte vrijdagochtend met een kater. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Europese Unie kleiner en niet groter, want Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) stappen uit de Unie. Niet enkel de financiële markten, ook vele media gingen totaal uit de bocht met hun reactie op de beslissing van een meerderheid van Britten.

In het VRT-debat ‘Wat nu Europa?’ was vrijdagavond o.a. Prem Radhakishun te gast, de Nederlandse radio- en televisiemaker van Surinaams-Hindoestaanse afkomst, bij ons bekend van zijn deelname aan De Slimste Mens. Radhakishun ontvluchtte in 1982 Suriname voor het regime van de dictator Desi Bouterse, die hem dood wilde omdat hij kritisch over het regime berichtte.

Radhakishun was een van de weinigen in het debat die het – samen met Jean-Marie De Decker – voor de volksraadpleging in het algemeen en de uitslag van het Britse referendum in het bijzonder opnam. Beide hekelden ‘het toenemend klimaat waarin de democratische waarden en de inspraak van burgers in het bepalen van hun eigen lot steeds meer aan de kant worden geschoven.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Brexit maakt 400 mensen 115 miljard euro armer

De brexit heet vooral slecht nieuws te zijn voor de "gewone" man, maar in eerste instantie bleek het -onverwachte- resultaat van de Britse volksraadpleging vooral slecht nieuws voor 400 mensen, die in geen tijd (24 uur) in totaal 115 miljard euro armer zijn geworden. Dat zij zoveel konden verliezen, is natuurlijk omdat zij nog zoveel meer hebben: de 400 in kwestie zijn niet toevallig de rijkste 400 ter wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Welke opportuniteiten zijn er te vinden bij financiële crisissen?

Ondertussen zijn we enkele dagen na de Brexit-feiten waarbij de markten internationaal behoorlijk heftig reageerden. Waar vele beginnende beleggers panikeren en zo snel mogelijk proberen te ontsnappen slagen anderen er echter in om geld te verdienen aan deze ellende.

Onder de beursindices was de tendens logischerwijze negatief waarbij toch enkele uitschieters merkbaar waren, opportuniteiten welke ook in de toekomst in het oog gehouden moeten worden indien Europa verder in de afgrond verdwijnt.