Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 6626 tot 6630
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Frans Timmermans is boos over de Brexit

Frans Timmermans is boos over de gang van zaken omtrent de Brexit. Hij erkent de kritiek dat de Europese Unie moet hervormen, maar ergert zich aan de kritiek op de gevestigde orde. De kritiek aan het adres van Jean-Claude Juncker is volgens Timmermans onterecht en zou volgens hem juist gericht moeten zijn op Nigel Farage. "Weglopen is niet de oplossing.”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Verzekering omvallen Deutsche Bank duurder dan 2008

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan in 2008, het jaar waarin Lehman Brothers omviel en andere banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden. Het aandeel van de bank heeft in een jaar tijd 60% van haar waarde verloren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Recordjaar verwacht voor afwaarderingen kredietwaardigheid landen

Een nieuw recordjaar dreigt voor het afwaarderen van de kredietwaardigheid van landen.

In 2011, het laatste recordjaar, werden in het gehele jaar de ratings van 22 landen verlaagd.

Kredietbeoordelaar Fitch telt al vijftien afwaarderingen in de laatste zes maanden en voor nog eens 22 landen zijn de vooruitzichten niet rooskleurig.

De lage prijs van olie en andere grondstoffen is de belangrijkste oorzaak voor het forse aantal verlaagde kredietoordelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Stort Trump de wereld in een depressie?

Economen zijn het zelden met mekaar ééns, maar als het gaat over de oorzaken van de depressie van de jaren ’30 lijkt er wel een consensus te zijn.

Smoot-Hawley was een gigantische vergissing en de oorzaak van de grootste depressie die de moderne wereld ooit zag.

De senatoren Smoot en Hawley hadden een wetsvoorstel neergelegd om importheffingen in te voeren op een groot aantal producten.

Economen waarschuwden President Hoover voor deze stommiteit en smeekten om deze wet tegen te houden met zijn vetorecht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Europese Centrale Bank overweegt juridische stappen tegen Slovenië

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt juridische stappen tegen Sloveense autoriteiten, die onrechtmatig informatie van de Sloveense centrale bank in beslag zouden hebben genomen. 

De ECB dreigt naar de rechter te gaan als die informatie niet wordt geretourneerd, meldde de Britse krant Financial Times donderdag op basis van een brief van ECB-president Mario Draghi.

Bij een inval bij de Sloveense centrale bank zouden afgelopen woensdag computers van de centralebankpresident en diens rechterhand in beslag zijn genomen. Dat brengt volgens Draghi de onafhankelijkheid van de centrale bank van het euroland in gevaar.