Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6626 tot 6630
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Brexit-angst weegt op beurzen en pond

De onzekerheid rond het referendum in Groot-Brittannië weegt op de beurzen in Europa en op de Britse munt. Het pond zakte maandag tot het laagste niveau in zeker twee maanden. En ook de aandelen gingen massaal lager. De Bel20 noteerde op de middag ruim 1,7 procent in het rood.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Zeven bankiers Deutsche Bank veroordeeld voor belastingfraude

Zeven voormalige managers van Deutsche Bank zijn veroordeeld wegens belastingontduiking bij de handel in CO2-emissierechten. 

Een van de bankiers moet van de Duitse rechter drie jaar de cel in voor de criminele praktijken. De anderen ontlopen een verblijf in de gevangenis met voorwaardelijke straffen of boetes.

Het gaat om een schandaal dat een aantal jaar terug aan het licht kwam. De Duitse autoriteiten deden hiervoor tot twee keer toe een grote inval bij Deutsche Bank. Aanklagers onderzoeken nog vijftien andere werknemers en oud-medewerkers van het financiële concern. Met drie andere bankiers zijn schikkingen getroffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

China beleeft zijn 2008

Het Chinese banksysteem groeide in de voorbije 10 jaar met 1.000% waardoor de totale omvang van de bankbalansen nu $34 biljoen groot zijn.

De groei van het banksysteem, en de facto de kredietverlening, lag vele malen hoger dan de onderliggende groei van de economie.

De omvang van de Chinese banken bedraagt nu 340% van het BNP.

Ter vergelijking: in 2008 kwamen de Amerikaanse banken niet verder dan 100% van het BNP.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Video: hoe je winsten in goud of zilver vastklikken?

In deze Facebook Live sessie bespreekt Piet Vannoppen hoe je je winsten in goud of zilver kan vastklikken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Deze dingen doen succesvolle twintigers NIET

Het grote voordeel aan jong zijn is dat je snel kunt herstellen van fouten die je maakt. Dit geeft je alle ruimte om het leven te beproeven en te onderzoeken hoe het ‘echte’ leven in elkaar steekt. Dat gezegd hebbende zijn er ook zaken die belangrijk zijn voor de langere termijn, zoals gezondheid en op tijd beginnen met sparen.

Op de website van Business Insider vonden we een mooi lijstje van 15 terugkomende thema’s van zaken die succesvolle twintigers vooral niet doen (of denken):