Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 6631 tot 6635
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Traditioneel beleggen werkt niet meer

De wereld van vermogensbeheer staat de grootste uitdaging in decennia, want met een traditionele beleggingsportefeuille van aandelen en obligaties valt amper nog rendement te behalen. De rente op staatsobligaties is historisch laag en veel gevallen zelfs negatief, terwijl aandelen de afgelopen tien tot vijftien jaar per saldo ook niet veel in waarde zijn toegenomen. Beleggers die zich op de lange termijn richten komen niet meer weg met de oude beleggingsmodellen die jarenlang goede resultaten opleverden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Een belegger had wat ‘geluk’ met een winst van 1.300% afgelopen weekend

Dit maak je ook niet iedere dag mee. Een belegger of handelaar heeft ontzettend veel ‘geluk’ gehad afgelopen weekend. Op vrijdag kocht hij 500 (=50.000 aandelen) call-opties LinkedIn augustus $160 voor $2,26. Maandag werd bekend dat Microsoft het sociale netwerk voor professionals zal overnemen voor $196 per aandeel.

Toeval, geluk of toch een beetje voorkennis? Wie zal het zeggen? Feit is wel dat er iemand met een gigantische winst gaat lopen.

Gezien het volume van deze call optie op maandag, deed deze belegger zijn 500 call-opties opnieuw van de hand maar deze keer aan $33.89. Dit is een winst van 1.300% op een weekend waarmee de belegger een slordige $1,5 miljoen rijker werd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

IMF spoort China aan haast te maken met hervormingen

China moet meer haast maken met hervormingen van de economie. Daarvoor waarschuwen beleidsmakers bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Volgens hen wordt China enerzijds geconfronteerd met toegenomen risico's en kampt het anderzijds met kleinere buffers om klappen op te vangen.

Vice-directeur David Lipton van het IMF wijst op de vooruitzichten voor het land op de middellange termijn, die door meer onzekerheid worden omgeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Rente Duitse tienjaarslening voor het eerst onder 0 procent

De rente op tienjarige Duitse staatsleningen is dinsdagochtend voor het eerst onder de 0 procent gedoken. 

Nu een stem van de Britse bevolking voor een vertrek uit de Europese Unie een steeds reëlere optie wordt, en de vooruitzichten voor de wereldeconomie versomberen, zoeken beleggers veilige havens.

Duits staatspapier geldt als een betrekkelijk risicoarme belegging en is dus in trek. De waarde en de rente van een obligatie bewegen tegengesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Rutte voorspelt financiële exodus naar Nederland bij Brexit

Nederland zal bij een Brexit profiteren van een uittocht aan financiële instellingen uit Londen maar op de lange termijn is het beter dat het land in de Europese Unie blijft. 

Dat zegt premier Mark Rutte in een interview met persbureau Bloomberg.

''Het zal Amsterdam misschien op de korte termijn duidelijk helpen. Maar op langere termijn zijn we allemaal beter af als Groot-Brittannië lid blijft'', citeert Bloomberg Rutte in het Engels over een mogelijk verhuizing van firma's uit de Britse hoofdstad.