Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6636 tot 6640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Marc Faber: diversifieer, maar maak goud een prioriteit

De eeuwige doemdenker Marc Faber gaf op CNBC zijn opinie over de volgende maatregelen van de Fed en hoe beleggers hier best op reageren.

Woensdag zei de Fed dat ze mogelijk de rente verhogen in juni. Een slimme zet zo meent Faber, want ze verplichten zichzelf tot niets.

Ze testen enkel het water: “Als in juni de aandelen zijn gedaald, dan zullen ze niets doen. Als de markt relatief stabiel is of stijgt dan zullen ze de rente optrekken.”

Wie denkt dat de Fed in juni de rente zal optrekken, parkeert zijn geld best in dollars volgens Faber.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

In Frankrijk installeert zich een pre-burgeroorlogsklimaat

In Frankrijk heeft de politie woensdag betoogd tegen de politiehaat die de voorbije dagen steeds nadrukkelijker in beeld is gekomen. De voorbije weken zijn 300 politiemannen gewond geraakt bij verschillende betogingen tegen de hervorming van de arbeidswet, die als doel heeft de toegang tot werk te vergemakkelijken door strenge en ingewikkelde arbeidswetten te versoepelen en te vereenvoudigen.

Op een video die ondertussen de ronde doet op internet is te zien hoe een politieman uit zijn auto moet vluchten nadat er een molotovcocktail in wordt gegooid en ‘betogers’ hem met stokken te lijf gaan.

In de krant Le Figaro ziet journalist Ivan Rioufol zijn land stilaan maar zeker in een burgeroorlog wegglijden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Op 30 op pensioen of miljonair met een loon van €40.000. Deze mensen geven het voorbeeld

Je kan op verschillende manieren miljonair worden: een hoog salaris hebben, een eigen bedrijf beginnen, veel geld erven, succesvol beleggen of … op de ouderwetse manier sparen. Dit zijn 3 opmerkelijke verhalen van enkele miljonairs met een gewoon leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Amerikaanse overheidsschuld: Deze 17 landen dragen de meeste schulden

Donald Trump denkt dat hij de Amerikaanse overheidsschuld kan wegwerken, niet alleen door de schulden af te betalen maar ook door de schulden te heronderhandelen. Met welke landen moet Trump – als hij President zou worden – rond de tafel gaan zitten en over welke bedragen dient hij te onderhandelen?

Dit zijn de 17 landen die het meeste geld moeten terugkrijgen van de Verenigde Staten:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Kees de Kort | Steeds groter en steeds gekker

Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank, denkt dat inflatie de economie op gang helpt. Kees de kort denkt daar anders over.

‘Draghi, ook zo’n joker’, verzucht De Kort. “Dit monetaire mannetje heeft zich voorgenomen dat er inflatie moet komen. Dat begrijpt niemand, maar hij wil het nou eenmaal. Het probleem is: er is geen inflatie”, legt De Kort uit.