EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6636 tot 6640
Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2016

Bank of England’s QE faade al op de 2e dag

Om de economie van Groot-Brittannië te beschermen, trok de Bank of England begin deze maand een blik nieuwe monetaire maatregelen open. Een daarvan was de terugkeer van QE, het opkopen van obligaties met geld dat uit het niets wordt gecreëerd. Maar op de 2e dag liep het daar al fout. We gaan het niet te technisch maken, maar het komt in feite neer op dit:

We gaan het niet te technisch maken, maar het komt in feite neer op dit: Voor het eerst sinds 2012 was de Britse centrale bank bereidt om obligaties te kopen van iedereen die ze kwijt wil aan de prijs die ze ervoor willen hebben. Op de eerste dag waren er 3,63 meer verkopers dan het aantal obligaties dat de BOE wou kopen. Maar op de 2e dag liep het verkeerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

“Dollar kan de rally bij de goudprijs beëindigen”

De goudprijs is een van de grote winnaars van dit beursjaar. Het gele edelmetaal is sinds het begin van dit jaar al flink in waarde gestegen als gevolg van de tegenvallende groeicijfers over de wereldeconomie, de stimulerende maatregelen van de centrale banken en de politieke onzekerheid. Luc Luyet, strateeg bij Pictet Group, denkt dat de rally bij de goudprijs belemmerd kan worden.

Luyet, die al heel wat ervaring heeft met edelmetalen, denkt dat de goudprijs niet het niveau zal bereiken van 1.430 dollar per ounce. Hij verwacht dat de goudprijs zal stabiliseren tussen het niveau van 1.250 en 1.300 dollar per ounce. De reden van deze stabilisatie is volgens hem de lange termijn opwaartse trend waarbinnen de dollar beweegt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Nederlander gaat IMF vertegenwoordigen in Griekenland

De Nederlandse econoom Dennis Botman gaat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Griekenland vertegenwoordigen.

De Nederlandse econoom Dennis Botman gaat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Griekenland vertegenwoordigen.

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag.

Botman, een specialist op het gebied van financiële crises, vervangt op 2 september Wes McGrew die op dit moment de hoogstgeplaatste afgevaardigde van het IMF is.

De Nederlander, die eerder voor het IMF in Azië heeft gewerkt, wordt verantwoordelijk voor de gevoelige relatie die het IMF met Griekenland heeft.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Negatieve rente op spaargeld in Duitsland

Een negatieve rente op spaargeld leek twee jaar geleden nog ondenkbaar, maar het begint nu langzaam aan realiteit te worden. In Zwitserland moeten vermogende klanten sinds kort al rente betalen over hun spaartegoeden, maar nu is dat ook in Duitsland het geval.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Centrale banken drukken geld alsof de economie in vrije val is

De centrale banken besteden wereldwijd maandelijks een bedrag van 200 miljard dollar aan uitzonderlijke maatregelen om de economie te ondersteunen. Dat schrijft Eshe Nelson, redacteur ecoomie bij het magazine Quartz.

De centrale banken besteden wereldwijd maandelijks een bedrag van 200 miljard dollar aan uitzonderlijke maatregelen om de economie te ondersteunen. Dat schrijft Eshe Nelson, redacteur ecoomie bij het magazine Quartz.

Volgens Nelson zijn de investeringen van de centrale banken in waardepapier tot een absoluut record gestegen. Zelfs tijdens de financiële crisis zeven jaar geleden werd het niveau van de huidige inspanningen niet geëvenaard.

Ondanks al die ingrepen blijft de wereldeconomie volgens Nelson in een zorgwekkende toestand en hij oppert dat de noodmaatregelen uit het verleden inmiddels routine zijn geworden. “De rentevoeten zijn al lang tot nul of nog lager herleid,” benadrukt hij. “Maar desondanks zijn de verhoopte stimulansen voor de economie achterwege gebleven.”

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs