Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 6646 tot 6650
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

BIZAR! David Cameron treedt af na Brexit, politieke crisis is compleet in het Verenigd Koninkrijk

De Britse premier David Cameron treedt over enkele maanden af. De premier trok zijn conclusies uit de nederlaag die hij leed in het referendum over een vertrek van zijn land uit de Europese Unie.

Cameron sprak vrijdagochtend de Britse bevolking toe en kondigde zijn aftreden aan. Zijn Conservatieve Partij moet in oktober op een congres een nieuwe premier aanwijzen, zei hij.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Bloedbad op de beurzen

UPDATE: Er heerst regelrechte paniek op de Europese beurzen. Op de beurs van Brussel opende de Bel20-index ruim 9,6% lager. Amsterdam en Parijs verloren meer dan 8%. In Londen en Frankfurt duurde het meer dan een kwartier alvorens een openingskoers kon gevormd worden. Uiteindelijk opende de beurs van Frankfurt 10% lager, de Londense FTSE-index incasseerde een uppercut van bijna 8%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Hoe zal de Brexit je portemonnee raken?

De Brexit is geen ver-van-mijn-bed-show. Veel Belgen zullen de gevolgen van de Britse uitstap uit de EU voelen. Al hoeft dat niet altijd in negatieve zin te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Globale financiële markten in chaos na Brexit

Het onmogelijke is waarheid geworden. Ondanks alle berichten over een mogelijke Brexit was er niemand die er echt in geloofde. Maar niets is onmogelijk, zo zie je maar. Brexit is een feit en de financiële markten verkeren in chaos.

Een overzicht: goud, aandelen, obligaties, valuta...

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Grootste tussentijdse val van pond in geschiedenis door Brexit

Het Britse pond sterling beleefde vrijdagochtend de grootste tussentijdse val ten opzichte van de dollar in de geschiedenis.

Daarbij was het ook nu al de meest beweeglijke dag voor de munt ten opzichte van andere valuta, zoals naast de dollar ook de euro en de yen, ooit.

Het pond zakte omstreeks 5.05 uur tot onder de 1,35 dollar. Dat is de laagste waarde sinds 1985. Daarna zakte de munt verder naar 1,33 om iets voor zevenen. Een daling van ruim 10 procent ten opzichte van de dollar.