Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6661 tot 6665
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

7 tips om slimmer te werken, niet harder

Rijke en succesvolle mensen slagen er altijd in om meer werk gedaan te krijgen als de rest. Ze kunnen dit omdat ze vooral slimmer werken, niet harder. Onze tijd is maar beperkt, het is dus een kwestie van hem zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Men zegt wel eens dat je alles kan bereiken wat je wilt, als je maar hard genoeg werkt. Maar hard werken alleen is niet voldoende. Je kan geen platte band opblazen door zo hard mogelijk in het ventiel te blazen. Je hebt de juiste middelen, strategie en taken nodig.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Niets is moeilijker dan een Tsjech zijn in Europa

Tsjechië beleeft één van de meest welvarende periodes uit zijn geschiedenis, maar toch toont het land zich allesbehalve gelukkig. Dat zegt het magazine Politico.

Er wordt op gewezen dat de Tsjechen nooit voordien een betere gezondheid hebben genoten, terwijl dankzij een economische groei van 4,2 procent ook de werkloosheid tot 4,1 procent, het laagste niveau van de Europese Unie, is teruggevallen.

Bovendien hoeft Tsjechië ook weinig gevolgen te vrezen van een migrantencrisis of een brexit. Maar ondanks die schijnbare afwezigheid van problemen, blijkt het land volgens Politico met een fundamentele identiteitscrisis te worden geconfronteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Zo spendeert de best betaalde sporter ter wereld zijn miljoenen

Cristiano Ronaldo was over de afgelopen 12 maanden de best betaalde sporter ter wereld. Met een riant contract bij Real Madrid en verschillende sponsordeals verdiende hij $88 miljoen. B.I. legt uit hoe hij aan zijn miljoenen komt … en hoe hij ze ook weer uitgeeft.

Real Madrid betaalt de flamboyante Portugees al een salaris van zo’n $50 miljoen. Een sponsordeal met Nike leverde hem nog eens $13 miljoen op. Daarnaast maakt Ronaldo onder andere ook nog reclame voor Tag Heuer, Herbalife, Samsung en KFC.

Cristiano Ronaldo spendeert zijn miljoenen graag aan dure auto’s. Zo heeft hij een Lamborghini Aventador van $300.000. Maar hij rijdt ook met een Maserati, een Bentley, een Porsche en een Mercedes.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Onderzoek naar basisinkomen

Vorige week zondag werd tijdens een Zwitsers referendum een voorstel tot basisinkomen afgewezen.

De Belgische organisatie die de belangen van zelfstandige ondernemers behartigd, UNIZO, pleit nu echter ook voor zo’n systeem. Ze zijn een onderzoek gestart naar een nieuw sociaal statuut voor iedereen waar een basisinkomen deel zou kunnen van uitmaken. Het kent tal van voordelen!

Volgens topman Karel Van Eetvelt zou een basisinkomen juist activeren i.p.v. aanzetten tot profiteren. Iedereen krijgt een vast maandelijks bedrag en kan dat naar believen aanvullen door te werken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Belgische overheid duurste van de hele Europese Unie?

België moet de kostprijs van zijn overheid drastisch afbouwen. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) naar aanleiding van een rapport van Eurostat, de statistische dienst van de Europese Unie.

Daarbij werd vastgesteld dat in België 15,2 procent van het bruto binnenlandse product moet worden besteed aan de werking van de overheid. In geen enkel andere lidstaat van de Europese Unie moet meer worden betaald voor de administratie, de ordehandhaving en het onderwijs.

Die resultaten geven volgens de werkgeversorganisatie aan dat de efficiëntie van de Belgische overheid gevoelig kan worden verbeterd, waardoor tevens miljoenen euro kosten zouden kunnen worden vermeden.