Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6671 tot 6675
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

De Chinese schuldenbom gaat exploderen

China is momenteel bron van onderhuidse economische en politieke spanningen. Het land zit gevangen in een beleid dat eerder is ingezet en lijkt hier op vast te lopen. Toch kent dit beleid maar één weg; voorwaarts. De rekening zal echter met de gehele wereld worden gedeeld.

China’s meest voorname exportproduct is geen staal, elektronica, textiel of speelgoed – het is deflatie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Prijs brentolie bezig met zeldzame opmars

De prijs van Brentolie zit al weken in de lift. Het ziet ernaar uit dat vrijdagavond voor de vijfde week op rij een hogere prijs op de klok staat dan een week eerder.

Zo'n lange winstreeks is in ruim vier jaar niet meer voorgekomen, aldus zakenkrant Financial Times (FT).

De laatste keer dat de prijs van olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika zo lang achtereen opliep, was in januari en februari 2012. Toen werd voor een vat Brentolie nog meer dan 125 dollar betaald. Door de sterke daling die in de zomer van 2014 werd ingezet, is dat nu nog maar zo'n 51 dollar.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Piek-steenkool: Is de mondiale steenkoolproduktie over haar hoogtepunt heen?

Ik verwachtte het al een paar jaar. In 2015 is de wereldwijde winning van steenkool afgenomen met 4% t.o.v. 2014.

In de grafiek hieronder heb ik de gegevens uit de Statistical Review of World Energy editie 2016 betreffende de mondiale steenkoolproduktie uitgezet. De daling in 2015 is opvallend.

Uit voorlopige cijfers over de eerste maanden van 2016 blijkt de steenkoolproduktie dit jaar nog verder af te nemen. We kunnen heel voorzichtig stellen dat peakcoal, het moment waarop de maximale mondiale steenkoolproduktie wordt bereikt in 2014 is gepasseerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Oorlog kost 13 procent van 'wereldproduct'

Oorlogsgeweld heeft de wereld het afgelopen jaar 11,5 biljoen euro gekost. Dat is ongeveer 13 procent van het bruto binnenlands product van heel de wereld. 

Dit stelt de in Australië gevestigde denktank Instituut voor Economie en Vrede (IEP) in de jaarlijkse Vredesindex (Global Peace Index).

De denktank constateert in de conclusies over het afgelopen jaar dat de toestand in landen waar al gewelddadige conflicten woedden, alleen maar erger wordt en dat in de relatief vreedzame rijke landen de toestand steeds beter wordt. Ook met betrekking tot vrede en veiligheid wordt de ongelijkheid steeds groter, stelt de denktank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Afstuderen in 2016? Dit moet je doen om miljonair te worden

Met de examens voor de deur, willen we de studenten die dit jaar afstuderen alvast een hart onder de riem steken. Wanneer je als motivatie hebt om ooit als miljonair door het leven te gaan, kan dit je misschien aanmoedigen om toch nog net iets meer je best te doen.

Wanneer je afstudeert, heb je al 1 eigenschap in bezit die alle miljonairs ook hebben: doorzettingsvermogen. Als je met je diploma op zak op zoek gaat naar werk, heb je misschien weinig ervaring met geld verdienen, maar wat je wel hebt, is tijd … veel tijd – tijd om te beleggen. Een beetje geld beleggen van tijd tot tijd kan ook van jou een echte miljonair maken.