Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6676 tot 6680
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Donald Trump bereid te praten met Kim Jong-un

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is bereid het gesprek aan te gaan met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. Trump wil dat Noord-Korea stopt met haar atoomprogramma en is van mening dat dialoog de beste manier is om dat doel te bereiken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Centrale banken blijven dollars dumpen

Centrale banken zijn in een recordtempo hun dollars aan het verkopen, zo schrijft CNN Money. In de eerste drie maanden van dit jaar hebben centrale banken wereldwijd $123 miljard aan dollarreserves van de hand gedaan, waarvan een recordhoeveelheid van $57 miljard in januari. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Olieproductie Iran terug op oude niveau

De olieproductie van Iran is weer terug op het niveau van voor de Westerse sancties. Door een blokkade van het betalingsverkeer kon het land maar beperkt olie exporteren, maar sinds het opheffen van de sancties is de productie weer sterk toegenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Barack Obama, de ‘serial warrior’?

De Amerikaanse president Barack Obama – Nobelprijswinnaar voor de Vrede in 2009 – is de eerste president in de geschiedenis die tijdens zijn 8-jarige ambtstermijn ononderbroken oorlog heeft gevoerd. Dat blijkt uit een analyse van de New York Times.

Op dit ogenblik – 9 maanden vooraleer hij op 21 januari definitief het Witte Huis zal verlaten – zijn de Verenigde staten op verschillende fronten actief. Volgens de krant relativeert dit bilan de perceptie van ‘inactiviteit’ die de regering Obama vaak wordt toegedicht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

De brandstof van de Amerikaanse economie raakt op

Het is sinds het begin van dit jaar duidelijk geworden dat de beleggers de komende jaren zullen moeten wennen aan lagere groeicijfers. Volgens de meeste rapporten van de zakenbanken is de kans namelijk groot dat de wereldeconomie de komende jaren in een vertraging terecht zal gaan komen. Ook het IMF heeft al meerdere malen de verwachting voor de groei van de wereldeconomie naar beneden moeten bijstellen.

Toch wijzen veel economen vaak naar Amerika waar het allemaal nog wel op rolletjes lijkt te lopen. Toch is dat ook niet helemaal waar. Want sinds het begin van dit jaar is ook de Amerikaanse centrale bank voorzichtiger geworden met haar voorspellingen over de Amerikaanse economie.