Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 6681 tot 6685
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Koopkracht Russische bevolking blijft afkalven

De economische problemen van hun land hebben het optimisme van de Russische bevolking zwaar uitgehold. Dat wordt ook aangetoond door een rapport van consulent Nielsen.

Vastgesteld dat het Russische consumentenvertrouwen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar is teruggevallen tot 63 punten. Dat is het laagste niveau sinds midden vorig decennium met de metingen werden gestart. Tijdens de eerste drie maanden vorig jaar werd nog een consumentenvertrouwen van 72 procent opgetekend.

Volgens Nielsen heeft in Rusland een recordaantal gezinnen alleen nog voldoende geld om zijn basisbehoeften te betalen. Bovendien blijkt dat 76 procent zijn bestedingsbudget heeft dienden in te perken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Rijk worden met beleggen? Het kan met deze 3 cruciale tips

Beleggen moet helemaal niet zo moeilijk zijn. Toch schrikt het woord ‘beleggen’ veel mensen af. Ze weten wel dat je met een goede belegging aardig wat geld kunt verdienen, maar de angst en de onzekerheid houdt hen van de aandelenmarkt en zo beleggen ze uiteindelijk niet. Wat kan je nu doen om van die angst en onzekerheid af te geraken en toch rijk worden met beleggen.

Angst en onzekerheid heersen vooral omdat beleggers niet goed geïnformeerd zijn. Daar willen wij bij Slim Beleggen verandering in brengen, dat is onze missie. Om te beleggen heb je een basiskennis nodig, maar moet je niet over een arsenaal aan informatie kunnen analyseren, dat laat je beter aan onze analisten over.

Soms is het zelfs een voordeel om er minder van te kennen. Er is dus geen enkele reden om niet te beleggen. Dit zijn 3 tips die je basiskennis geven waardoor je nooit meer angstig en onzeker moet zijn. Zo kan ook jij je geld voor jou laten werken, zo kan je rijk worden met beleggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Bescherm je spaargeld tegen de ‘war on cash’

Wie het financiële nieuws en Slim Beleggen een beetje volgt, weet ondertussen dat de overheden een aanval hebben ingezet op cash geld. Ze doen dit onder een vals voorwendsel: de criminaliteit. In feite is deze ‘war on cash’ niets meer en niets minder dan een aanval op jouw spaargeld. Tijd om er iets aan te doen.

Centrale banken hebben biljoenen geprint, overheden hebben tientallen/honderden miljarden geleend, … en de meest recente poging om toch maar iets aan de economie te doen zijn negatieve rentevoeten. Beleidsmakers doen er werkelijk alles aan zodat jij toch maar die zuurverdiende euro’s gaat uitgeven.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Hoera! Sierra Leone heeft een verkeerslicht

Na meer dan veertien jaar heeft het Afrikaanse land Sierra Leone opnieuw een verkeerslicht. Op een druk kruispunt in de hoofdstad Freetown werd een verkeerslicht geïnstalleerd om de verkeersdrukte te helpen kanaliseren.

Volgens president Ernest Bai Koroma heeft het gebeuren echter een veel diepere betekenis. Hij maakt daarbij gewag van een mijlpaal in de transformatie van Sierra Leone. Het verkeerslicht is volgens hem een symbool van de heropstanding van het land.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

‘Trump is het beste wat de politiek recent is overkomen, maar hij heeft niets geleerd’

‘Donald Trump is het beste wat de politiek recent is overkomen. Hij zegt wat hij denkt, hij geeft eerlijke antwoorden, iets wat andere kandidaten al lang niet meer doen. Spijtig genoeg heeft hij niets geleerd.’

‘Er is geen enkele aanwijzing dat hij de voorbije 10 maanden heeft gebruikt om te leren, om de complexiteit van de problemen te begrijpen. Je kan vandaag niet zeggen dat hij de zaken beter begrijpt en duidelijkere standpunten inneemt. Zijn kandidatuur is een kandidatuur over niets geworden… Een Jerry Seinfeld kandidatuur.’

‘Trump en ik komen goed overeen. Ik praat graag en lang met hem over de telefoon, maar ik zie geen evolutie, er zit geen diepte in zijn ideeën. Hij is misschien beter af om niet in details te treden, omdat zijn fans dat niet willen.’