Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6681 tot 6685
Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Beleggen in Zilver rendeert 23% dit jaar

De stijging in de zilverprijs heeft beleggers dit jaar 23% rendement opgelverd. Beleggers in het Euro gebied deden het......

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Commerzbank wil cash in kluizen bewaren eerder dan bij ECB

De Duitse financiële groep Commerzbank overweegt zijn financiële reserves in voorraadkamers op te slaan en niet langer bij de Europese Centrale Bank (ECB) in bewaring te geven.

De Duitse bank kan zich niet meer vinden in de negatieve rentes die door de Europese Centrale Bank al enkele maanden worden gehanteerd en waardoor aan de financiële instellingen een vergoeding wordt geëist voor de bewaring van de reserves.

De negatieve rentes zouden de banken moeten aanzetten hun financiële reserves voor kredietverlening aan de economie te gebruiken. Op die manier hoopte men het economisch herstel te kunnen stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Fout is goed!

Ooit had een vriend mij dit al eens gezegd: “Ard, ik zou juist beleggen in bedrijven die als het ware ‘fout’ zijn, die doen het toch altijd goed?”.

Deze vriend weet niets van beleggen. Er verscheen een artikel in de Volkskrant, wat mij deed denken aan zijn uitspraak. Ik moest dus wel even lachen!

Fout is dus goed op de beurs! Het blijkt namelijk dat wanneer je belegd in onzedelijke bedrijven zoals casino’s, wapenbedrijven en sigarettenfabrikanten, je meer rendement had gemaakt dan het marktgemiddelde op de lange termijn gaf dit artikel aan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Deze historische data tonen aan dat nieuwe financiële crisis zeer nabij is

Het nieuws welke de financiële pers deze week bracht ging onder meer over de uitgestelde renteverhoging van de FED, de terug aanzwellende economie, groeiende economische vooruitzichten en een steeds maar klimmende beurs. De situatie op de beurs is echter een stuk grimmiger als de trends op langere termijn geanalyseerd worden.

Als men vraagt aan een persoon wat economie betekent zal deze vermoedelijk een antwoord geven in de trend van “wet van vraag en aan bod”, “beloningen” of een geavanceerde vorm van ruilhandel. Allemaal correcte zaken maar wat slechts enkelen zullen antwoorden is het begrip “emotie”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Bedrijven kopen voorraad bitcoin om cybercriminelen te betalen

Bitcoin is dé revelatie in de financiële wereld de voorbije acht jaar. En hoewel de munt niet langer alleen gebruikt wordt door nerds en hackers, is het nog steeds het favoriete betaalmiddel bij deze laatste groep. Bedrijven die snel computerinbraken willen oplossen kopen nu bitcoin om snel te voldoen aan eisen van hackers.

We hebben het over aanvallen met ‘ransomeware’: virussen die je harde schijf versleutelen en losgeld vragen om je terug toegang te geven.

Meestal gaat het om enkele tientallen euro, maar het bedrag kan hoger oplopen. De betaling moet gebeuren met bitcoin om de hackers hun anonimiteit te bewaren.