Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6691 tot 6695
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Zo herken je Ponzifraude

Zoek eens in Google bij de nieuwsberichten op het trefwoord Ponzi. In één oogopslag is de conclusie getrokken: Ponzifraude is van elke dag is en het kan iedereen overkomen.

Wat is Ponzifraude? Ponzifraude is een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij de uitbetaalde gelden (deels) worden gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten. Vaak biedt de oplichter een rendement aan dat niet in verhouding staat tot het voorgespiegelde risico. Ponzifraude vertoont sterke gelijkenissen met een piramidespel. Het systeem is constant afhankelijk van nieuwe investeerders.

Hoe herken je Ponzifraude?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Zimbabwe lanceert nieuwe munt na vorige geruïneerd te hebben

Zimbabwe kreeg in de jaren 2008/2009 te maken met een van de ergste hyperinflaties ooit. De centrale bank drukte zoveel geld dat het haar eigen munt vernielde. Maar dat belet hen niet om het nu opnieuw te proberen.

Het Afrikaanse land schreef geschiedenis toen het in 2008 een bankbiljet lanceerde met een waarde van 100 biljoen Zimbabwaanse dollar.

Dat is 100.000.000.000.000 en meteen het bankbiljet met de hoogste nominale waarde ooit uitgegeven!

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Wereldbank verwacht minder sterke groei van wereldeconomie

De Wereldbank denkt dat de wereldeconomie dit jaar minder sterk zal groeien dan eerder gedacht. De groeiverwachting werd verlaagd naar 2,4 procent, terwijl in januari nog werd gerekend op 2,9 procent.

Ook voor 2017 zijn de prognoses neerwaarts bijgesteld.

Voor volgend jaar rekent het instituut op een vooruitgang van de wereldeconomie met 2,8 procent, van een eerder voorspelde 3,1 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Wetsvoorstel Sapin 2: Franse socialisten graven het graf van de Europese onderneming

Het Franse parlement debatteert deze week over het zogenaamde wetsvoorstel ‘Sapin 2’, dat Franse ondernemingen met een omzet van meer dan 750 miljoen euro zou verplichten alle fiscale gegevens over alle bestaande fillialen in het buitenland openbaar te maken. Het gaat dan onder meer om het zakencijfer, de aard van de activiteiten, het aantal werknemers, de winsten, verschuldigde belastingen etc. Binnen twee jaar zou dat ook gelden voor bedrijven met een omzet van 500 miljoen euro en binnen 4 jaar voor bedrijven met een omzet van 250 miljoen euro.

Indien het wetsvoorstel wordt goedgekeurd wordt het in 2017 van kracht, gelijktijdig met een Europese richtlijn, die op haar beurt wordt verdedigd door de Franse eurocommissaris Pierre Moscovici (rechts op de foto, Michel Sapin staat links).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Bijna helft van wereldwijde rijkdom in handen van miljonairs

Miljonairs maken slechts 1 procent uit van de bevolking wereldwijd, maar bezitten bijna de helft van de private rijkdom. Dat blijkt vandaag uit het jaarrapport van Boston Consulting Group.