Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6691 tot 6695
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Kees de Kort | Afwachten of het zo blijft

In de VS zijn de laatste cijfers over detailhandelsverkopen, consumentenvertrouwen en de bouw best gunstig, al lijken ze vooral gebaseerd op positieve verwachtingen, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Alleen de maakkant laat het vooralsnog een beetje afweten.

Opgeteld gaat het wat beter dan in het eerste kwartaal, concludeert Kees de Kort. "Het grote beeld van de Amerikaanse economie is dat het aan de maakkant niet echt wil verbeteren, maar aan de consumentenkant lijkt het voorlopig weer een beetje de goede kant op te gaan."

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Hofer: ‘Oostenrijk zal eurozone enkel samen met Duitsland verlaten’

‘Oostenrijk heeft zich uitgesproken voor EU-lidmaatschap. Ons ganse systeem is aangepast aan de EU. Daarom wil ik de EU niet verlaten.’

Dat heeft Norbert Hofer, de kandidaat voor het Oostenrijkse presidentschap, gezegd in een interview met de krant Die Presse.

Hofer komt zondag met Alexander Van der Bellen, de enige andere overgebleven kandidaat, op in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De eerste ronde heeft hij overtuigend gewonnen, met 35,1% tegen 21,3%. Volgens de laatste peilingen zou Hofer ook nu een lichte voorsprong hebben.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Willem Buiter pleit voor helikoptergeld

Volgens Willem Buiter zouden centrale banken in de VS, Europa, Japan en China helikoptergeld moeten overwegen. Volgens Buiter is helikoptergeld voor al deze landen met hoge schulden meest effectieve manier om de economische groei weer aan te jagen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

George Soros stapt uit aandelen en in goud

Miljardair George Soros verwacht een daling van de aandelenmarkt en zoekt zijn toevlucht in goud. In het eerste kwartaal verkocht hij een kwart van zijn portefeuille van Amerikaanse aandelen, terwijl hij $264 miljoen investeerde in aandelen van Barrick Gold. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse toezichthouder maandag publiceerde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

IMF: wees reëel, Griekenland nog decennia aan schuldinfuus

Als het aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ligt, betaalt Griekenland zeker tot 2040 geen rente en aflossingen op leningen die het land heeft lopen bij de overige eurolanden. Daarna moeten de leningen geleidelijk worden afgebouwd, over een periode van dertig tot zelfs veertig jaar.

Het IMF heeft vorige week een voorstel van die strekking voorgelegd aan de regeringen van de eurolanden, meldt zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag. Volgens het fonds is dergelijke coulance noodzakelijk om de Griekse staatsschuld op termijn weer houdbaar te maken.