Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6701 tot 6705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Hoogleraar ontdekt een nieuw probleem in China

De problemen in China stapelen zich op. Dat er teveel geld het land uitgaat was al bekend. Nu blijkt ook dat er te weinig geld het land binnen komt. Dit stelt Christopher Balding, hoogleraar aan de Universiteit van Peking. “Met man en macht probeert de Chinese regering dit tegen te gaan”, aldus de Balding.

De geldinvoer is momenteel op aan het drogen en is dit jaar al 40% minder dan vorig jaar om deze tijd. Volgens Balding zet deze ontwikkeling, naast een omvangrijke gelduitvoer, nog meer druk op de RMB (yuan). Om de wisselkoers te bepalen moeten deze twee zaken tegen elkaar worden afgewogen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Mario Draghi is de mediaster van de Europese Unie, geldkraan ECB verder open

ECB-president Mario Draghi trekt veruit de meeste media-aandacht onder de beleidsmakers van de Europese Unie. Dat heeft veel te maken met het goedkoop-geldbeleid van de centrale bank.

Mario Draghi is de mediaster onder de topfunctionarissen van de Europese Unie. In ieder geval in de afgelopen twee maanden, zo blijkt uit deze infographic, die de site Politico publiceerde. Het gaat om scan van onderzoeksbureau Media Tenor op tv en bij zakelijke media.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

ECB begint met opkopen bedrijfsobligaties

De ECB begon in maart 2015 met het opkopen van staatsobligaties, maar met ingang van vandaag voegt de centrale bank daar ook bedrijfsobligaties aan toe. Het nieuwe corporate sector purchase programme (CSPP) werd eerder dit jaar al door de centrale bank aangekondigd en heeft als doel meer inflatie en economische groei te bewerkstelligen in de Eurozone.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

ECB van start met opkopen bedrijfsobligaties

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag een nieuwe stap gezet in zijn pogingen de Europese economie te stimuleren. 

Zoals vorige week aangekondigd worden naast staatsleningen nu ook bedrijfsobligaties opgekocht door de centrale bank, die zo de kredietverlening en daarmee de vraag en de inflatie in de eurolanden wil aanjagen.

De ECB koopt al ruim een jaar maandelijks voor tientallen miljarden euro's aan obligaties op, in eerste instantie voor 60 miljard en sinds maart voor 80 miljard euro per maand. Daarbij ging het tot nu toe vooral om eerder uitgegeven staatsleningen. Sinds woensdag kan de bank echter ook direct inschrijven bij de uitgifte van leningen door bedrijven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Assange: Rasmussen werd topman NAVO dankzij deal met Turkije en VS

De voormalig Deense premier Anders Fogh Rasmussen heeft zijn toppositie bij de NAVO mede te danken aan een geheime deal met de VS en Turkije, zo verklaarde klokkenluider Julian Assange. De oprichter van Wikileaks zegt te beschikken over documenten van een deal tussen Kopenhagen en Ankara, die mede ondertekend is door de Amerikaanse president Barack Obama.