Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6701 tot 6705
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

'China vraagt Brits advies over 'supertoezichthouder' financiële markten'

China heeft Groot-Brittannië om advies gevraagd bij de oprichting van een zogeheten ‘supertoezichthouder’ die de financiële markten in de gaten moet houden.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

De gesprekken volgen na de onrust op de Chinese aandelenmarkten van begin dit jaar en het onvermogen van de beurswaakhond om de problemen op te lossen. Met een maatregel die een einde moest maken aan de enorme dagelijkse verliezen, ontstond er juist meer onrust.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Wie kan biljoen-dollar vloek verbreken op beurs?

Het is een magische grens, een marktwaarde van 1 biljoen dollar. Enkele multinationals bereikten deze grens bijna maar crashten er vlak na, dit ondanks positieve marktresultaten. Ook voor Apple lijkt dit glazen plafond het maximale te zijn als we de laatste koersresultaten erbij nemen.

Even een flashback in de tijd naar het voorjaar van 2015. Overal waar je komt wordt het beeld gedomineerd door iPads en iPhones. Wie er bij wil horen of hip wil zijn heeft een technologiegadget van Apple. Ondertussen gaat de koers aan een zelfde tempo omhoog waarbij de grens van 1 biljoen dollar naderbij komt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Tsipras: "Griekenland keert in 2017 terug naar kapitaalmarkt"

Griekenland wil zich na een akkoord met zijn geldschieters snel weer bevoorraden op de internationale kapitaalmarkt. "We keren in 2017 terug naar de markten", zo heeft de Griekse regeringsleider Alexis Tsipras verklaard aan het Atheense zondagsblad RealNews. Het land kan "misschien veel vroeger" dan voorzien de crisis achter zich laten, zo klinkt het nog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

De goudmunten vliegen over de toonbank

De verrassing van dit beursjaar is toch wel de flinke opleving binnen de goudsector. Deze sector is de afgelopen jaren verguisd en de beren leken daarom ook vrij spel te hebben. Maar de goudkevers hebben zich de afgelopen maanden van hun ‘gouden’ kant laten zien en steeds meer beleggers beginnen weer te geloven in de goudmarkt.

Volgens US Global Investors is de stijging van de goudprijs ook goed te merken aan de vraag dat er naar goud is. Zo kunnen we op de grafiek hierboven zien dat de verkopen van Amerikaanse goudenmunten de afgelopen maand sterk is gestegen. Ook centrale banken lijken zich steeds meer te gaan storten op de goudmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Amerikaanse arbeidsmarkt waarschuwt voor een recessie

Doug Short, van beurswebsite dshort.com, heeft zijn twijfels uitgesproken over de Amerikaanse economie. Deze twijfels zijn het gevolg van de tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. En volgens Doug Short liep de arbeidsmarkt in het verleden ook gemiddeld een aantal maanden voor op de daadwerkelijke recessie.

Short doet een beroep op de grafiek van de ‘Labor Market Conditions Index’ en deze grafiek ziet er niet zo positief uit. Deze index houdt rekening met verschillende componenten binnen de arbeidsmarkt en onder andere de Amerikaanse centrale bank maakt veelvuldig gebruik van deze index.