Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6716 tot 6720
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Noorwegen bant diesel en benzinewagens vanaf 2025. Of toch niet?

In Noorwegen heeft een politieke meerderheid een akkoord over een plan om de verkoop van auto’s met een brandstofmotor – zowel diesel als benzine – tegen het midden van volgend decennium te verbieden. Dat hebben een aantal bronnen tegen de Noorse zakenkrant Dagens Naeringsliv gezegd.

Het bestaan van het plan is inmiddels bevestigd door de woordvoerders van een aantal linkse partijen. Vertegenwoordigers van de rechts-conservatieve Vooruitgangspartij hebben echter ontkend dat al een definitieve overeenkomst is gesloten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

7 ouderwetse maar heel efficiënte manieren om geld te sparen

Het is de dag van vandaag ontzettend gemakkelijk om geld te sparen. Je zet een automatische opdracht of installeert een of andere app. Maar er zijn ook enkele ouderwetse spaargewoontes die je ook aan een aardige cent kunnen helpen, en het maakt alles veel leuker omdat je er persoonlijk bij betrokken geraakt.

Probeer een van deze gewoontes eens uit en laat ons weten hoe jij het ervaart. Deze 7 ouderwetse maar geniale en efficiënte gewoontes kunnen jou wel eens meer geld opbrengen dan je ooit zou durven dromen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

De 5 signalen dat het einde van het kapitalisme nabij is

Om te zien hoe groot de waanzin is in obligatieland, moet je niet verder kijken dan onderstaande tabel. Zwitserland leent 20 jaar lang aan een negatieve rentevoet. Italië, dé tikkende tijdbom in Europa, leent 3 jaar lang aan een negatieve rentevoet, … en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het einde is nabij en dit zijn de 5 signalen die dat bevestigen.

De val van het westerse kapitalisme zal plots en chaotisch gebeuren, maar wie kijkt, zal zien dat het er al lang zit aan te komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Proxy war tussen Arabieren en Perzen bereikt een nieuw hoogtepunt

Saoedi-Arabië heeft Iran de oorlog verklaard! Althans economisch.

Sinds dit jaar wordt er opnieuw Iraanse olie verhandeld op de internationale markten. Iran is goed voor een productie van zo’n 2 miljoen vaten per dag.

Door de gebrekkige infrastructuur, en het feit dat Iran weinig tot geen handelsconnecties in het Oosten of Westen heeft, produceert Iran relatief duur in vergelijking met de andere OPEC-landen.

Ook de Saoedi’s weten dat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Deze 2 landen geven hun elektriciteit gratis weg

De opmars van hernieuwbare energie is niet meer te stuiten. In de Verenigde Staten werken er al meer mensen in de sector van zonne-energie dan in de oliesector. Maar het kan nog straffer, 2 landen genereren zo veel hernieuwbare energie dat ze het gratis moeten weggeven. Maar gratis elektriciteit zorgt zorgt op zijn beurt ook weer voor problemen.

Chili is de absolute koploper. In bepaalde delen van het land bereikte de elektriciteitsprijs nul gedurende 113 dagen tussen 1 januari en eind april. Hiermee is het land goed op weg het record van 192 dagen in 2015 te breken. Naast Chili kampt ook Duitsland met een overcapaciteit aan hernieuwbare energie.