Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6716 tot 6720
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Het Zimbabwaanse biljet van 100 biljoen blijkt een topinvestering

Ze waren praktisch waardeloos: de biljetten van 100 biljoen Zimbabwaanse dollars. Maar in vijf jaar tijd is de waarde van de briefjes 15 keer over de kop gegaan.

Het was een bizarre uitwas van de hyperinflatie die Zimbabwe rond 2010 in haar greep hield: de briefjes van 100 biljoen dollar. Voor de duidelijkheid: een biljoen is een 1 met twaalf nullen – een miljoen miljoen. Het was het grootste briefje van de Zimbabwaanse dollar, maar je kon er nauwelijks een brood voor krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Britse vakbond vreest verlies van vier miljoen banen bij brexit

De Britse vakfederatie TUC (Vakbonden-Congres) vreest dat er vier miljoen banen verloren gaan, als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt ('Brexit'). 

Owen Tudor van de afdeling Europa van de TUC voorziet vooral in de op de export gerichte industrie, zoals autofabricage en chemie, veel werkgelegenheid verdwijnen, meldde het Duitse persbureau DPA zondag.

Tudor meent dat Britse producten relatief duurder worden na een Brexit. Daarnaast komen er banen op de tocht te staan, omdat Groot-Brittannië economisch minder interessant wordt door het verlies van de directe toegang tot de binnenlandse markt van de EU. ''Wij gaan ervan uit dat de investeringen (in Groot-Brittannië) door landen buiten de EU afnemen'', aldus Tudor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Beleggers staan in de rij voor goud!

Goud is tot nu toe de grote winnaar van dit beursjaar. De goudprijs is sinds het begin van dit jaar al met vele procenten in waarde gestegen en als gevolg daarvan beginnen steeds meer beleggers te geloven in de kansen die het gele edelmetaal te bieden heeft.

Volgens World Gold Council (WCG) is de vraag naar goud het afgelopen kwartaal uitgekomen op 1289 ton. Dit is een van de grootste stijgingen in jaren. Voornamelijk de handel in ‘papiergoud’ is tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar explosief gestegen. Tijdens het eerste kwartaal stroomde ruim 363 ton aan goud richting de goud ETF’s en dat was de grootste instroom sinds het jaar 2009.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

'China vraagt Brits advies over 'supertoezichthouder' financiële markten'

China heeft Groot-Brittannië om advies gevraagd bij de oprichting van een zogeheten ‘supertoezichthouder’ die de financiële markten in de gaten moet houden.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

De gesprekken volgen na de onrust op de Chinese aandelenmarkten van begin dit jaar en het onvermogen van de beurswaakhond om de problemen op te lossen. Met een maatregel die een einde moest maken aan de enorme dagelijkse verliezen, ontstond er juist meer onrust.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Wie kan biljoen-dollar vloek verbreken op beurs?

Het is een magische grens, een marktwaarde van 1 biljoen dollar. Enkele multinationals bereikten deze grens bijna maar crashten er vlak na, dit ondanks positieve marktresultaten. Ook voor Apple lijkt dit glazen plafond het maximale te zijn als we de laatste koersresultaten erbij nemen.

Even een flashback in de tijd naar het voorjaar van 2015. Overal waar je komt wordt het beeld gedomineerd door iPads en iPhones. Wie er bij wil horen of hip wil zijn heeft een technologiegadget van Apple. Ondertussen gaat de koers aan een zelfde tempo omhoog waarbij de grens van 1 biljoen dollar naderbij komt.