Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6721 tot 6725
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Tsipras: "Griekenland keert in 2017 terug naar kapitaalmarkt"

Griekenland wil zich na een akkoord met zijn geldschieters snel weer bevoorraden op de internationale kapitaalmarkt. "We keren in 2017 terug naar de markten", zo heeft de Griekse regeringsleider Alexis Tsipras verklaard aan het Atheense zondagsblad RealNews. Het land kan "misschien veel vroeger" dan voorzien de crisis achter zich laten, zo klinkt het nog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

De goudmunten vliegen over de toonbank

De verrassing van dit beursjaar is toch wel de flinke opleving binnen de goudsector. Deze sector is de afgelopen jaren verguisd en de beren leken daarom ook vrij spel te hebben. Maar de goudkevers hebben zich de afgelopen maanden van hun ‘gouden’ kant laten zien en steeds meer beleggers beginnen weer te geloven in de goudmarkt.

Volgens US Global Investors is de stijging van de goudprijs ook goed te merken aan de vraag dat er naar goud is. Zo kunnen we op de grafiek hierboven zien dat de verkopen van Amerikaanse goudenmunten de afgelopen maand sterk is gestegen. Ook centrale banken lijken zich steeds meer te gaan storten op de goudmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Amerikaanse arbeidsmarkt waarschuwt voor een recessie

Doug Short, van beurswebsite dshort.com, heeft zijn twijfels uitgesproken over de Amerikaanse economie. Deze twijfels zijn het gevolg van de tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. En volgens Doug Short liep de arbeidsmarkt in het verleden ook gemiddeld een aantal maanden voor op de daadwerkelijke recessie.

Short doet een beroep op de grafiek van de ‘Labor Market Conditions Index’ en deze grafiek ziet er niet zo positief uit. Deze index houdt rekening met verschillende componenten binnen de arbeidsmarkt en onder andere de Amerikaanse centrale bank maakt veelvuldig gebruik van deze index.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

5 dingen over geld die je MOET weten wanneer je nog jong bent

Een euro is het begin van 1 miljoen, het is een oud gezegde waar veel waarheid inzit. Als je later veel geld wilt hebben, moet je zo vroeg mogelijk beginnen met je geld op een juiste manier te beheren. Enkele simpele regels kunnen ook van jou een echte groot-geld-bezitter maken.

Jongeren zijn vaak niet echt bezig met hun geld beheren, althans zo lijkt dat toch. Maar daar kunnen veel mensen zich in vergissen, de populariteit van onze Facebookpagina is daar het beste voorbeeld van. Jongeren hebben het voordeel dat er ontzettend veel informatie beschikbaar is waardoor ze veel beter geïnformeerd zijn.

Dus knoop onderstaande 5 regels maar goed in je oren, je geld zal je ooit heel dankbaar zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Column Kees de Kort | Zo blijft het niet duren

BNR-macro-econoom Kees de Kort is voor zijn doen behoorlijk positief gestemd over de groeicijfers van Nederland en de eurozone. Er is wel een 'maar'.

De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe schatting. Voor Nederland meldde het CBS over het eerste kwartaal eenzelfde groeipercentage.