Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 6726 tot 6730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

Torenhoge schulden hoeven geen probleem te zijn!

Als we het woord ‘schulden’ gebruiken komen er vaak negatieve gedachten naar boven. Schulden bestempelen we vaak als iets negatiefs dat het beste ontweken kan worden. Toch hoeven schulden niet altijd negatief te zijn. Een bedrijf kan bijvoorbeeld door middel van een financiering voorzien in haar investeringsbehoefte en op die manier kan de beoogde winst uit de investering gerealiseerd worden.

Adam Parker, strateeg bij Morgan Stanley, laat weten dat de schulden bij de Amerikaanse bedrijven in het vierde kwartaal van 2015 zijn uitgekomen op 517 miljard dollar. Dit was de op één na hoogste stand ooit. De hoogste stand werd in het derde kwartaal van 2015 bereikt met een totale schuldenbalans van 547 miljard dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

De 5 beste boeken over geld en succes

Bill Gates gaf recent zijn 5 favoriete boeken voor deze zomer. Maar er zijn natuurlijk duizenden boeken die je kan lezen. We gingen op zoek naar de beste boeken over geld en succes. Want zoals vele miljonairs het bewijzen: lezen is nog altijd een van de beste bronnen voor rijkdom.

Wanneer er boeken zijn die niet in deze lijst staan, maar waarvan je denkt dat anderen het absoluut moeten lezen, mag je altijd je keuze achterlaten via de grijze ‘reageer’-knop links of onderaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

OPEC sluit geen akkoord over plafond olieproductie

De organisatie van olie-exporterende landen OPEC is er donderdag opnieuw niet in geslaagd een nieuw plafond voor olieproductie af te spreken. Dat zei een van de gedelegeerden na afloop.

Een lichtpuntje was wel dat Saudi-Arabië, de grootste olieproducent ter wereld, aangaf niet van plan te zijn de wereldmarkten te overspoelen met meer olie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Dit is hoe China jouw welvaart bedreigt

Of je het nu weet of niet, maar de meeste beleggingen zijn afhankelijk van wat er gebeurt in China.

Veel beleggers hebben een ver-van-mijn-bed mentaliteit met China. Ze beleggen niet rechtstreeks in het land en maken zich dan ook geen zorgen over wat er daar gebeurt. Maar dit is totaal verkeerd. Het is juist wel van belang, voor jouw aandelenportefeuille en dus ook voor jouw welvaart.

China is goed voor 50% van de globale economische groei. Bedrijven als Apple, GM, Tesla, Uber, … maken van China een belangrijke afzetmarkt, net als vele andere bedrijven in België en Nederland. Die bedrijven zijn voor hun resultaten in grote mate afhankelijk van wat er in China gebeurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Het ongelooflijke leven van Pavel Durov… (Wie?!)

Voor degenen die hem nog niet kennen: Pavel Durov wordt ook wel de de Russische Mark Zuckerberg genoemd. Tot voor kort runde hij het met Facebook vergelijkbare VKontakte, maar de jonge ondernemer moest uiteindelijk zijn land ontvluchten. Durov is ook bedenker van de populaire chatdienst Telegram, de Russische evenknie van WhatsApp. Hij staat bekend om zijn aparte levensstijl.

Wie is deze man precies?

Geboren in 1984 leerde Durov al op jonge leeftijd programmeren en coderen. Op school hackte hij eens het digitale welkomstbord om een leraar die hij niet mocht te grazen te nemen. Na de universiteit startte hij samen met zijn broer de ‘social network’ website VKontakte, dat uitgroeide tot 350 miljoen gebruikers.