Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 6726 tot 6730
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Nibud maakt zich zorgen om gepensioneerde van morgen

Het Nibud uit zijn zorgen over de financiële situatie van toekomstige gepensioneerden. Het leven van ouderen is tegenwoordig niet meer zo goedkoop als voorheen. 

Dit terwijl er nu een groep aankomt die minder pensioen opbouwt, waarschuwt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

De verwachting is dat onder de huidige 65-minners straks een kwart te weinig pensioen heeft. Dit heeft onder meer te maken met het toegenomen aantal zzp'ers en flexibele dienstverbanden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Beste halfjaar voor goud sinds 1974

Goud heeft de afgelopen veertig jaar tijd niet meer zo’n sterk half jaar gehad als in de eerste helft van dit jaar, zo schrijft Bloomberg. Het edelmetaal wint aan populariteit bij zowel spaarders als beleggers vanwege de toenemende volatiliteit op de aandelenmarkt, een dalende rente en de verwachting van meer monetaire stimulering door centrale banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Italie geeft E150 miljard garanties aan banken

De Europese Commissie heeft de Italiaanse regering goedkeuring gegeven om de bankensector van het land te ondersteunen. De regering stelt maximaal €150 miljard aan garanties beschikbaar, zodat banken gemakkelijker aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De regering van Italië probeert met deze ingreep de zorgen bij aandeelhouders en obligatiehouders weg te nemen en een bankrun te voorkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Brexit-winnaars? Sigaretten en alcohol!

Terwijl vele Britse aandelen terrein verloren deed een bepaalde groep aandelen het goed tijdens de crisis. Ze profiteerden er zelfs van!

Nu we enkele dagen verder zijn hebben verschillende aandelen hun verliezen naar aanleiding van de Brexit deels of helemaal goedgemaakt.

Bepaalde aandelen hebben zelfs geprofiteerd van de crisissituatie. Diageo en British American Tobacco bijvoorbeeld zijn elke dag hoger gegaan sinds de stemming.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Standard & Poor's verlaagt rating Europese Unie om brexit

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor de Europese Unie verlaagd. Het oordeel ging van AA+ naar AA met een stabiele verwachting.