Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6741 tot 6745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Saoedi Arabië verlaagt olieprijs Europa

Saoedi Arabië heeft zondag de olieprijzen voor Europa verlaagd, wat duidt op een stijgende concurrentie, nadat de OPEC er niet in slaagde overeenstemming te bereiken over een productieplafond tijdens de laatste halfjaarlijkse vergadering.

Met name Iran gooide roet in het eten, vanwege de intentie de export te verhogen, nadat de internationale sancties tegen het land werden opgeheven.

In een e-mail aan klanten meldde staatsoliebedrijf Saudi Aramco voor de Noordwest-Europese markt de olieprijzen te verlagen met 0,35 dollar per vat en de prijs voor de juli-leveringen naar Zuid-Europa te verlagen met 0,10 dollar per vat.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Studieschulden steeds groter probleem in VS

Studieschulden zijn een steeds groter probleem in de Verenigde Staten, zo blijkt uit de volgende grafiek van de Wall Street Journal. Ruim tien procent van alle leningen die voor een studie zijn afgesloten hebben een betalingsachterstand van meer dan negentig dagen. Tot een aantal jaar geleden zorgden creditcardschulden en hypotheken nog voor de meeste problemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

50 USD/vat is ideale olieprijs voor OPEC, economische ramp voltrekt zich in Rusland

Het was een unieke situatie binnen de OPEC-kartel. Ondanks het niet overeenkomen van quota binnen het oliekartel kunnen alle partijen (voorlopig) leven met de uitslag waarbij de situatie blijft zoals ze nu is, namelijk met een olieprijs van circa 50USD/vat.

Deze olieprijs van 50USD/vat lijkt momenteel de perfecte prijs voor zowel de olie-exporterende landen als de wereldeconomie. Voor invoerende landen blijft deze prijs goedkoop zodat de economie aan een zachte prijs olie kan invoeren en door de exporterende landen kan er voorlopig vrede genomen worden met deze prijs. Enkel voor enkele specifieke landen dreigt deze status-quo zware gevolgen te hebben. Hierbij komt dan vooral Rusland in het vizier die een economische ramp ziet voltrekken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Risico’s voor slabakkende wereldeconomie blijven groot

De wereldeconomie heeft het sukkelstraatje nog lang niet verlaten, dat is de conclusie van een aantal analisten van de bank Patrick Legland en Michala Marcussen. Er zijn tegenwoordig nog altijd factoren aanwezig die de globale economie nog dieper kunnen duwen, denk bijvoorbeeld aan onverwachte beleidsaanpassingen van de Federal Reserve of een dip in de groeicurve van de macro-economische cijfers.

Als we denken aan de problemen omtrent de wereldeconomie, dan steekt China er met kop en schouders bovenuit vermits de groeivertraging in ’s werelds tweede grootste economie enkele jaren geleden tekenen van terugval liet zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Goldman Sachs krijgt 250.000 CV’s van pasafgestudeerden

Sinds de crisis leekk de job van bankier minder interessant geworden. Het feestje met miljoenenbonussen leek over en uit te zijn. Dit was maar van korte duur.

In landen als Nederland en België is bankieren een saaie bezigheid (geworden). Niet voor niks zien banken hun beste analisten en hoofdeconomen in rap tempo vertrekken.

Echter, daar waar het echte grove geld verdiend wordt, in financiële centra als Londen en New-York, trekt het feest zich opnieuw op gang.