Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6741 tot 6745
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Ook Ierland leent bijna gratis

Ierland kwam in 2008 in een diepe recessie en een jaar later was er zelfs sprake van een economische depressie. In een jaar tijd kromp de economie met 8,5%, terwijl de werkloosheid van 8,75% naar 11,4% steeg. Maar het duurde slechts een paar jaar voordat beleggers dit allemaal weer waren vergeten. Het land kan nu voor het eerst gratis geld lenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

UBS overweegt negatieve rente door te berekenen aan spaarders

De Zwitserse bank UBS overweegt de kosten van de negatieve rente door te berekenen aan vermogende klanten. Dat kan door middel van een boeterente of door het verhogen van de kosten van de dienstverlening. Het is tekenend voor de toenemende druk op de Zwitserse bankensector die het gevolg is van de negatieve rente van de centrale bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Fransen hebben weer een reden om te staken want ontslag wordt makkelijker

De hervorming van de Franse arbeidsmarkt verloopt niet zonder slag of stoot. Ontslag moet makkelijker worden, maar dat laten de werknemers niet zomaar gebeuren.

Terwijl de regering in Parijs deze week liet weten de hervorming er doorheen te willen drukken zonder tussenkomst van het parlement, laten betogers steeds meer van zich horen. In de transportsector zijn stakingen aangekondigd en in het parlement ziet de regering zich geconfronteerd met een vertrouwensstemming.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Gratis geld voor iedereen? Zwitsers mogen er binnenkort over stemmen

De Zwitserse bevolking mag op 5 juni stemmen over de vraag of iedereen in het land voortaan een onvoorwaardelijk basisinkomen hoort te krijgen. Dat bericht The Local. Het ja-kamp hoopt niet zomaar op een aalmoes: 2.200 euro per maand voor alle volwassenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

IS verovert stad op 300 km van Libische hoofdstad Tripoli

De terreurorganisatie Islamitische staat heeft na dagen van strijd met pro-regeringstroepen de stad Abou Grein veroverd in Libië. Die stad ligt op amper 300 km ten oosten van de Libische hoofdstad Tripoli.

Honderden families wisten Abou Grein nog te ontvluchten vooraleer IS er de macht greep, maar in de gevechten verloren 8 mensen het leven, weet het AFP.

Nadat IS vorige maand door een andere islamistische organisatie uit de stad Derna in het westen van het land was verdreven, lijkt de groep stevig verankerd in Sirte (sinds juni 2015) en nu dus Abou Greib, dat op 140 km van Sirte ligt.