Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6746 tot 6750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Nieuw probleem voor Verhofstadt: Oekraïne en Turkije spelen onder één hoedje

Guy Verhofstadt, leider van de liberale fractie in het Europese Parlement, heeft er een groot probleem bij.

Nadat de Oostenrijkers en Hongaren hem al de middenvinger gaven wat betreft de uitbreiding van de economische en politieke sancties tegen Rusland, zegde de Franse Assemblée (symbolisch) de sancties op.

Nu dreigt de Gentse hyperkineet een tweede keer pijnlijk gezichtsverlies te lijden.

De voorbije weken heeft Verhofstadt eigenhandig sultan Erdogan van Turkije de oorlog verklaard. Uit onvrede om enkele antidemocratische beslissingen van diens hand wil de ALDE het visumvrije verkeer voor Turkse staatsburgers voorlopig niet goedkeuren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

IMF verwacht bij Brexit extra onzekerheid over Britse economie

De Britse economie wacht een periode van verhoogde onzekerheid, mocht het land besluiten uit de Europese Unie te stappen. 

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werkt een Brexit onrust op de financiële markten in de hand en zet het de Britse productie onder druk.

Het IMF schetst een situatie waarin de Britse economie vervalt in een door zichzelf veroorzaakte ''cyclus van zwakkere economisch groei".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Basisinkomen in Zwitserland weldra een feit?

In Europa heerst al langer het idee van een basisinkomen, in Nederland staat een experiment op poten en in Finland zijn ze er zelfs al mee gestart op zeer kleine schaal. Ook in Zwitserland lijkt het idee werkelijkheid te worden vermits de Zwitserse bevolking op 5 juni kunnen gaan stemmen om het concept van een basisinkomen al dan niet in te voeren.

Maandelijks een aardige som geld gestort krijgen op je rekening, zonder er voor iets te moeten doen, dat is ongeveer het idee van een basisinkomen. Dit scenario zou binnenkort wel eens werkelijkheid kunnen worden voor alle Zwitsers indien meer dan de helft van de bevolking ‘pro’ stemt.

Jarenlang worden er voor- en nadelen aangehaald maar nooit eerder werd het idee op grote schaal uitgevoerd. Experimenten zijn er wel, maar slechts in beperkte mate zoals bijvoorbeeld in Finland.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

België bijna het grootste belastingparadijs van de Europese Unie?

Na Nederland kan België door multinationals beschouwd worden als het grootste belastingparadijs van de Europese Unie. Dat is de boodschap van een rapport van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib.

Het onderzoek, dat peilde naar de aanwezigheid van de drieëndertig kenmerken die door de Europese Commissie als een aanwijzing van belastingontwijking worden geïdentificeerd, concludeert dat in België zestien criteria kunnen worden teruggevonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

De Chinese schuldenbalans is een groot probleem!

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de Chinese economie. Het is duidelijk geworden dat de Chinese economie het op dit moment behoorlijk moeilijk heeft. Volgens Andres Garthwaite, van zakenbank Credit Suisse, heeft China daarnaast te maken met een enorm groot probleem.

Garthwaite benadrukt dat China op dit moment gebukt gaat onder een enorme schuldenbalans. Volgens Garthwaite worden de Chinese schulden alleen maar meer als gevolg van het monetaire beleid van de Bank of China. Zo is in het eerste kwartaal van dit jaar de totale schuld van China toegenomen met 1 biljoen dollar.