Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 676 tot 680
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 augustus 2017

IMF ziet positieve effecten van negatieve rente

De invoering van negatieve rente door centrale banken heeft in het algemeen een positief effect gehad op het aanjagen van de inflatie, het verder omlaag drukken van de rente en het verzwakken van valuta. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek naar de effecten van negatieve rente, dat in opdracht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werd uitgevoerd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 augustus 2017

Vertrouwen in euro naar hoogste niveau sinds 2004

Het vertrouwen in de euro is in twaalf jaar tijd niet meer zo hoog geweest als nu, zo blijkt uit het nieuwe Eurobarometer onderzoek van de Europese Commissie. Onder de landen die de euro gebruiken was 73% van de respondenten positief over de gemeenschappelijke munt, het hoogste niveau sinds 2004.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Geld uit World of Warcraft meer waard dan geld in Venezuela

Het digitale goud dat gebruikt wordt in het computerspel World of Warcraft is momenteel meer waard dan de Venezolaanse munt, de bolivar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Het grote herstelverhaal blijft uit

De cijfertjes zijn goed, meent ook macro-econoom Kees de Kort, maar het grote herstelverhaal blijft volgens hem uit. Het zou zelfs wel eens zo kunnen zijn, dat de cijfers over het tweede kwartaal nog moeten worden bijgesteld.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Gedekt door… goud

Het zat er natuurlijk aan te komen, een cryptomunt, gedekt door goud.

De vraag is hoe dit ontvangen gaat worden door de autoriteiten. Immers raakt dit de kern van wat er mis is aan fiat munten.

Vooral de Amerikaanse overheid staat geen ander land toe om een munt op basis van goud te hebben. Is de initiatiefnemer van de eerste cryptomunt met als backing goud dan nu niet met zijn leven aan het spelen?

Andrew Maguire wil met zijn initiatief alleen de bullionbanken onderuit halen.