Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6761 tot 6765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

We moeten anders tegen de economie gaan aankijken

Economen en analisten lijken zich altijd volledig te storten op de industriƫle sector. Op het moment dat de macrocijfers over deze sector tegenvallen, wordt er al snel gesuggereerd dat de groei van het bruto binnenlands product dezelfde koers zal gaan varen. Een onderzoek van Macquarie Research maakt echter duidelijk dat het verstandig is om onze blik op de economie te vergroten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Nieuwe nachtmerrie op Wall Street: afgeblazen deals

In 2015 waren fusies en overnames op Wall Street nog schering en inslag. 2016 daarentegen lijkt het jaar te gaan worden van afgeblazen deals, schrijft de Wall Street Journal. Deze trend gaan banken honderden miljoenen dollars kosten.

Dit jaar zijn op Wall Street reeds voor $395,4 miljard aan fusies en overnames afgeblazen, geeft dataverzamelaar Dealogic aan. Op woensdag 11 mei viel nog de miljardendeal tussen de producenten van consumtiegoederen Staples en Office Depot uiteen. Andere veelbesproken mislukte deals in 2016 waren de overnames van Baker Hughes door oliedienstenleverancier Halliburton en Allergan door farmagroep Pfizer. Deze laatste was trouwens de grootste aangekondigde (maar dus nog niet gerealiseerde) deal van 2015.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

China gaat $724 miljard in infrastructuur investeren

China gaat de komende drie jaar voor in totaal $724 miljard in infrastructuur investeren, zo maakte het Chinese ministerie van Transport woensdagavond bekend. Deze enorme investeringen in de infrastructuur moeten de Chinese economie een nieuwe impuls geven, nu de groei wat af lijkt te zwakken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Meerderheid Duitsers tegen sancties Rusland

De meerderheid van de Duitse bevolking staat niet achter het Europese sanctiebeleid tegen Rusland. Uit een opiniepeiling van het tijdschrift Internationale Politik blijkt dat iets meer dan 70% van de Duitsers van mening is dat de sancties versoepeld of zelfs opgeheven moeten worden.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

JP Morgan: Nieuwe bull market voor goud is begonnen

De goudprijs is dit jaar al 20% gestegen, maar volgens analiste Solita Marcelli van JP Morgan is dit nog maar het begin van een nieuwe en langdurige bull market in goud. De bank adviseert haar klanten zelfs om goud te kopen, omdat het edelmetaal door de extreem lage rente een interessant alternatief is geworden voor staatsobligaties.