Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6771 tot 6775
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Edelmetalen in Ban van de FED

Goud en zilver staan flink in de plus dit jaar. De komende maanden zal de ontwikkeling van de prijzen.....

Bron: nl.express.live
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

China: de alarmerende schuldenberg in 3 eenvoudige grafieken

De massale opbouw van schulden deed de globale aandelenbeurzen bij het begin van het jaar even op hun grondvesten daveren. Ondertussen is het nieuwe normaal teruggekeerd en noteren de aandelenbeurzen zowat overal ter wereld in de buurt van hun recordhoogtes.

Toch blijft de Chinese situatie zorgen baren. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs publiceert 3 grafieken die een idee geven van hoe de situatie in China de voorbije jaren is geëscaleerd.

De Chinese economie – de op een na grootste ter wereld – is steeds afhankelijker van geleend geld.

[...]

Bron: nl.express.live
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Duitsland produceerde zondag zo veel elektriciteit dat het mensen betaalde om ervan af te raken

Afgelopen zondag produceerde Duitsland zoveel hernieuwbare energie dat elektriciteitsmaatschappijen hun grote klanten moesten betalen om elektriciteit te verbruiken, meldt Quartz.

De snelle overschakeling die het land maakte van fossiele brandstoffen naar zonne- en windenergie lijkt een succesverhaal te worden. Vorig jaar kwam 33% van alle elektriciteit die in Duitsland verbruikt werd uit hernieuwbare energie, tegen 2050 wil de regering daar 100% van maken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Waarom je beter NIET leent om een huis te kopen

Rentevoeten op hypothecaire leningen staan nog steeds historisch laag, geld op een spaarrekening brengt zo goed als niets meer op. Tel daarbij het belastingvoordeel en het lijkt een done-deal dat je leent om een huis te kopen. Toch is dat zeker niet altijd het geval.

Veel mensen maken namelijk dezelfde rekenfout, ze vergeten dat samengestelde interest langs 2 kanten werkt. Voor een hypothecaire lening zorgt dit ervoor dat je op het einde van de rit veel meer terugbetaalt aan de bank dan het oorspronkelijk ontvangen bedrag voor de aankoop van de woning, ook bij een lage rentevoet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Experiment: 6 uur werken met 8 uur loon per dag. Is dit de toekomst?

In Zweden loopt een experiment met het personeel van een bejaardentehuis waarbij werknemers maar 6 uur per dag moeten werken maar wel betaald worden voor 8 werkuren. Het resultaat is dat de productiviteit verhoogt en dat er op 8 uur meer gepresteerd wordt dan op 8 uur. Is dit de toekomst van de arbeidsmarkt?

Een jaar lang werden data bewaard waarbij een bepaalde groep verpleegsters in het bejaardentehuis 6 uur per dag moesten werken en een controlegroep 8 uur per dag. Beide groepen verdienden evenveel. De verpleegsters die 6 uur per dag werkten, waren slechts in de helft van de tijd ziek en namen 2,8 keer minder verlof over een periode van 2 weken.