EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6776 tot 6780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

BRICS-landen investeren in goudmijnsector

De vijf BRICS-landen hebben overeenstemming bereikt over hun eerste gezamenlijke investeringsproject, zo schrijft de Economic Times of India. De landen brengen geld en expertise bijeen voor de ontwikkeling van een nieuwe goudmijn in de Russische regio Kluchevskoye. De mijn zal 12 miljoen ton gouderts per jaar zal produceren en zal $400 tot $500 miljoen kosten.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Bitcoin breekt uit – Prijs op hoogste niveau sinds augustus

De prijs voor Bitcoin kende de laatste dagen opnieuw een sterke stijging waardoor de cryptomunt de problemen van afgelopen zomer achter zich heeft gelaten. Eind juli – begin augustus daalde Bitcoin nog van $650 naar $500 maar nu heeft de cryptomunt de barrière van $630 opnieuw gesloopt.

De prijs voor Bitcoin kende de laatste dagen opnieuw een sterke stijging waardoor de cryptomunt de problemen van afgelopen zomer achter zich heeft gelaten. Eind juli – begin augustus daalde Bitcoin nog van $650 naar $500 maar nu heeft de cryptomunt de barrière van $630 opnieuw gesloopt.

Begin augustus kwam de melding dat er 120.000 Bitcoins waren gestolen, op dat moment goed voor een waarde van $65 miljoen. De diefstal deed zich voor bij Bitfinex, een van de grootste handelsbeurzen voor Bitcoin ter wereld.

In juni was er ook al het bericht dat er voor $50 miljoen ethers waren gestolen van het concurrerende cryptomuntplatform Ethereum. De opeenvolging van slecht nieuws en deze diefstallen zorgde voor een sell-off bij Bitcoin.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Een ongewoon maar duidelijk koopsignaal voor goud

Nadat ze bij HSBC al waarschuwden voor een daling van de aandelenmarkt, zijn ze nu ook positief voor goud. Vooral op langere termijn zien ze het gele edelmetaal beter presteren. Goud doet het traditioneel goed in periodes dat de globale handel terugvalt, zoals we dat de laatste maanden zien.

Protectionisme en een populistisch sentiment zijn historisch gezien positieve elementen voor een hogere vraag naar goud. Periodes van lagere internationale handel, dalende investeringen en veranderingen van het globale politieke landschap zijn ideaal voor een hogere goudprijs, aldus James Steel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Architect van de euro: ‘Kaartenhuis staat op instorten’

‘Realistisch bekeken hebben we hier te maken met een geval waarbij we[in de eurozone] van de ene crisis naar de andere sukkelen. Het is moeilijk te voorspellen hoe lang dat kan duren, maar het kan niet eeuwig zijn.’ Dat zegt Otmar Issing, een voormalig hoofdeconoom van de ECB en een van de architecten van de euro, in een gesprek met het blad Central Banking, waaruit de krant The Telegraph delen publiceert. Issing was van 1998 tot 2006 ook directeur van de Europese Centrale Bank en stond in die hoedanigheid mee aan de wieg van de euro.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Het totale falen van het monetair beleid

In de VS kampen ze met een enorm begrotingstekort en een nog grotere staatsschuld, in Japan zet de economische verwoesting door en in Groot-Brittannië pleit May volgens macro-econoom Kees de Kort voor oneerlijke concurrentie.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs