Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 6776 tot 6780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Europa capituleert, deze 3 zinnen kondigen het einde aan

De echte Europa crisis is begonnen. De mainstream media heeft een belangrijke boodschap gemist, of ze erkennen het belang niet van een nota die 6 Ministers van Buitenlandse zaken de wereld in stuurden. De nota werd verstuurd in verschillende talen en kondigt in principe het einde van Europa aan zoals we dat vandaag kennen.

De 6 Ministers van Buitenlandse Zaken van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg en Nederland (de stichtende leden van de Europese Unie) publiceerden een nota waarin ze erkennen dat Europa met verschillende snelheden werkt. Dit is een bocht van 180 graden want voorheen werd Europa steeds voorgesteld als 1 hecht blok.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Het faillissementen-festijn is begonnen

Het is een uitdagend jaar voor beurshandelaren en bankiers. Ontslagen in deze sectoren vieren hoogtij vanwege uitdagende handelsomgevingen en zwakke economische groei.

Echter is er één gebied waarin de cijfers wel aantrekken. Het aantal faillissementen neemt toe en diverse ondernemingen beginnen hun reorganisatieteams uit te breiden ter voorbereiding op het aankomende werk. Vooral bankiers met ervaring in reorganisaties en herstructureringen zijn bijzonder gewild.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

CBS: Vermogen van jonge huishoudens slechts 2000 euro

Het doorsnee vermogen van huishoudens met een kostwinner in de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar is niet meer dan tweeduizend euro, zo blijkt uit nieuwe cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag naar buiten bracht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

EU-top over Brexit: niets doen en tijd kopen, Britse politiek in chaos

Politieke leiders van andere EU-landen willen de Britse premier David Cameron niet meteen onder druk zetten om te starten met onderhandelingen over de Brexit. Vraag is voorlopig ook of de Britten zelf wel genoeg ambtelijke expertise hebben om die onderhandelingen te voeren.

“Laten we de Britse regering even de ruimte geven om politieke orde te scheppen. Het is onredelijk om nu te eisen dat ze artikel 50 meteen inroepen”, zei premier Mark Rutte dinsdagmiddag bij aankomst in Brussel vlak voor de EU-top begint.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

‘De baby boomers maken de hele wereld kapot’

Vele analyses schrijven de uitslag van de volksraadpleging in Groot-Brittannië toe aan de ontwrichting van het sociale weefsel, dat de Britse samenleving zou regeren. Hoogopgeleide mensen of de zogenaamde ‘elite’ en jongeren stemden Remain, lager opgeleiden of het zogenaamde ‘werkvolk’ en ouderen stemden Leave. Maar is dat wel zo? In een column in de Franse krant Les Echos spreekt de Franse filosoof en schrijver Gaspard Koenig, die in Londen woont, dat volmondig tegen:

“Men moet niet gediplomeerd, rijk of in de stad wonen om tolerant te zijn. Men moet – in tegenstelling tot het mantra dat wil dat de verschoppelingen van deze aarde een product zijn van de globalisering – evenmin een topfunctie hebben om [van die globalisering] te profiteren: eet men in de Franse buitensteden niet het ganse jaar door vers fruit? Kopen ze daar voor hun kinderen geen speelgoed dat ‘made in China’ is? Heeft men daar geen internetaansluitingen? Reist men daar niet met budgetvliegtuigmaatschappijen?