Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6776 tot 6780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

IJzererts legt Chinese industriële zwakte bloot

Het ziet ernaar uit dat ijzererts alle winst van eerder dit jaar gaat verliezen. De vraag vanuit China blijkt dan toch niet zo sterk als in april aangegeven.

IJzererts, dat wordt gebruikt om staal te produceren, kende in mei de sterkste maanddaling in vijf jaar. De koers voor een ton is volgens Metal Bulletin van $70 tot $48 teruggevallen. Vandaag staat de prijs zoals u hieronder kunt zien nog nauwelijks boven het niveau van begin januari. Hiermee komt de laagste koers sinds 2008, namelijk $38,30 van december 2015, in zicht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Aantal Spaanse werklozen voor het eerst onder vier miljoen

Het aantal werklozen in Spanje daalde in mei in het sterkste tempo in bijna twee jaar en het totale aantal mensen zonder baan was voor het eerst sinds augustus 2010 lager dan vier miljoen. 

Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Arbeid donderdag naar buiten bracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Dit is de reden waarom doemscenario Eurozone reeds een realiteit geworden is

Diverse landen in Europa kreunen al decennia onder zware schulden. Ondanks de begrotingseisen van de Europese Commissie blijven de begrotingstekorten oplopen. Hierbij kan men dan ook terecht de vraag stellen als de EU ooit wel sancties zal opleggen aangezien het steeds maar bij waarschuwingen blijft. In het verleden bleek de EU ook hier zwaar tekort te schieten…

De Europese economie trekt weer langzaam aan in de meeste Europese landen. Financieel zwaar getroffen landen zoals Portugal, Spanje of Frankrijk slagen er echter nog steeds niet in om hun begrotingstekorten terug te dringen. De Europese Commissie moet binnenkort dan ook beslissen als het voor de eerste keer in zijn bestaan daadwerkelijk zal overgaan tot het sanctioneren van deze landen (en hierbij nog meer tegenstand tegen de EU kan veroorzaken).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

China: het wordt nog enger dan de Financiële Crisis van 2008

Het bewijs dat China in een schuldencrisis van grote omvang terecht kan komen stapelt zich op. Een nieuwe indicatie hiervan vinden we in mate van zogenaamde ‘improductieve schulden’. Die zorgen o.a. voor het opdrijven van de prijzen. De mate en hoogte hiervan verbleekt bij die van de schuldencrisis zoals we die kennen uit het jaar 2008. Dit stelt Torsten Slok, econoom bij Deutsche Bank in een recent uitgebracht rapport.

Zijn bevindingen komen tot uitdrukking in onderstaande grafiek, waar de mate van schuldengroei in verhouding met de groei van het BNP wordt vergeleken met die van de Verenigde Staten.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Koersdoelen Goudprijs grote banken 6% boven huidige prijs

De koersdoelen voor goud van de grootste banken staan gemiddeld 6% boven de huidige.....