Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6781 tot 6785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

De 5 beste boeken over geld en succes

Bill Gates gaf recent zijn 5 favoriete boeken voor deze zomer. Maar er zijn natuurlijk duizenden boeken die je kan lezen. We gingen op zoek naar de beste boeken over geld en succes. Want zoals vele miljonairs het bewijzen: lezen is nog altijd een van de beste bronnen voor rijkdom.

Wanneer er boeken zijn die niet in deze lijst staan, maar waarvan je denkt dat anderen het absoluut moeten lezen, mag je altijd je keuze achterlaten via de grijze ‘reageer’-knop links of onderaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

OPEC sluit geen akkoord over plafond olieproductie

De organisatie van olie-exporterende landen OPEC is er donderdag opnieuw niet in geslaagd een nieuw plafond voor olieproductie af te spreken. Dat zei een van de gedelegeerden na afloop.

Een lichtpuntje was wel dat Saudi-Arabië, de grootste olieproducent ter wereld, aangaf niet van plan te zijn de wereldmarkten te overspoelen met meer olie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Dit is hoe China jouw welvaart bedreigt

Of je het nu weet of niet, maar de meeste beleggingen zijn afhankelijk van wat er gebeurt in China.

Veel beleggers hebben een ver-van-mijn-bed mentaliteit met China. Ze beleggen niet rechtstreeks in het land en maken zich dan ook geen zorgen over wat er daar gebeurt. Maar dit is totaal verkeerd. Het is juist wel van belang, voor jouw aandelenportefeuille en dus ook voor jouw welvaart.

China is goed voor 50% van de globale economische groei. Bedrijven als Apple, GM, Tesla, Uber, … maken van China een belangrijke afzetmarkt, net als vele andere bedrijven in België en Nederland. Die bedrijven zijn voor hun resultaten in grote mate afhankelijk van wat er in China gebeurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Het ongelooflijke leven van Pavel Durov… (Wie?!)

Voor degenen die hem nog niet kennen: Pavel Durov wordt ook wel de de Russische Mark Zuckerberg genoemd. Tot voor kort runde hij het met Facebook vergelijkbare VKontakte, maar de jonge ondernemer moest uiteindelijk zijn land ontvluchten. Durov is ook bedenker van de populaire chatdienst Telegram, de Russische evenknie van WhatsApp. Hij staat bekend om zijn aparte levensstijl.

Wie is deze man precies?

Geboren in 1984 leerde Durov al op jonge leeftijd programmeren en coderen. Op school hackte hij eens het digitale welkomstbord om een leraar die hij niet mocht te grazen te nemen. Na de universiteit startte hij samen met zijn broer de ‘social network’ website VKontakte, dat uitgroeide tot 350 miljoen gebruikers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Bitcoin is een zegen voor de Chinezen

Wat er de laatste tijd met Bitcoin gebeurt, doet terugdenken aan de crisis in Cyprus. In 2013 werd Bitcoin voor het eerst bekend bij het grote publiek toen de bankencrisis in Cyprus uitbrak. Bitcoin steeg op enkele maanden tijd van $15 naar $230. Na een horrorjaar 2014 verdween de cryptomunt uit het nieuws maar nu lijkt hij helemaal terug. En deze keer is dat te danken aan China.

December 2013: China verbant het gebruik van Bitcoin voor financiële firma’s in China. Dit en andere oorzaken zorgde ervoor dat de Bitcoinprijs kelderde van $1.095 naar $105 waar het bijna 2 jaar vertoefde. Maar sinds China zijn munt in augustus 2015 verrassend devalueerde, is Bitcoin opnieuw bezig aan een opmars, van $200 naar boven $500 nu. Toeval?