Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 6796 tot 6800
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

In het Zwiterse Zug kan u het stadsbestuur nu met bitcoins betalen

De gemeenteraad van Zug in Duitstalig Zwitserland heeft vorige week besloten om zijn inwoners toe te laten met bitcoins te betalen voor het bekomen van administratieve documenten. Zug is de hoofdstad van het gelijknamige kanton in Zwitserland en ligt aan het meer van Zug. Het zou om een wereldprimeur gaan, want geen andere overheidsdienst laat zoiets toe, zegt Niklas Nikolajsen, de chief executive en medestichter van Bitcoin Suisse, in de Neue Zürcher Zeitung.

De Bitcoin is een elektronisch betaalmiddel dat buiten de centrale banken om wordt ontwikkeld en kan worden omgewisseld tegen traditionele deviezen.

Het gaat om een pilootproject dat op 1 juni van start gaat en op 31 december afloopt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Zonne-energie haalt steeds meer zilver uit de markt

Zonne-energie wordt zo goedkoop dat de productie ontzettend hard stijgt waardoor er een enorme vraag naar zilver is. De vraag naar zilver vanuit de sector voor zonne-energie wordt zelfs zo groot dat het een belangrijke impact kan hebben op de zilverprijs.

Zilver wordt gebruikt in 90% van de meest gebruikte zonnepanelen over heel de wereld. Vooral de oosterse landen, met China en India op kop, investeren enorme bedragen in zonne-energie om hun industrie groener te maken en minder afhankelijk te worden van olie. Maar daar is veel zilver voor nodig … heel veel zilver.

China gebruikt niet alleen iedere ounce zilver die het zelf uit de grond haalt, sinds kort importeert het land ook zilverconcentraten om aan de stijgende vraag te voldoen. De cijfergegevens uit China zijn dan ook verbluffend:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

De beurs is totaal anders dan de economie

Zakenbank Deutsche Bank heeft een onderzoek gedaan naar het verband tussen de economie en de beurs. Torsten Slok, econoom bij Deutsche Bank, komt tot de conclusie dat beide elementen totaal los van elkaar gezien moeten worden. Uiteraard zal een economische crisis ook gaan leiden tot een dalende beweging op de beurs, maar al het andere ligt iets complexer.

Slok heeft geprobeerd om de verschillen tussen de economie en de beurs uit te leggen door middel van de bovenstaande afbeelding. Op deze afbeelding kunnen zien dat er soms enorm grote verschillen kunnen zijn tussen de economie en de beurs. Zo wordt de Amerikaanse werkgelegenheid voor 86% bepaald door de dienstensector, maar op de beurs ziet dat plaatje er totaal anders uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Deze drie dingen moet je vandaag doen als de beurs morgen crasht

Hoe gerust ben je op jouw beleggingen en pensioen als er binnenkort een beurs crash komt? Niemand weet wanneer, maar dat crashes zich zo nu en dan (onaangekondigd) aandienen staat als een paal boven water. Daarom is het goed om vast na te denken over welke maatregelen je kunt treffen ten aanzien van je beleggingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

IMF: Brexit heeft grote gevolgen voor huizenprijzen en aandelenmarkt

Een Brexit kan een scherpe daling van de aandelenkoersen en huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk tot gevolg hebben. Ook zal het de positie van Londen als financieel centrum ondermijnen. Daarvoor waarschuwt het IMF in een rapport dat vandaag naar buiten werd gebracht.