Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 6796 tot 6800
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Europa stelt bijna 7 miljard beschikbaar voor infrastructuur

Voor 195 infrastructuurprojecten in Europa stelt de Europese Commissie 6,7 miljard euro beschikbaar. 

Brussel kende Nederland bijna 118 miljoen euro toe voor dertien projecten, onder meer op het gebied van luchtverkeersmanagement en snellaadsystemen voor elektrische auto's.

Het geld komt uit een fonds van ruim 24 miljard euro voor de periode 2014-2020, waarvan een groot deel naar EU-landen met een achterstand gaat, vooral in Oost-Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

‘Een zaak staat vast: als het einde van de wereld nabij is zal goud in waarde stijgen’

Goud steeg donderdag voor het eerst sinds augustus 2014 boven de grens van de 1.300 dollar per ounce, alvorens vrijdag wat in te leveren als gevolg van de opschorting van de ‘Brexit’-campagne.

Wanneer goud in waarde stijgt, betekent dit dat al de rest verliest – of bijna toch. Goud opnieuw als de ultieme vermogensbeschermer?

Geen enkel praktisch nut

Superbelegger Warren Buffett omschreef goud destijds als ‘een product dat ergens in Afrika of een andere locatie uit de grond wordt gehaald, vervolgens wordt gesmolten en uiteindelijk weer in een nieuw gegraven put wordt begraven en door een grote groep betaalde wachten moeten worden beschermd.’ Hij gaf aan dat goud geen enkel praktisch nut heeft:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

IMF wilt Europese schatkist

De landen van de eurozone moeten begrotingsmiddelen bij elkaar leggen voor projecten van gemeenschappelijk belang. Landen zouden toegang tot die “schatkist” kunnen krijgen in ruil voor structurele hervormingen en naleving van de begrotingsregels, zo stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

IMF directrice Lagarde maakte dit gisteren tijdens een bijeenkomst van de Eurogroep, de ministers van Financiën van de 19 eurolanden, bekend. De ministers bespraken met haar in Luxemburg het landenrapport dat het IMF jaarlijkse uitbrengt over de eurozone.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

Europese Unie houdt sancties Krim in stand

De Europese sancties tegen de Krim blijven in stand. De Europese Unie besloot vrijdag de strafmaatregelen vanwege de inlijving door Rusland met een jaar te verlengen.

Goederen uit het Oekraïense schiereiland zijn niet welkom in de EU en Europeanen en bedrijven uit de EU mogen er niet investeren. Ook mogen Europese cruiseschepen niet aanleggen in havens op het schiereiland aan de Zwarte Zee, behalve in noodsituaties. Export is beperkt mogelijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 juni 2016

China heeft een reddingsoperatie nodig van astronomische proporties

China heeft een reddingsoperatie van ettelijke miljarden dollars nodig om de schuldenlast te kunnen blijven tillen die haar economie naar beneden zuigt. Dit zijn de woorden van Charlene Chu, een bankanalist die naam en faam heeft gemaakt als klokkenluider van China’s kredietorgie.

De Chinese regering spreekt over schuldenreductie en het terugdringen van overtollige industriële capaciteit, maar dit weet Chu niet te overtuigen.

Zij beargumenteert dat kredietverstrekkers veel portefeuilles met vermogenstitels beheren die niet op de balansen staan. Dit schaduwbankieren vormt de meest urgente bedreiging voor financiële stabiliteit.