Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6801 tot 6805
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

IMF:  9 op 10 Franse werklozen zijn volledig kansloos op de arbeidsmarkt

In Frankrijk dreigen negen op de tien werklozen er nooit meer in lukken een nieuwe baan te vinden. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waar wordt opgemerkt dat de profielen en diploma’s van de Franse werklozen niet langer beantwoorden aan de actuele arbeidsmarkt.

Opgemerkt wordt dat de Franse werkloosheid geen verband houdt met de economische groei van het land, maar een structureel karakter vertoont. “Frankrijk wordt gekenmerkt door factoren die de lokale arbeidsmarkt minder geschikt maken voor de evolutie van de wereldwijde economie,” aldus Christian Mumssen, samensteller van het rapport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

Europese Crisis update: Portugal (bijna) opnieuw failliet

Vorige week stond in de Spaanse krant El Pais te lezen dat een van de grootste banken in Portugal opnieuw extra kapitaal nodig heeft nadat de bank in het eerste kwartaal barslechte resultaten publiceerde. Dit brengt de Portugese overheid in nauwe schoentjes waardoor het nu opnieuw de beurt is aan Portugal om het lont aan het Europese kruitvat te steken.

Caixa Geral de Depósitos (CGD), de bank in kwestie, beheert ongeveer 1/3 van alle Portugese deposito’s. Na een ontstellend zwak jaarbegin zou de bank €4 miljard vers kapitaal nodig hebben. Dit komt overeen met 2,5% van het bbp van Portugal. De eerste minister liet al weten dat de geruchten kloppen, al wou hij het bedrag niet bevestigen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

Het wordt er niet beter op in Japan

Japan doet er alles aan om uit een economische crisis te klimmen, maar het wil niet lukken. Volgens macro-econoom Kees de Kort ligt dat aan een gebrek aan vertrouwen door de Japanners zelf.

'Gisteren kregen we nieuws over de Japanse detailhandel. In de totale verkoop zagen we een klein minnetje. Ook in de totale bestedingen was een minnetje te zien. En tevens in de totale productie: een minnetje. Terwijl bij de loonontwikkelingen een klein plusje waarneembaar is. De Japanners kunnen dus wel besteden, maar ze willen niet meer. Het vertrouwen is weg. Iedereen zit naar elkaar te kijken en te wachten op wat komen gaat', legt De Kort uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

De rijkste man ter wereld zegt dat je deze zomer deze 5 boeken moet lezen

Bill Gates, ex-CEO en oprichter van Microsoft en tevens rijkste man ter wereld, is een echte boekenworm. Het is dan ook niet voor niets dat hij bijzonder intelligent is. Vorige week publiceerde hij zijn favoriete boeken voor deze zomer. Het zijn boeken die hem wakker hielden tot ver na slaaptijd, zegt Gates zelf.

Gates leest niet alleen boeken over technologie, maar juist een hele variëteit aan onderwerpen. Dat maakt dat hij een zeer breeddenkende intelligentie heeft. Zijn boekenlijst gaat dan ook van science fiction over wiskunde tot zelfs de manier waarop men de Japanse economie kan redden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

2 redenen waarom de bitcoin ineens 20 procent duurder is

an een opmars. De afgelopen vijf dagen steeg de waarde van de cryptomunt met zo’n 100 dollar. Wat zit er achter deze recente prijsstijging?

Op 26 mei werd een bitcoin nog verhandeld voor een prijs van iets meer dan 450 dollar, vijf dagen later is dat ineens 550 dollar.

Dat is nog ver verwijderd van de piek van ruim 1.100 dollar eind 2013. Maar de virtuele munt heeft zich behoorlijk herpakt, nadat een crisis binnen de bitcoingemeenschap de koers naar een dieptepunt stuurde.