Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 6801 tot 6805
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

‘Enkel de massale afslanking van de EU kan de Europese idee redden’

Er komt geen einde aan de tsunami van meningen en opinies over de Brexit.  Toch komt een interessante opinie woensdag uit onverwachte hoek. Hubert Védrine, een Franse socialist die als ex-minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Lionel Jospin diende, maakt in de krant Le Monde een van de meest nuchtere analyses (betaalde toegang) van de huidige EU-problematiek: De bewijzen dat de EU zich te veel heeft gemoeid, met alles en eender wat, en dat op een foute manier, dat ze te veel overdreven beloftes heeft gemaakt, die zich uiteindelijk tegen haar hebben gekeerd, worden nu weggemoffeld.

Het subsidiariteitsbeginsel Het is zowaar de schuld van het besparingsbeleid, niet van de veel te uitgebreide beslissingsbevoegdheid op Europees niveau, die beslag heeft gelegd op de democratie. Anderen hebben de oplossing en pleiten voor een gemeenschappelijke schatkist, één budget of zelfs een overkoepelend ministerie van Financiën, (niet eens onderworpen aan de controle van de nationale parlementen…)… Alsof dat de sceptici of anti-Europeanen zal enthousiasmeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Grootste diamant ter wereld vindt geen koper

De grootste bestaande ruwe diamant ter wereld is tijdens een veiling in Londen niet verkocht geraakt. Het minimumbedrag van 70 miljoen dollar (63 mijoen euro) werd niet bereikt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Negatieve rente voor 12 biljoen aan schuldpapier

De hoeveelheid staatsobligaties met een negatieve rente is door de Brexit alleen maar verder toegenomen. Volgens de laatste cijfers van Fitch circuleert er op dit moment $11,7 biljoen aan staatsobligaties. Beleggers zoeken naar een veilige haven en zijn bereid een negatief rendement te accepteren, omdat overheden als de meest betrouwbare tegenpartij worden gezien.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Beurzen herstellen van Brexit paniek

De aandelenmarkten krabbelen weer op na de Brexit paniek van begin deze week. Afgelopen vrijdag gingen de beurzen wereldwijd nog hard onderuit en ook na het weekend hield de negatieve stemming aan, maar de laatste twee dagen schieten de aandelenkoersen weer omhoog. Is het blind optimisme van beleggers of was de paniek omtrent de Brexit overdreven?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Was de daling van vrijdag zeldzaam?

De wereldwijde indices vlogen afgelopen vrijdag in een rap tempo naar beneden toen bekend werd dat het merendeel van de Britten uit de Europese Unie wil stappen. Tot op de dag van vandaag zijn de gevolgen van deze veelbesproken beslissing nog goed waarneembaar. Zo gaan de financiële markten gebukt onder hoge volatiliteit en voornamelijk de bankaandelen worden hard afgestraft.