EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6806 tot 6810 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 8 september 2016

Het verband tussen ‘war on cash’ en negatieve rente

Twee fenomenen van de laatste jaren, het uitroeien van contant geld en de introductie van negatieve rente lijken op het eerste gezicht twee losstaande afzonderlijke ontwikkelingen, maar beide dienen samen een hoger doel, georganiseerd door de elite.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 7 september 2016

Voordeeltje van de lage olieprijs: kans op democratie in Iran en Rusland

Het lijkt op wensdenken, maar volgens de bank Renaissance Capital kan de lage olieprijs een golf van democratisering tot gevolg hebben.

Het lijkt op wensdenken, maar volgens de bank Renaissance Capital kan de lage olieprijs een golf van democratisering tot gevolg hebben.

De bank, die zich concentreert op ontwikkelende landen, baseert de hypothese op de vorige olieprijsdip in 1985. Landen als Iran, Mexico, Algerije en de toenmalige Sovjet-Unie gingen na die tijd op weg naar democratie, mede als gevolg van de lage prijs voor het zwarte goud. Uiteindelijk kantelde de balans in deze landen weer: Algerije en Iran zijn nog steeds dictaturen, Mexico is verwikkeld in een bloedige en uitzichtloze drugsoorlog en de erfgenaam van de Sovjet-Unie is geenszins een toonbeeld van vrijheid.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 7 september 2016

Ook bedrijven kunnen nu lenen tegen negatieve rentevoet

Het Franse farmabedrijf Sanofi en de Duitse producent van consumentenproducten Henkel AG hebben dinsdag obligaties uitgeschreven tegen een negatieve rentevoet. Dat meldt de Wall Street Journal.

Henkel haalde 500 miljoen euro op, Sanofi 1 miljard euro. Beide bedrijven moeten op vervaldag 0,05% van die bedragen minder terugbetalen dan ze hebben geleend.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 7 september 2016

EU verlengt sancties tegen 150 Russen en 37 Russische bedrijven met half jaar

De Europese sancties tegen circa 150 Russische personen en 37 bedrijven en organisaties worden met zes maanden verlengd. De ambassadeurs van de EU-lidstaten kwamen dat woensdag overeen, aldus diplomatieke bronnen.

Op de zwarte lijst staan Russen die medeverantwoordelijk worden gehouden voor het conflict in Oekraïne, onder wie oligarchen en politici uit de entourage rond president Vladimir Poetin. Hun financiële tegoeden in de EU blijven bevroren en ze mogen niet naar EU-landen reizen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 7 september 2016

62 mensen hebben evenveel rijkdom als de 1/2 armste van de wereld

Eind 2015 waren de 62 rijkste miljardairs op aarde even rijk als de 3,5 miljard armste mensen. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam International. Sinds de financiële crisis neemt het verschil tussen rijk en arm steeds grotere proporties aan.

In 2010 waren nog de rijkste 388 mensen nodig om evenveel ‘rijkdom’ te bezitten dan de armste helft van de wereldbevolking. Nu zijn er dat dus nog maar 62. Voor het eerst in de geschiedenis is de top 1% ook rijker dan de rest.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs