Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 6806 tot 6810
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Portugal: ‘an accident waiting to happen’… opnieuw

Caixa Geral de Depósitos (CGD), de grootste bank van Portugal, staat aan de rand van de afgrond, na een abominabel eerste kwartaal. Volgens de Spaanse krant El País heeft CGD een cashinjectie van 4 miljard euro nodig om uit serieuze problemen te blijven. Dat bedrag is het equivalent van 2,5% van het Portugese bbp.

Caixa Geral de Depósitos heeft dan ook bijna een derde van alle deposito’s en 22% van alle kredieten in het land in portefeuille. De bank kende een uiterst zwak eerste kwartaal en moest 74 miljoen euro verlies incasseren. De rekening voor de voorbije 5 jaar komt zo op 2 miljard euro.

De Portugese premier, de socialist Antonio Costa, bevestigde zaterdag dat de regering de herkapitalisering van de CGD zal goedkeuren. Op korte termijn zou het om 600 miljoen euro gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

“De grondstoffensector heeft een bodem bereikt”

Zakenbank Citigroup is vandaag de dag een stuk optimistischer gestemd over de grondstoffensector dan een jaar geleden het geval was. Volgens de zakenbank is er sprake van een betrouwbare bodem binnen de grondstoffensector en als gevolg daarvan mogen we de komende tijd uitzien naar hogere koersen.

Volgens Citigroup analist Ed Morse zijn er de afgelopen weken een aantal fundamentele aspecten binnen de grondstoffensector gewijzigd. Zo is er sprake van een dapper herstel bij de groeilanden en daarnaast lijkt de vraag vanuit deze landen naar grondstoffen de komende tijd alleen maar verder te doen toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Komende donderdag: vergadering ECB!

In een vorig artikel besprak ik het beleid van de Federal Reserve. Deze is reeds begonnen aan de verstrakking van het inmiddels zeer lang lopende lagerentebeleid. De Amerikaanse economie zou sterk genoeg zijn om weer naar een ‘normaler’ monetair klimaat te kunnen evolueren. De Fed zal echter zeer omzichtig te werk gaan. Er werd trouwens nog maar één verhoging van de rente doorgevoerd en die dateert reeds van december vorig jaar.

In dit artikel leg ik de focus op de ECB. Komende donderdag vindt in Wenen een monetaire beleidsvergadering plaats. Waarschijnlijk worden er geen nieuwe maatregelen aangekondigd aangezien Draghi nog maar recent zijn bazooka stevig herlaadde. De effecten daarvan kunnen nu nog onvoldoende worden geanalyseerd. Bovendien starten sommige aangekondigde zaken maar pas in juni.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Brexit kan miljarden ponden kosten aan Britse pensioenfondsen

Een Britse beslissing om de Europese Unie verlaten volgende maand kan naast toekomstige economische schade ook een zware invloed hebben op de Britse pensioenfondsen. De totale schade aan de pensioenfondsen kan naar schatting 170 tot 300 miljard pond zijn, een bedrag dat generaties lang zal voelbaar zijn.

Een exit uit de Europese Unie zal ervoor zorgen dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk zal stijgen, dit tegelijkertijd met een daling van de financiële markten. Dit alles zorgt er op zijn beurt voor dat de pensioenfondsen welke de bedragen van hun gebruikers beleggen een pak zullen verminderen in waarde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Renteverhoging in juni?

Amerikaanse macro-economische cijfers. Niet iedereen vindt dat even interessant, echter de Fed zeker wel. De overkoepelende centrale bank van de VS houdt deze resultaten nauwlettend in de gaten om er conclusies uit te trekken rond haar monetair beleid.

De Federal Reserve verhoogde in de maand december van vorig jaar de rente voor de eerste keer in tal van jaren! Sindsdien volgde er geen tweede verhoging. Zorgen rond de Chinese economie, de volatiliteit van de markten, de eigen economische groei, … zorgden ervoor dat die lang werd uitgesteld.