Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6806 tot 6810
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Nederlands record in handel aardolieproducten

Nederland heeft vorig jaar een record aan aardolieproducten als benzine, diesel en stookolie verhandeld. 

Nadat de handel een aantal jaar min of meer constant was, namen in- en uitvoer vorig jaar opnieuw toe, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Er werd in totaal 94 miljard kilo aan geraffineerde aardolieproducten ingevoerd, tegen 87 miljard in 2014. De uitvoer steeg inclusief wederuitvoer en doorvoer naar 110 miljard kilo, ruwweg een tiende meer dan een jaar eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

25 bestbetaalde managers verdienden vorig jaar samen meer dan sommige landen

De top 25 van de hedgefondsmanagers in de wereld verdienden vorig jaar gezamenlijk 11,4 miljard euro. Dat is meer dan landen als Namibië, de Bahamas of Nicaragua.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Hoe ontvang ik mijn helikoptergeld?

Er is veel te doen over het zogenaamde ‘helikoptergeld’, een van de volgende stappen die centrale banken zullen zetten op het pad van de monetaire creativiteit. Maar hoe zal dit gratis geld concreet uitgedeeld worden?

De ECB doet er alles aan om de inflatie aan te wakkeren, tot nu toe zonder veel succes. Ze streeft naar een inflatie van ongeveer 2%, maar in veel lidstaten ligt dat veel lager.

Aangezien de tot nu toe genomen maatregelen niet werken verwachten steeds meer economen dat er overgegaan zal worden tot een van de meest radicale ingrepen: helikoptergeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

4 redenen waarom de centrale banken de economie niet kunnen redden

Er zijn maar 2 manieren om een economie te laten groeien: een stijging van de beroepsbevolking of een stijging van de productiviteit. Er bestaat geen fee met een toverstokje dat op een andere manier de economie kan doen groeien. Het is dan ook verontrustend om te zien hoe erbarmelijk het gesteld is met de westerse economieën waar centrale banken niet tegenop kunnen.

Om het bbp te vergroten, moet je dus meer producten maken. Daarom noemt het ook bruto binnenlands product. Dit kan door efficiënter te werken of door meer mensen aan het werk te zetten. Westerse economieën slagen er maar niet in om voldoende economische groei te realiseren, net op het moment dat ze het broodnodig hebben.

Hoe komt dat eigenlijk?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grote beleggers storten zich massaal op goud

De afgelopen jaren heeft de goudsector het niet bepaald gemakkelijk gehad. Zo hebben de meeste goudmijnaandelen de afgelopen jaren hun beurswaarde in een rap tempo zien verdampen. Sinds het begin van dit jaar is de goudsector echter bezig met een inhaalslag. En deze inhaalslag heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers beginnen te geloven in de goudsector.