Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 6806 tot 6810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Jim Rogers: ‘Brexit zet ergere berenmarkt dan in 2008 in gang’

De beslissing van het VK om uit de Europese Unie te stappen, zal tot een ergere economische crisis leiden dan in 2008 liet de bekende belegger Jim Rogers optekenen op Yahoo Finance.

Jim Rogers houdt geen blad voor de mond: “Het zal de ergste berenmarkt zijn die u in uw leven zal zien.” 2008 is er volgens hem gekomen door te veel schulden. “Vandaag liggen de schulden nog vele malen hoger”, waarschuwt hij. “Amerikaanse aandelen bijvoorbeeld gaan al 18 tot 24 maanden zijdelings en een dergelijke zijdelingse bewegingen hebben altijd tot erge dingen geleid. Ik zie aandelen nog een flink pak lager gaan.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun export van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Nederland wordt de grote winnaar van de Brexit

Nederland lijkt één van de grote winnaars van de Brexit te zullen worden. Naast een aantal Britse bedrijven, mag het land zich ook verwachten aan de komst van een aantal investeerders uit Azië en de Verenigde Staten. Dat zegt Didier Burg, correspondent van de Franse krant Les Echos in Amsterdam.

Volgens Burg kan Nederland immers terugvallen op een unieke infrastructuur – zoals de haven van Rotterdam en de luchthaven van Schiphol – die een belangrijke rol opneemt binnen de Europese Unie en dan ook een grote aantrekkingskracht naast uitoefenen op investeerders uit andere delen van de wereld die op zoek zijn naar alternatieven voor Groot-Brittannië.

Naast die logistieke voordelen wijst Burg er bovendien op dat Nederland tevens bekend staat als een natie die zich op fiscaal gebied vriendelijk opstelt tegenover het bedrijfsleven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Beleggers verwachten renteverlaging Federal Reserve

De kans dat de Federal Reserve de rente zal verlagen is door alle onrust van de afgelopen dagen weer groter geworden dan de kans op een renteverhoging. Het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stuurde een schokgolf door de financiële markten, want de aandelenkoersen gingen wereldwijd met ruim 10% onderuit. Voor veel Europese banken waren de verliezen op de beurs ruim twee keer zo groot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

De wereld heeft een veel groter probleem dan de Britten

Beleggers vluchten massaal naar obligaties na de schokgolf uit Groot-Brittannië. In Japan noteren alle obligaties onder een rentevoet van 0,10%, Frankrijk staat op het punt met zijn 10-jarige rentevoet negatief terrein op te zoeken, … Maar deze absurde situatie zorgt voor een immens probleem, ongeacht een Brexit of niet.

Lage rentevoeten zijn eerder een symptoom dan een oorzaak. De daling van de rentevoeten op obligaties wereldwijd toont aan dat de wereldeconomie in een depressieve fase verkeerd en dat de rentevoeten nog jaren heel laag zullen blijven.