Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6821 tot 6825
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Goudreserves China stijgen verder

De goudreserves van China zijn vorige maand wederom gestegen. De Cntrale Bank van China kocht.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Olie: waar het om draait

Ik ga in deze post proberen een licht te werpen op hoe ik denk over de olie markt, en hoe ik denk dat deze zich verder gaat ontwikkelen prijsgewijs.

U kent vast wel de uitdrukking: “a picture says more than a thousand words”, oftewel vrij vertaald: een afbeelding – of in dit geval een grafiek – kan een enorm grote hoeveelheid informatie bevatten.

EEN BLIK TERUG IN DE TIJD - Laat ons dus eens beginnen met een grafiek van 20 jaar om een beetje een historisch perspectief te krijgen van hoe het verlopen is met de prijs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Kees de Kort: De terugval van Europa

De financiële problemen van Griekenland laaien weer op. Maar eigenlijk staat heel Europa er niet best voor, zegt macro-econoom Kees de Kort.

“Op allerlei plaatsen in Europa zijn onzekerheden en twijfel zichtbaar door verschillende problemen: de vluchtelingencrisis, Brexit, Spanjeverkiezingen, noem maar op. Het gevolg is dat men het rustig aan gaat doen. Je gaat op je handen zitten en afwachten wat er gaat gebeuren”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

'TTIP levert Nederland tot 2 procent extra economische groei op'

Het vrijhandelsverdrag van de Verenigde Staten en de Europese Unie (TTIP) kan een positief effect hebben op de Nederlandse economie. 

Als het omstreden verdrag er komt, dan kan het zorgen voor 0,2 tot 2 procent extra economische groei in Nederland, concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in een dinsdag gepubliceerd literatuuronderzoek.

Daarnaast zorgt TTIP voor 3 tot 15 procent lagere handelskosten, zo blijkt volgens het CPB uit meerdere onderzoeken naar de mogelijk gevolgen van het verdrag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Kijk eens rond in een bitcoinmijn

Een journalist van de BBC nam een kijkje in één van grootste bitcoinmijnen ter wereld. Hij moest daarvoor niet in een mijnschacht of mijnlift duiken maar wel de Chinese bergen intrekken. Hij vond kilometers bedrading op zijn weg.

China is het epicentrum van de bitcoin. Niet alleen worden in het Rijk der Midden de meeste bitcoins verhandeld (zie hieronder), maar ook gemijnd (China zou reeds goed zijn voor 70% van alle mijnproductie). Op het Chinese platteland is er ruimte zat en is de elektriciteit spotgoedkoop. Twee zaken die handig zijn als je bitcoinmijner wil worden.