Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 6826 tot 6830
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

'Banken zullen niet uitwijken naar Amsterdam'

Het ligt niet voor de hand dat banken Londen verruilen voor Amsterdam als gevolg van de brexit.

Dat zei voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een interview met EenVandaag dat donderdagavond wordt uitgezonden.

Buijink sluit niet uit dat andere grote bedrijven Amsterdam wél interessant vinden, maar voor bankiers en verzekeraars is het beloningsbeleid hier waarschijnlijk te sober. ''Voor veel bedrijven zijn we een uitstekende poort naar Europa, maar het grote centrum van zakenbankieren wordt Amsterdam niet."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Manipulatie van de goudprijs: Brexit levert ultiem bewijs

Brexit zette de financiële markten in vuur en vlam. Ook de goudprijs schoot op enkele uren tijd meer dan $100 hoger. Toch zijn er bewijzen dat de stijging werd gemanipuleerd. Zonder deze manipulatie van de goudprijs zou deze namelijk die dag nog veel hoger geëindigd zijn.

De uitleg is misschien wat technisch, maar probeer vooral het grote plaatje te begrijpen. Dit is belangrijk want de manipulatie loopt op zijn laatste benen. Dit kan een nooit geziene stijging van de goudprijs veroorzaken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

‘CETA: 1 week na de Brexit zet EC de natiestaten alweer buitenspel’

De Europese Commissie ligt onder vuur omdat ze een vrijhandelsakkoord wil sluiten met Canada zonder dat de lidstaten in dat beslissingsproces hun zeg hebben.

Volgens EC-voorzitter Jean-Claude Juncker valt de CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), zoals het akkoord is genoemd, onder de exclusieve bevoegdheid van Brussel en is ratificering door de nationale parlementen overbodig. Door de nationale parlementen te passeren, kan het geen onderwerp van een referendum worden.

Het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) met Canada wordt beschouwd als een testcase voor de veelbesproken en aankomende  TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) met een veel grotere handelspartner, de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

De zilverprijs breekt uit!

Woensdag piekte de zilverprijs op het hoogste niveau van de laatste 21 maanden. Nadat de zilverprijs de barrière van $18 kon doorbreken, schoot het witte edelmetaal ineens door naar $18,50. De zilverprijs bevestigt hiermee de uitbraak van de goudprijs boven $1.300. En er zit nog veel meer in het vat.

Eind vorig jaar bereikte de zilverprijs nog een dieptepunt van $13,62. Het huidige niveau is dus een stijging met 35%. De hoogste stand in 2014 lag op $22,18 en in 2013 was er nog een zilverprijs van $32,48. De zilverprijs heeft in principe nu vrij spel tot $20 en daarna ligt de weg helemaal open tot veel hogere koersen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Waar bemoeit die gozer zich mee?

Concessies en compromissen? Die woorden kwamen niet voor in het EU-vocabulaire in de verbale confrontatie met de Britten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Dus Boris Johnson kan de Brexit in eigen land wel verkopen als 'wel de lusten, niet de lasten', maar daar denken de Europeanen duidelijk anders over.

En dat is begrijpelijk, zegt Kees de Kort. 'Het Engelse publiek heeft gesproken, dus dat gaat gewoon gebeuren, maar voor de EU is het weer de vraag hoe ze hier mee om moeten gaan. Het werd net even wat rustiger, het herstel kwam eraan en dan krijgen we dít weer; opnieuw gedoe: hoe moeten we nou verder en wat nu? We zijn in Europa wel gewend om met crises om te gaan, maar dit was toch wel tamelijk onverwacht.'