Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6826 tot 6830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Niobium, het nieuwe goud?

Niobium is één van de meeste gegeerde materialen op aarde tegenwoordig. Het metaal wordt onder andere gebruikt voor pijpleidingen, raket-en nucleaire brandstof. Daarbovenop is het super hard en  supergeleidend. Het grote minpunt aan dit fantastische materiaal is dat het volledig in handen is van slechts één enkele groep.

Het metaal dat bij velen onbekend is, zit verborgen achter het nummer 41 op de tabel van Mendeljev onder de afkorting Nb. Dit metaal heeft tal van mogelijkheden door de sterkte, super-geleiding en eenvoud om te bewerken. Tot voor kort was dit nauwelijks bekend waarbij dit door de steeds maar groeiende high-tech snel aan belang wint. Het ene negatieve puntje aan dit onontbeerlijke metaal is echter dat het op slechts drie plaatsen ter wereld gewonnen kan worden. Deze plaatsen zijn echter allemaal in de handen van slechts één groep.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Griekse problemen opgelost? Nee!

Zijn we van de Griekse problemen verlost met het nieuwe akkoord dat begin afgelopen week werd aangekondigd? Neen hoor, het probleem werd eigenlijk weer vooruitgeschoven.

Euforie alom, ook op de markten, aangezien de schuldeisers en het noodlijdende land weer een akkoordje sloten waardoor de Grieken hun schulden op korte termijn opnieuw kunnen aflossen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Deze landen hebben het meeste goud in hun bezit

Voor 2010 wilden Centrale Banken massaal af van hun goudvoorraden. Maar afgelopen jaren is deze trend omgedraaid en sloegen zij honderden tonnen aan goud in. Dit is een echte game-changer voor de goudmarkt.

Welke landen bezitten momenteel (officieel) het meeste goud?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Portugal: ‘an accident waiting to happen’… opnieuw

Caixa Geral de Depósitos (CGD), de grootste bank van Portugal, staat aan de rand van de afgrond, na een abominabel eerste kwartaal. Volgens de Spaanse krant El País heeft CGD een cashinjectie van 4 miljard euro nodig om uit serieuze problemen te blijven. Dat bedrag is het equivalent van 2,5% van het Portugese bbp.

Caixa Geral de Depósitos heeft dan ook bijna een derde van alle deposito’s en 22% van alle kredieten in het land in portefeuille. De bank kende een uiterst zwak eerste kwartaal en moest 74 miljoen euro verlies incasseren. De rekening voor de voorbije 5 jaar komt zo op 2 miljard euro.

De Portugese premier, de socialist Antonio Costa, bevestigde zaterdag dat de regering de herkapitalisering van de CGD zal goedkeuren. Op korte termijn zou het om 600 miljoen euro gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

“De grondstoffensector heeft een bodem bereikt”

Zakenbank Citigroup is vandaag de dag een stuk optimistischer gestemd over de grondstoffensector dan een jaar geleden het geval was. Volgens de zakenbank is er sprake van een betrouwbare bodem binnen de grondstoffensector en als gevolg daarvan mogen we de komende tijd uitzien naar hogere koersen.

Volgens Citigroup analist Ed Morse zijn er de afgelopen weken een aantal fundamentele aspecten binnen de grondstoffensector gewijzigd. Zo is er sprake van een dapper herstel bij de groeilanden en daarnaast lijkt de vraag vanuit deze landen naar grondstoffen de komende tijd alleen maar verder te doen toenemen.