Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 6836 tot 6840
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Tel de Federal Reserve nog niet uit

Drie van de belangrijkste obligatiebeleggers ter wereld en het hoofd van de Federal Reserve Bank of New York hebben aangegeven dat de Federal Reserve niet op de rem zal blijven staan en de rente nog in 2016 zal verhogen.

De legendarische obligatiebeheerder Bill Gross verwacht al een renteverhoging tijdens de volgende Fed-meeting in juni. Zijn voormalige rechterhand Mohamed El-Erian, nu hoofdeconoom bij Allianz SE, ziet de Fed dit jaar twee keer de trekker overhalen. Mark Kiesel van Pacific Investment Management Co. en New York Fed-voorzitter William Dudley laten hetzelfde optekenen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

iDEAL registreert miljardste betaling

Betaalvereniging Nederland heeft de miljardste betaling met online betaalsysteem iDEAL geregistreerd tijdens Koningsdag.

Sinds 2005 kan met iDEAL betaald worden. Inmiddels heeft het betaalsysteem een marktaandeel van 56 procent.

In 2015 groeide het aantal betalingen met iDEAL met een kwart. Vooral het aantal online bestellingen voor voedingsmiddelen steeg snel met een toename van 34 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Beleggen in munten

De spaarrekening brengt niks meer op. Ook op de aandeelmarkten is, globaal genomen, er een stabilisatie opgetreden. De markten zijn niet volatiel genoeg, zo zei Mario Draghi, hoofd van de Europese Centrale Bank.

In wat moet dan wel belegd worden? Munten kunnen vandaag een opportuniteit bieden. De euro is de jongste maanden weer wat opgeveerd, ondanks de monetaire versoepelingsoperaties van de ECB.

De dollar is momenteel ondergewaardeerd, zo stelt toch het gros van de analisten vast. Aangezien de FED, hoogst waarschijnlijk, tegen de zomervakantie de rente opnieuw zal verhogen en aangezien het proces van ‘tapering’ nog steeds aan de gang is, is de kans groot dat de dollar opnieuw zal appreciëren.

“Een koers van 1,15 dollar per euro is een mooi niveau om de Amerikaanse Dollar (opnieuw) in te kopen”, aldus Peter De Coensel (Hoofd Obligatiebeheer bij Degroof-Petercam).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Zwitsers dorp accepteert bitcoin

De lokale overheid van het Zwitserse plaatsje Zug accepteert vanaf 1 juli bitcoin. De 30.000 inwoners van Zug kunnen het electronisch betaalmiddel gebruiken voor uitgaven aan overheidsdiensten tot 200 frank (180 euro).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Panama Papers staan online

De Panama Papers zijn vandaag grotendeels online gezet door het internationale journalistenconsortium dat onderzoek heeft gedaan naar belastingparadijzen. Begin april werden de resultaten van dat onderzoek al naar buiten gebracht, dat in België gebeurde door De Tijd, Knack, MO en Le Soir.