Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 6836 tot 6840
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Belgische schuldgraad daalt voor het eerst in acht jaar

De Belgische schuldgraad bedroeg vorig jaar 106,1 procent van het bbp, tegenover 106,6 procent in 2014. Het gaat om de eerste daling van de schuldgraad in acht jaar tijd, zo blijkt uit het jaarverslag van het Agentschap van de Schuld. De lage rentes waar België aan kan lenen, hebben dit jaar voor vier miljard euro aan besparingen opgebracht.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Wikileaks: We hebben genoeg informatie om Hillary Clinton aan te klagen

Julian Assange van Wikileaks is van plan veel meer vertrouwelijke emails van Hillary Clinton vrij te geven, zo verklaarde de klokkenluider afgelopen zondag in een interview met ITV News. Volgens Assange zit hier zoveel belastend bewijs bij dat de Amerikaanse overheid haar aan zou kunnen klagen, als ze daar de moed voor op zou kunnen brengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

India betaalt met euros voor olie uit Iran

Iran accepteert voortaan alleen maar euro’s voor de olie die ze aan India verkoopt, zo verklaarde Seyed Mohsen van het Iraanse oliebedrijf National Iranian Oil Company. Dat is een significante ontwikkeling, omdat het de rol van de euro als nieuwe wereldmunt versterkt. In het verleden betaalden Indiase raffinaderijen nog met roepies en dollars voor de olie uit het Perzische land.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Populariteit zilver terug op niveau van 2011

Vermogensbeheerders stappen weer massaal in zilver, want uit cijfers van Bloomberg blijkt dat de voorraad zilver van ETF‘s bijna weer op recordhoogte staat. Beleggers hebben hoge verwachting van het edelmetaal, dat sinds het begin van dit jaar al met een kwart in prijs gestegen is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Duitsers zijn goudmijn voor Nederlandse toeristenindustrie

Het meeste geld dat door buitenlandse toeristen in Nederland wordt besteed, komt van Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en zakenreizigers. In 2015 gaven zij 4,9 miljard euro uit, op een totaal van 10,2 miljard euro dat toeristen in Nederland besteedden.

Jaarlijks vieren een kleine vier miljoen Duitsers in Nederland vakantie.