Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 6846 tot 6850
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Hoe ontvang ik mijn helikoptergeld?

Er is veel te doen over het zogenaamde ‘helikoptergeld’, een van de volgende stappen die centrale banken zullen zetten op het pad van de monetaire creativiteit. Maar hoe zal dit gratis geld concreet uitgedeeld worden?

De ECB doet er alles aan om de inflatie aan te wakkeren, tot nu toe zonder veel succes. Ze streeft naar een inflatie van ongeveer 2%, maar in veel lidstaten ligt dat veel lager.

Aangezien de tot nu toe genomen maatregelen niet werken verwachten steeds meer economen dat er overgegaan zal worden tot een van de meest radicale ingrepen: helikoptergeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

4 redenen waarom de centrale banken de economie niet kunnen redden

Er zijn maar 2 manieren om een economie te laten groeien: een stijging van de beroepsbevolking of een stijging van de productiviteit. Er bestaat geen fee met een toverstokje dat op een andere manier de economie kan doen groeien. Het is dan ook verontrustend om te zien hoe erbarmelijk het gesteld is met de westerse economieën waar centrale banken niet tegenop kunnen.

Om het bbp te vergroten, moet je dus meer producten maken. Daarom noemt het ook bruto binnenlands product. Dit kan door efficiënter te werken of door meer mensen aan het werk te zetten. Westerse economieën slagen er maar niet in om voldoende economische groei te realiseren, net op het moment dat ze het broodnodig hebben.

Hoe komt dat eigenlijk?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grote beleggers storten zich massaal op goud

De afgelopen jaren heeft de goudsector het niet bepaald gemakkelijk gehad. Zo hebben de meeste goudmijnaandelen de afgelopen jaren hun beurswaarde in een rap tempo zien verdampen. Sinds het begin van dit jaar is de goudsector echter bezig met een inhaalslag. En deze inhaalslag heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers beginnen te geloven in de goudsector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Deze 7 dingen maken het verschil tussen rijk en arm

Bestseller auteur Thomas C. Corley spendeerde 5 jaar van zijn leven tussen de rijken en armen om te ontdekken wat het verschil tussen rijk en arm is (buiten het geld). Hij kwam er achter dat er vooral een groot verschil zitten tussen enkele simpele dagelijkse gewoontes.

Corley praat dan ook over ‘rijke gewoontes’ en ‘arme gewoontes’. Dagdagelijkse gewoontes kunnen dus het verschil maken tussen succesvol of onsuccesvol, tussen rijk en arm. Er is natuurlijk geen garantie, maar als je ambitie hebt om rijk te worden, schaadt het niet om onderstaande ‘arme gewoontes’ om te ruilen voor ‘rijke gewoontes’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

3 dingen die jongeren NU moeten doen voor een gelukkig pensioen

Je pensioen is met nog 30 of 40 jaar ver weg, dus je moet er niet van wakker liggen, niet? Verkeerd! Dit is juist het beste moment om er iets aan te doen. Nu kleine stapjes zetten kan immers een immens verschil maken om later met een mooi kapitaal te genieten van je welverdiende rust.