Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6846 tot 6850
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

IMF spoort China aan haast te maken met hervormingen

China moet meer haast maken met hervormingen van de economie. Daarvoor waarschuwen beleidsmakers bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Volgens hen wordt China enerzijds geconfronteerd met toegenomen risico's en kampt het anderzijds met kleinere buffers om klappen op te vangen.

Vice-directeur David Lipton van het IMF wijst op de vooruitzichten voor het land op de middellange termijn, die door meer onzekerheid worden omgeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Rente Duitse tienjaarslening voor het eerst onder 0 procent

De rente op tienjarige Duitse staatsleningen is dinsdagochtend voor het eerst onder de 0 procent gedoken. 

Nu een stem van de Britse bevolking voor een vertrek uit de Europese Unie een steeds reëlere optie wordt, en de vooruitzichten voor de wereldeconomie versomberen, zoeken beleggers veilige havens.

Duits staatspapier geldt als een betrekkelijk risicoarme belegging en is dus in trek. De waarde en de rente van een obligatie bewegen tegengesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Rutte voorspelt financiële exodus naar Nederland bij Brexit

Nederland zal bij een Brexit profiteren van een uittocht aan financiële instellingen uit Londen maar op de lange termijn is het beter dat het land in de Europese Unie blijft. 

Dat zegt premier Mark Rutte in een interview met persbureau Bloomberg.

''Het zal Amsterdam misschien op de korte termijn duidelijk helpen. Maar op langere termijn zijn we allemaal beter af als Groot-Brittannië lid blijft'', citeert Bloomberg Rutte in het Engels over een mogelijk verhuizing van firma's uit de Britse hoofdstad.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

11.352 diamanten: Tsarenkroon in de Amsterdamse hermitage

Een van de pronkstukken van de nieuwe expositie in de Hermitage Amsterdam is maandag met een exclusief transport aangekomen op de plaats van bestemming. Een Russische tsarenkroon.

Het gaat om het model van de Grote Tsarenkroon van het Russische Rijk en hij telt maar liefst 11.352 echte diamanten. Het exemplaar is vanaf zaterdag te zien op de tentoonstelling ‘Catharina, de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage’ over Europa’s langst regerende keizerin.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Een nieuwe financiële architectuur

De schulden van ‘rijke landen’ zijn zo ver opgelopen dat alleen naïeve pensioenbestuurders nog blijven volhouden dat alle staatsobligaties zullen worden terugbetaald, in valuta met gelijke koopkracht. Met een staatsschuld van meer dan 250 procent van het BBP in Japan en meer dan 100 procent in de VS en veel andere westerse landen, kunnen we de rijke landen inmiddels beter de arme landen noemen.

Ter vergelijking: Rusland heeft een staatsschuld van slechts 14 procent van het BBP, terwijl de teller in China  op ruim 40 procent staat. Opvallend genoeg trekken beide landen gelijk op binnen het huidige monetaire systeem. Ze hebben allebei een deel van hun dollarobligaties omgeruild voor enorme hoeveelheden goud. Samen hebben ze nu voor zo’n 500 miljard dollar aan US-Treasuries ingewisseld voor bijna 1000 ton goud.