Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 6851 tot 6855
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Hoe de EU Afrika uithongert

“De EU-regulering verhindert Afrikaanse landen zich om uit de koloniale val te bevrijden. Daarom wordt Afrika nog altijd louter als een exporteur van grondstoffen beschouwd. Inspanningen om toegevoegde waarde te creëren wordt door EU-regels voortdurend gehinderd.”

Dat schrijft de Keniaan Calestous Juma, die internationale ontwikkeling onderwijst aan de Harvard Kennedy School of Government, op de website CapX.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

G7 verlengt sancties tegen Rusland

De landen van de G7 hebben besloten de sancties tegen Rusland in juni opnieuw te verlengen, zo bericht Sputnik News. In een verklaring zegt de Britse premier Cameron dat Oekraïne het slachtoffer is geworden van door Rusland gesteunde agressie en dat we dat nooit moeten vergeten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

6 redenen waarom de ernst van de crisis niet wordt begrepen

We leven in een tijd waarin heel wat crisissen lijken samen te komen.  Er is de vluchtelingenproblematiek, de internationale milieu- en klimaatsituatie, de aanhoudende geopolitieke ellende in het Midden-Oosten enz. Om de zoveel tijd vertoont het eurozonecrisismonster zich. De aanhoudende problemen bij bepaalde Europese grootbanken halen ook het algemene nieuws. En wie, behalve specialisten, begrijpt het hoe en waarom van hetgeen monetaire opperhoofden zoals Janet Yellen en Mario Draghi regelmatig de ether insturen ?  Hoe kan het dat de werking – en de grote kwetsbaarheid -van ons financieel-economisch systeem, de spil waarrond alles draait, zo weinig wordt begrepen ?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Saoedi-Arabië probeert Iran op hopeloze manier tegen te houden van alleenheerschappij

Waar de relatie tussen Saoedi-Arabië al niet te best was dreigt er nu opnieuw een hoofdstuk geschreven te worden tussen de Arabieren en de Perzen. Nu de onderdrukte heerschappij van Iran langzaam terug normaliseert ziet Saoedi-Arabië in een snel tempo zijn macht verminderen. Het probeert dan ook ten allen koste dit tegen te houden waarbij het geen middelen schuwt. Als laatste middel probeert het nu de buurlanden op te zetten tegen Iran.

Na het tekenen van de nucleaire overeenkomst krijgt Iran terug de kans om de relaties met het Westen en de wereldeconomie te normaliseren. Het land grijpt deze kans dan ook met beide handen aan waardoor zowel de economische als de militaire macht van het land in de regio snel stijgt. Koninkrijk Saoedi-Arabië probeert dan ook om via de buurlanden toch Iran te blokkeren wat op bepaalde vlakken alvast lijkt te lukken. Zodoende is de kans op stabiliteit in het Midden-Oosten opnieuw een stap verder weg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Gas in Nederland duurder dan gemiddeld in Europese Unie

Nederlandse huishoudens betalen een hogere prijs voor aardgas dan gemiddeld in de Europese Unie. Elektriciteit is in Nederland wel relatief goedkoop.

In de laatste zes maanden van 2015 betaalden Nederlandse consumenten ruim 75 eurocent per kubieke meter aardgas, blijkt vrijdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld genomen waren huishoudens binnen de EU voor dezelfde hoeveelheid gas 69,1 eurocent kwijt.

Slechts in vier EU-landen waren huishoudens eind vorig jaar duurder uit dan in Nederland. Het gaat om Zweden, Portugal, Spanje en Italië. In Roemenië was gas het goedkoopst.