Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 6876 tot 6880
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Afzonderlijk zou hun huis een miljoen dollar opbrengen maar dan passen eigenaars deze geniale truc toe

Het plan om een metrostation te bouwen in hun buurt, bracht alles in een stroomversnelling. De bewoners wisten dat hun wijk in Sydney grondig zou veranderen. Afzonderlijk zou hun woning 1 miljoen Australische dollar waard zijn maar door een slimmigheidje kregen ze het viervoudige.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Huizenprijzen stijgen sneller dan de inflatie

De meeste Westerse landen hebben vandaag de dag te maken met inflatie dat rond de 0-lijn beweegt. Zo weten we dat Mario Draghi, de president van de ECB, er op dit moment alles aan probeert te doen om de inflatie kunstmatig omhoog te krijgen. De centrale bank van Europa wil immers deflatie voorkomen.

Ook in Amerika hebben ze te maken met een lage inflatie. Deze inflatie is weliswaar hoger dan in Europa het geval is, maar de Amerikaanse centrale bank is hier nog niet gerust op. Janet Yellen liet tijdens haar meest recente toespraak nog weten dat de Fed nauwlettend de lage inflatie in de gaten houdt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Dit is de allerbelangrijkste stap om rijk te worden

Veel mensen hebben wel de ‘drive’ om rijk te worden, maar hoe begin je daar nu aan? Als je wilt weten of je op de goede weg zit, heb je iets nodig om mee te vergelijken. De allerbelangrijkste stap om rijk te worden, is dan ook je netto vermogen berekenen. Eens je dit kent, weet je wat je moet doen.

Je netto vermogen is het verschil tussen hetgeen je bezit en hetgeen je nog moet betalen, m.a.w. je activa min je passiva of de waarde van alles dat je hebt min de schulden die je nog moet betalen. Eens je dit getal kent en op regelmatige tijdstippen berekent, weet je of je er op vooruit gaat of op achteruit.

Wil je rijk worden dan is het doel uiteraard om dit vermogen vermogen te doen stijgen. Dit ene getal geeft je dé belangrijkste indicatie die je nodig hebt om je doel te bereiken. Wanneer je meer bezit dan je schulden hebt, is je netto vermogen positief. En dat is wat er nodig is om financieel onafhankelijk te worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

500 eurobiljet verdwijnt vanaf 2018

De Europese Centrale Bank stopt vanaf 2018 met de productie van het biljet van 500 euro. Het grootste eurobriefje wordt "de Bin Laden van de bankbiljetten" genoemd omdat het wordt geassocieerd met witwaspraktijken, de zwarte markt en de financiering van terrorisme.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

ECB stopt met productie en uitgifte biljet 500 euro

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat aan het eind van 2018 stoppen met de productie en uitgifte van het biljet van 500 euro. De ECB vergaderde woensdag over de afschaffing van het meest waardevolle biljet in de eurozone. 

Het biljet blijft wel een wettig betaalmiddel en houdt zijn waarde. Het kan ook voor onbepaalde tijd worden ingewisseld bij de centrale banken van de eurozone. 

Critici zeiden al dat het lilakleurige biljet vaker werd gebruikt door criminelen dan door consumenten. Volgens statistieken van de ECB vertegenwoordigden 500-eurobiljetten 3 procent van alle briefjes in omloop, maar 28 procent van de waarde.