Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 6876 tot 6880
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Rusland wil meer samenwerking met EU

Rusland staat open voor meer economische samenwerking met de Europese Unie, zo maakte het Russische ministerie van Economische Zaken onlangs bekend. Het land streeft naar een gemeenschappelijke economische zone tussen de EU en de Euraziatische Economische Unie (EEU).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Maximaal €500 contant betalen in Griekenland

Vanaf 1 juli is het in Griekenland niet meer mogelijk om bedragen groter dan €500 contant te betalen, zo bericht de Griekse krant Kathimerini. Voor bedrijven is de grens nog lager en moeten alle transacties boven de €50 al per bankoverschrijving plaatsvinden. Het is een nieuwe maatregel om de belastingontduiking aan te pakken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Deutsche Bank: “Aandelen kunnen dalen met 20%”

Deutsche Bank heeft een vervelende mededeling voor alle Europese beleggers. De Duitse zakenbank is namelijk van mening dat de Europese beurzen nog dit beursjaar te maken kunnen gaan krijgen met een daling van 20%. Deze daling zou met name veroorzaakt worden door een mix van tegenvallende groeicijfers, geopolitieke angst en renteverhogingen in Amerika.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Prijs voor vat Brent-olie voor eerst sinds november boven 50 dollar

De prijs voor een vat Brent-olie is vandaag voor de eerste keer sinds 4 november boven de symbolische kaap van de 50 dollar uitgekomen, gestuwd door berichten over een daling van de Amerikaanse reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Maker iPhone vervangt 60.000 werknemers door robots

De technologische revolutie houdt niet op: 3D-printers die zelfs huizen bouwen, robotten, artificiële intelligentie… het zal een enorme impact hebben op de economie.

Zal? Het heeft NU al een enorme impact. Om wille van de hogere arbeidskosten in China investeert Foxconn een half miljard euro in artificiële intelligentie.

En de investering loont voor de maker van onder andere de iPhone. Het bedrijf zette 60.000 werknemers aan de deur en verving ze door robots.

Waar de fabriek vroeger nog 110.000 werknemers tewerkstelde, is dat nu teruggebracht tot 50.000… minder dan de helft!