Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6891 tot 6895
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Poetin: Griekenland belangrijke handelspartner in Europa

Griekenland een belangrijke Europese handelspartner voor Rusland, zo verklaarde Poetin voorafgaand aan een staatsbezoek tegenover de Griekse krant Kathimerini. Vooral op het gebied van energie en transport ziet de Russische president kansen om samen te werken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Financiële crisis veroorzaakte half miljoen extra overlijdens door kanker

De stijging van de werkloosheid en besparingen binnen de gezondheidssector, die het gevolg zijn van de financiële crisis van 2008, hebben mogelijk wereldwijd geleid tot 500.000 extra overlijdens door kanker. Dat blijkt uit een Brits-Amerikaanse studie die gisteren is verschenen in het medische vakblad The Lancet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Olieprijzen lopen verder op

De olieprijzen gingen donderdagochtend verder omhoog. De prijs van Brent, maatgevend voor onder meer olie uit Europa en het Midden-Oosten, kwam daarbij voor het eerst sinds november vorig jaar hoger uit dan 50 dollar per vat.

Brent was met 50,10 dollar bijna 1 procent duurder dan een dag eerder. De prijs van Amerikaanse olie ging met 0,7 procent omhoog, naar 49,90 dollar per vat.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Rusland wil meer samenwerking met EU

Rusland staat open voor meer economische samenwerking met de Europese Unie, zo maakte het Russische ministerie van Economische Zaken onlangs bekend. Het land streeft naar een gemeenschappelijke economische zone tussen de EU en de Euraziatische Economische Unie (EEU).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Maximaal €500 contant betalen in Griekenland

Vanaf 1 juli is het in Griekenland niet meer mogelijk om bedragen groter dan €500 contant te betalen, zo bericht de Griekse krant Kathimerini. Voor bedrijven is de grens nog lager en moeten alle transacties boven de €50 al per bankoverschrijving plaatsvinden. Het is een nieuwe maatregel om de belastingontduiking aan te pakken.