Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 6896 tot 6900
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Maker iPhone vervangt 60.000 werknemers door robots

De technologische revolutie houdt niet op: 3D-printers die zelfs huizen bouwen, robotten, artificiële intelligentie… het zal een enorme impact hebben op de economie.

Zal? Het heeft NU al een enorme impact. Om wille van de hogere arbeidskosten in China investeert Foxconn een half miljard euro in artificiële intelligentie.

En de investering loont voor de maker van onder andere de iPhone. Het bedrijf zette 60.000 werknemers aan de deur en verving ze door robots.

Waar de fabriek vroeger nog 110.000 werknemers tewerkstelde, is dat nu teruggebracht tot 50.000… minder dan de helft!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Na Soros voorspelt nu ook Jim Rogers een epische marktcrash

Steeds meer beleggers met naam en faam voorspellen een nieuwe marktcrash. Jim Rogers verwacht dit of volgend jaar een epische marktcrash van $68 biljoen die miljoenen mensen zal treffen. Rogers schaart zich zo achter zijn oude maatje Soros.

Jim Rogers en George Soros leidde het Quantum Fund dat werd opgericht begin jaren ’70 en dat een return boekte van 4.200 procent. Beide heren hebben waarschijnlijk meer informatie om hun beslissing op te baseren dan jij en ik. Dit belooft dus niet veel goeds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Kan de dollar nog gaan stunten?

Aan het begin van dit beursjaar stond de dollarindex ongeveer 27% hoger dan in mei 2014 het geval was. Sinds dat moment is er echter een correctieve beweging van start gegaan en deze beweging wist uiteindelijk te zorgen voor een waardedaling van ruim 8%. Deutsche Bank is er echter van overtuigd dat de dollar nu een nieuwe stevige bodem heeft neergezet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Zwitserland wil illegale bezittingen van dictators in beslag nemen

De regering van Zwitserland voert een wet in die het makkelijker moet maken om illegaal verkregen tegoeden van buitenlandse dictators in beslag te nemen en terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Het Zwitserse kabinet wil de nieuwe wet per 1 juli laten ingaan. Het gaat daarbij om tegoeden die bij Zwitserse banken is gestald. Autoriteiten kunnen dit in beslag nemen en retourneren.

Het land probeert zo af te rekenen met het idee dat Zwitersland een toevluchtsoord is voor onrechtmatig verkregen rijkdom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Amerikaanse productiesector draait het slechtst sinds 2009

Al maandenlang wordt uitvoerig gesproken over de tegenvallende groei binnen de Amerikaanse productiesector. Sinds het jaar 2014 heeft deze productiesector duidelijk te maken met harde tegenwind en ook de recent verschenen macrocijfers wijzen richting een verdere afname van de productie.