Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6896 tot 6900
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Schokkend: Saoedi-Arabië dumpt massaal Amerikaanse bonds omwille van 9/11-onderzoek

Saoedi-Arabië zou maar liefst 750 miljard dollar aan Amerikaanse schatkistcertificaten dumpen als de 28 “geheime” bladzijden van het 9/11-rapport worden vrijgegeven.

Daarin zou te lezen zijn hoe de Saoedi’s en de koninklijke familie rechtstreeks betrokken zijn bij de aanslagen van 11 september 2001 op het Pentagon en de WTC-torens.

Of we het Saoedische antwoord moeten lezen als een schuldbekentenis laat ik even in het midden, maar het bewijst alleszins dat er sleet zit op de strategische alliantie tussen Riyyad en Washington.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Rusland weet van geen hout pijlen maken!

Rusland is een rare vogel. Enerzijds steken ze de hand uit naar Europa om terug en nauwer economisch samen te werken. Anderzijds geven ze geen duimbreed toe op hun sancties van Europese producten.

Enerzijds bepleiten ze vrijhandel, anderzijds nemen ze waanzinnige protectionistische maatregelen.

Zo ook deze week. Sinds vorig jaar moeten buitenlandse vrachtwagens met buitenlandse ladingen wegenbelasting betalen in Rusland. Zo wil Poetin geld in het laatje krijgen om de abominabele wegeninfrastructuur in Rusland te vernieuwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Woningmarkt raakt weer oververhit

De lage hypotheekrente zorgt voor vreemde taferelen op de woningmarkt. Het vertrouwen staat volgens een peiling van de belangenvereniging Vereniging Eigen Huis op recordhoogte. Huizenkopers in Amsterdam moeten ondertussen enkele tienduizenden euro’s boven de vraagprijs bieden om een woning te kunnen bemachtigen. Van de kopers die er in slagen een woning te kopen betaalde in het eerste kwartaal bijna de helft meer dan de vraagprijs.

De Nederlandse woningmarkt is totaal ontwricht. Tussen 2009 en 2015 zijn er 262.400 sociale corporatiewoningen verdwenen. Dat zijn dagelijks gemiddeld zo’n 119 sociale huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens die bij corporaties verdwijnen. De Woonbond slaat alarm om het enorme tempo waarmee dit gebeurt. Woonbond directeur Ronald Paping:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Anonymous valt Griekse centrale bank aan

De Griekse centrale bank is het doelwit geworden van een cyberaanval door de hacktivistengroep Anonymous, waardoor de website gisteren verstoord werd. Dat verklaart een woordvoerder van de Griekse nationale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Miljarden aan leningen voor Griekenland hebben vooral Europese banken gered

Griekenland raakt maar niet uit de crisis, ondanks alle hulpprogramma's. Eén van de verklaringen daarvoor is simpel: minder dan vijf procent van de miljarden aan leningen kwam volgens een studie in de Griekse begroting terecht. Met de rest werden de Europese banken gered.