Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Brexit wordt steeds grimmiger

Met de start van de derde ronde van de Brexit-gesprekken tussen Londen en de Europese Unie wordt meer en meer duidelijk dat de huidige planning niet zal volstaan om een propere scheiding te verkrijgen tegen maart 2019, het moment dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Protectionisme Trump blijft wereldeconomie bedreigen

De groeiende drang maar protectionistische maatregelen, in het bijzonder aan Amerikaanse zijde, blijft een belangrijke risico voor de gehele wereldeconomie. Desondanks dit alles blijft Trump doorgaan met het huidig economische en politieke beleid waarbij de Verenigde Staten de rol van voortrekker definitief lijken kwijt te spelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Belangrijke Russische bank gered door overheid

In de nasleep van de financiële crisis, nu bijna 10 jaar geleden, werden tal van banken gered door de centrale banken. Sinds kort komt hier ook een belangrijke Russische bank erbij in dit rijtje, namelijk de Otkritie bank. Dit om het Russische financiële systeem te behoeden van een systeemcrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Laat Noorwegen 65 miljard dollar aan olie onbenut?

Rond de Noorse eilandengroep Lofoten ligt een oliereserve van ongeveer 1,3 miljard vaten te wachten op ontginning. Indien al die voorraden rendabel zouden kunnen worden geëxploiteerd, zou het gebied aan de Noorse economie een bijkomend bedrag van 65 miljard dollar – tegen actuele prijzen – kunnen opleveren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

VBO wil stokoude kerncentrales weer langer open

De werkgeversorganisatie VBO roept voor de zoveelste keer op om de uitstap uit kernenergie niet door te voeren. Ook na 2025 wil ze “een paar” kerncentrales openhouden. Op die manier wordt elk plan om groene energieproductie de boost te geven die het verdient ondergegraven. De nucleaire sector kan zo nog een paar jaar lekker verdienen.