Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6906 tot 6910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Deutsche Bank: “De dollarrally is nog niet voorbij”

De Amerikaanse valutamunt wist de afgelopen week enorm goede zaken te doen. De prijsstijging van de dollar had met name te maken met het FOMC rapport dat afgelopen woensdag werd gepubliceerd. In dit rapport was te lezen dat de FOMC leden nog steeds de deur openhouden voor een eventuele renteverhoging in juni.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Wat betekent een Trump-overwinning voor de financiële markten?

De vooruitgang van Donald Trump in de peilingen maakt dat ook de financiële markten zich stilaan een aantal vragen beginnen te stellen. Wordt op dit moment nog weinig rekening gehouden met een president Trump, omdat diens kansen bij de bookmakers – in tegenstelling tot in de nationale peilingen – nog altijd marginaal zijn, dan rijst toch de vraag hoe de markten zich bij een eventuele overwinning van Trump zullen positioneren. De Amerikaanse beurswebsite MarketWatch publiceert in dat verband een interessante grafiek, waarop te zien is hoe de beursindex S&P 500 de kansen op een democratische overwinning steeds is blijven volgen. Op de grafiek is te zien dat de beursindex steeds hoger koerst naarmate de kansen op een democratische presidentsoverwinning stijgen. Enkel de voorbije dagen is de correlatie tussen beide indicatoren dankzij de plotse opstoot van de Trump-kandidatuur verstoord. Sommige analisten spreken in dat verband al van ‘een  nakende Clinton-crash’.

Een correctie van 20%? De Amerikaanse miljardair Mark Cuban, die bekend is vanwege zijn deelname aan het populaire Amerikaanse tv-programma Shark Tank, maar in de VS vooral naam maakt als eigenaar van het basketbalteam Dallas Mavericks, verwacht een correctie van op zijn minst 20%, omdat er zo veel onzekerheid is omtrent Trumps economisch programma. Cuban wijst er op dat Carl Icahn – een bekend belegger  én Trump-supporter – reeds zijn voorzorgen heeft genomen. Anderen spreken Cuban tegen en wijzen op het feit dat het evenwicht dat de Amerikaanse politiek beheerst wil dat een president zonder de medewerking van het Congres weinig kan bereiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Zijn algoritmen de toekomst?

Het is eigenlijk hetzelfde als licht: we weten dat het er is, maar je zet met een druk op de schakelaar het licht aan of uit. Maar hoe het exact werkt weten maar weinigen en zeker nog minder staan er bij stil.

Een algoritme is een code die een reeks van instructies zijn met een bepaald doel voor ogen: ‘Als dit, dan dat’. In de financiële markten worden vele algoritmen gebruikt waarbij de computer volledig automatisch aan- en verkoop beslissingen neemt.

Tegenwoordig wordt inmiddels al 60% volledig met computers gewerkt op de beurs, in de VS zelfs al 70% in verband met high frequency trading (flitshandel). Echter soms verliezen we het overzicht en gaat het dus wel eens mis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Een 22-jarige miljonair geeft zijn 4 meest waardevolle tips

Tucker Hughes werkt hard aan zijn vastgoedbedrijf. Zijn succes komt er echter niet toevallig. Hij zorgt er namelijk voor dat zijn hard werken ook loont. Het zou natuurlijk zonde zijn dat al zijn inspanningen niets opbrengen. Hij geeft 4 waardevolle tips mee om het zelf ook te kunnen bereiken.

Wil je beter zijn als de rest, moet je harder werken als de rest. Het is een eenvoudig motto maar niet gemakkelijk om toe te passen. Dit is de manier waarop Tucker Hughes, Managing Director van Hughes Marino, erin slaagt 15 uur per dag efficiënt te werken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Alsnog particuliere claims mogelijk tegen banken in VS om Liborschandaal

Zo’n zestien banken, waaronder Rabobank, moeten zich alsnog verantwoorden in een rechtszaak over het Libor-schandaal, waarbij handelaren samen afspraken maakten over het Liborrentetarief.

Een rechtbank in hoger beroep heeft geoordeeld dat de banken toch aangeklaagd kunnen worden, zo melden Amerikaanse media. Ze draaien een oordeel van een lagere rechtbank daarmee terug.