Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6906 tot 6910
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Australiërs betalen binnenkort 29 euro voor een pakje sigaretten

Verhoogde taksen op tabak zullen ervoor zorgen dat Australiërs vanaf 2020 45 dollar (29 euro) moeten betalen voor een pakje sigaretten. De overheid wil zo de staatskas spekken met maar liefst 4,7 miljard dollar (3 miljard euro), maar de maatregel is vooral gericht op de volksgezondheid. Medici prijzen de beslissing van de Australische overheid alvast de hemel in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Saudi Bin Laden Group ontslaat 50.000 werknemers

De lage olieprijs eist bij steeds meer bedrijven zijn tol. Deze keer is het de beurt aan de Saudi Bin Laden Group, een van de grootse Saoedische bouwfirma’s.

De bouwgroep, in 1931 opgericht door de vader van Osama Bin Laden, ontslaat 50.000 arbeiders. Dat is 25% van al zijn werknemers!

Interessant detail: alle ontslagen werknemers zijn buitenlanders, in Saoedi-Arabië sowieso derderangsburgers. Racisme zit ingebakken in de Saoedische cultuur.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

'Glencore verkoopt mogelijk grootste goudmijn'

De betreffende goudmijn in Kazachstan is goed voor 350.000 troy ounce (31,1 gram) per jaar. De goudprijs ligt momenteel op 1287 dollar per ounce. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1060 dollar.

Naar verluidt hebben vooral mijnbouwers uit China wel oren naar de mijn waarvan de verkoop circa 2 miljard dollar moet opleveren. De mijn is voor 70 procent in handen van Glencore.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Wordt het 500 euro biljet afgeschaft?

De Europese Centrale Bank zou van plan zijn de productie van €500 bankbiljetten stop te zetten, zo schrijft de Wall Street Journal op basis van een anonieme bron die vertrouwd is met de materie. Het onderwerp zou volgens de krant vandaag ter sprake komen bij een vergadering van de Raad van Bestuur van de ECB in Frankfurt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Mogelijk dit jaar nog vrijhandelsverdrag tussen EU en Japan

In de onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag tussen de Japan en de Europese Unie is vooruitgang geboekt. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, heeft er vertrouwen in dat het akkoord nog dit jaar kan worden gesloten.

De Japanse premier Shinzo Abe zei dinsdag in Brussel dat een akkoord met hard werk snel mogelijk is. EU-president Donald Tusk benadrukt verder dat politieke wil noodzakelijk is.