Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 6911 tot 6915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Akkoord over Grieks hulppakket van 10,3 miljard euro

De Griekse schuldenberg is nog altijd ondragelijk voor de Grieken. Enkele weken geleden werd er een oproep gedaan richting het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden om de schuld te verlichten. Daar zijn de partijen nu over eens geraakt, Griekenland krijgt een schuldverlichting en een uitbetaling van 10,3 miljard euro om de moeilijke economische situatie dragelijker te maken.

Het Griekse plaatje klopt nog altijd niet, zelfs niet na de grote reddingsoperatie van vorig jaar. De Grieken geraken maar niet uit het sukkelstraatje en doen daarom beroep op de ‘vrijgevigheid’ van het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Rusland koopt 15,6 ton goud en investeert in goudmijnsector

Rusland heeft in april 15,6 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Russische centrale bank. Daarnaast wil het land de komende jaren veel meer investeren in de goudmijnsector. Het land heeft sinds 2006 meer dan 1.000 ton goud gekocht.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Goudprijs weer onder druk door Federal Reserve

De goudprijs is deze week gezakt naar het laagste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich opnieuw zorgen beginnen te maken over een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Verschillende bronnen binnen de centrale bank verklaarden de afgelopen dagen dat een renteverhoging dit jaar nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Shell schrapt nog eens 2.200 banen

Royal Dutch Shell gaat nog eens 2.200 banen schrappen waarmee het totaal aantal ontslagen voor dit jaar uitkomt op 12.500.

Dit meldt het bedrijf woensdag, volgens persbureau Bloomberg. Het oliebedrijf zegt dat het probeert concurrerend te blijven in een tijd van lage olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Frankrijk zet strategische olievoorraad in vanwege blokkades

Frankrijk heeft als reactie op de blokkades van raffinaderijen en brandstofopslagplaatsen zijn strategische olievoorraden ingezet om de problemen voor de economie te verminderen.

''Ja, een bescheiden hoeveelheid is aan de reserves onttrokken. Dat is goedgekeurd door de regering, de enige instantie die dat kan doen'', bevestigt Catherine Enck, woordvoerster van de Franse organisatie voor de olie-industrie (UFIP).

UFIP-directeur Francis Duseux verklapte woensdag dat de bedrijfstak sinds maandag gebruikmaakt van deze mogelijkheid om de vakbondsacties het hoofd te bieden.