Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 6916 tot 6920
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Gerald Celente: Brexit begin van het einde voor de EU?

Na de Brexit komen er uit meer landen geluiden om uit de Europese Unie te stappen. In Nederland, Frankrijk, Italië en tal van andere landen is er een groeiende groep mensen die een referendum willen houden. Is dit het einde van een lange trend van globalisering en het begin van een nieuwe trend van directe democratie?

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Moody's verlaagt kredietoordeel Groot-Brittannië

Kredietbeoordelaar Moody's heeft zijn vooruitzicht voor Groot-Brittannië verlaagd van stabiel naar negatief. Dat deed de firma nadat de Britten voor een vertrek uit de EU stemden. Het kredietoordeel blijft daarbij wel Aa1.

Volgens Moody's luidt de keuze voor een brexit een periode van lange onzekerheid voor de economie in. Moody's verwacht dan ook een periode van hoge onzekerheid, minder vertrouwen en lagere investeringen en uitgaven. Dat kan leiden tot een lagere economische groei.

Moody's verlaagde ook het vooruitzicht voor de Britse centrale bank van stabiel naar negatief en handhaafde eveneens het oordeel.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Goudprijs stijgt 7% na Brexit

De goudprijs is na de bekendmaking van de Brexit flink gestegen. De aandelen van de grootste goudmijnen bleven..... 

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Azijn voor de miljardair

Op 5 december 1985 veilde Christie’s een fles Château Lafitte Bordeaux  uit 1787. De fles zou eigendom zijn geweest van de vierde president van de Verenigde Staten, Thomas Jefferson, de man die de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring schreef. Malcolm Forbes, de miljardair

De fles werd geveild voor $ 156.000. Dat was vijfmaal het bedrag dat tot dan ooit voor een fles wijn was neergeteld. Koper was de Amerikaanse miljardair Malcolm Forbes, eigenaar van het gelijknamige Amerikaanse magazine.

Was Forbes eerst nog verontwaardigd over het bedrag dat zijn zoon Kip in zijn naam voor de fles had geboden, dan veranderde hij van mening omdat de aankoop hem zoveel publiciteit genereerde. ‘Een stuk geschiedenis kopen kost geld,’ zei Forbes.

Maar al snel ontstond er twijfel over de origine van de fles. In de notities van Jefferson, die tijdens de periode dat hij als ambassadeur in Frankrijk fungeerde, zich in de wijnen van dat land had verdiept en als een groot kenner werd beschouwd, werd over de fles niets teruggevonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Ook Wall Street sluit fors in de min na Brexit

De onverwachtse uitkomst van het Britse referendum heeft vrijdag ook zijn sporen nagelaten op de aandelenmarkten in New York. De graadmeters op Wall Street stonden in het laatste handelsuur onverminderd in het rood, nadat de Britten voor een vertrek uit de EU stemden. 

Het leidde eerder op de dag ook in Europa en Azië tot grote verliezen op de beurzen. Bankaandelen in New York gingen in de uitverkoop.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 3,4 procent lager op 17.392 punten. De brede S&P 500 zakte 3,6 procent tot 2036 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 4,2 procent naar 4705 punten.